Aspargesbroccoli med peanutbuttersauce


Aspargesbroccoli, som også er kendt under navnene bimi eller broccolini, er virkelig blevet populære og det er ikke uden grund. De smager virkelig dejligt, vel nærmest som en slags krydsning mellem asparges og broccoli, og de er hurtigt lavet.

Her får du opskriften på asapargesbroccoli med peanutbuttersauce bagt i enten ovn eller airfryer.

Stegt aspargesbroccoli - broccolini med peanutbuttersauce

Aspargesbroccoli med peanutbuttersauce

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

  • 200 g aspargesbroccoli / broccolini
  • olivenolie
  • 1 tsk havsalt

Peanutbuttersauce

Tilbehør

  • lime
  • frisk koriander
  • 20 g peanuts hakket

Sådan gør du

Fremgangsmåde i ovn

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Fordel broccolinien på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie og drys med lidt havsalt.
  • Sæt pladen i ovnen i 5-10 minutter.

Fremgangsmåde i airfryer

  • Put aspargesbroccoli i airfryerens kurv og spray dem med olivenoliespray. Drys med lidt salt.
  • Giv dem 5-7 minutter ved 180 grader.

Peanutbuttersauce

  • Bland alle ingredienserne til peanutsaucen sammen og smag til. Juster evt. med lidt vand, hvis du vil have en tyndere sauce/dressing.
  • Anret broccolinien på et fad og fordel dressingen ovenpå. Pynt med peanuts og frisk koriander og server med lidt frisk lime.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lav aspargesbroccoli i ovn eller airfryer

Der er mange måde at tilberede aspargesbroccoli på og jeg benytter mig af lidt forskellige.

I opskriften her har jeg bagt dem enten i ovnen eller i airfryeren. Jeg har skrevet begge dele ind i opskriften. Det giver virkelig lækker smag, da de får lidt sprødhed i toppen, som virkelig klæder dem.

Andre gange damper jeg bare aspargesbroccoli i 3-4 minutter eller overhælder dem med kogende vand og lader dem ligge i det i et par minutter.

Uanset tilberedningsmåde har jeg her serveret dem med den virkelig lækre peanutbuttersauce, som jeg har lavet et par gange før, fx til at dyppe disse salatruller med kylling i. Det er jo vildt så godt, den smager.

Mangler du mere inspiration til din airfryer, så kig på min e-bog med 30 nye Keto Airfryer Opskrifter.

Hvad betyder bimi?

Broccolini, babybroccoli eller bimi er faktisk en krydsning af broccoli og gai lan (kinesisk broccoli / kinesisk kål). Både smag og udseende kan minde lidt om asparges, og det er formentlig derfra den har navnet aspargesbroccoli. Broccolini kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder efterhånden og de er en nem (om end dyrere) alternativ til broccoli. Eller asparges jo.

Denne opskrift kan dog laves med alle grøntsager, dvs. du kan lave den med broccoli eller med asparges eller som her med stegte aspargesbroccoli / broccolini.

Broccolini med peanutbuttersauce / stegt aspargesbroccoli

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Aspargesbroccoli med peanutbuttersauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stars
    Det der peanut-noget… Det virker! Måtte bytte lidt histpist, (havde kun crunchy pb, og hvidvinsedikke i stedet for ris) men lækkert!!!
    Farlig lækkert!

    Svar