Asparges mimosa er en klassisk fransk forret, som består af grønne asparges vendt i en dijonvinaigrette og toppet med kogte æg og kapers. Kan du se, hvordan det franske køkken gør det igen? Super enkle råvarer, ikke så mange dikkedarer men alligevel med en smule elegance og masser af god smag.
Jeg ville ikke tøve med at servere asparges mimosa til forret og den kan jo gå til de fleste mad-retninger (veganisme undtaget). Jeg ville dog heller ikke tøve med at servere den som tilbehør og det er faktisk sådan, vi oftest spiser den.
Ingredienser
- 400 g grønne asparges
Vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bræk enderne af asparges og læg dem i ovnfast fad.
- Overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge i et par minutter. Dræn vandet fra og overhæld dem straks med koldt vand. Så bevarer de sprødhed og bid.
- Rør vinaigretten sammen i en skål.
- Vend den ind i aspargesene og anret dem i et fad eller i en skål.
- (kog de to æg hårdkogte – ca. 8-9 minutter – og lad afkøle)
- Hak de hårdkogte æg med en kniv.
- Fordel de hårdkogte æg over asparges, drys med kapers og salt og peber.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Asparges med hakkede æg og kapers
At bruge hakkede, hårdkogte æg som topping eller sovs er ikke så skørt endda. Dels smager det jo dejligt men dels er det jo også en måde at tilføje både ekstra næringsstoffer og protein til måltidet. Æg er jo trods alt den mest næringsrige madvare, der findes.
Måske kan du huske min lidt skøre opskrift på torsk med æggesovs? Det er jo lidt i samme retning.
En anden lækker måde at bruge æg er også ved at blødkoge dem eller pochere dem og servere dem til, så blommen løber ud og bliver en lækker cremet sovs eller dressing til. Det ville være super lækkert her også, men lige i asparges mimosa skal de altså være hårdkogte.
Asparges mimosa med grillede asparges
Jeg valgte at blanchere mine asparges i denne opskrift, men du kan fint lave den med grillede asparges også. Så vender du dem bare i lidt olie og salt, inden du griller dem og så drypper du vinaigretten over bagefter. Det bliver super lækkert også.
0 kommentarer til “Asparges mimosa”