Asparges mimosa


Asparges mimosa er en klassisk fransk forret, som består af grønne asparges vendt i en dijonvinaigrette og toppet med kogte æg og kapers. Kan du se, hvordan det franske køkken gør det igen? Super enkle råvarer, ikke så mange dikkedarer men alligevel med en smule elegance og masser af god smag.

Jeg ville ikke tøve med at servere asparges mimosa til forret og den kan jo gå til de fleste mad-retninger (veganisme undtaget). Jeg ville dog heller ikke tøve med at servere den som tilbehør og det er faktisk sådan, vi oftest spiser den.

asparges mimosa

Asparges mimosa

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Vinaigrette

Æggetopping med kapers

  • 2 æg hårdkogte
  • 2 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bræk enderne af asparges og læg dem i ovnfast fad.
  • Overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge i et par minutter. Dræn vandet fra og overhæld dem straks med koldt vand. Så bevarer de sprødhed og bid.
  • Rør vinaigretten sammen i en skål.
  • Vend den ind i aspargesene og anret dem i et fad eller i en skål.
  • (kog de to æg hårdkogte – ca. 8-9 minutter – og lad afkøle)
  • Hak de hårdkogte æg med en kniv.
  • Fordel de hårdkogte æg over asparges, drys med kapers og salt og peber.

Noter

TIP: Du kan også grille asparges i stedet for at blanchere dem. Det bliver super lækkert også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Asparges med hakkede æg og kapers

At bruge hakkede, hårdkogte æg som topping eller sovs er ikke så skørt endda. Dels smager det jo dejligt men dels er det jo også en måde at tilføje både ekstra næringsstoffer og protein til måltidet. Æg er jo trods alt den mest næringsrige madvare, der findes.

Måske kan du huske min lidt skøre opskrift på torsk med æggesovs? Det er jo lidt i samme retning.

En anden lækker måde at bruge æg er også ved at blødkoge dem eller pochere dem og servere dem til, så blommen løber ud og bliver en lækker cremet sovs eller dressing til. Det ville være super lækkert her også, men lige i asparges mimosa skal de altså være hårdkogte.

Asparges mimosa med grillede asparges

Jeg valgte at blanchere mine asparges i denne opskrift, men du kan fint lave den med grillede asparges også. Så vender du dem bare i lidt olie og salt, inden du griller dem og så drypper du vinaigretten over bagefter. Det bliver super lækkert også.

asparges mimosa

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Asparges mimosa”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?