Asparges mimosa


Asparges mimosa er en klassisk fransk forret, som består af grønne asparges vendt i en dijonvinaigrette og toppet med kogte æg og kapers. Kan du se, hvordan det franske køkken gør det igen? Super enkle råvarer, ikke så mange dikkedarer men alligevel med en smule elegance og masser af god smag.

Jeg ville ikke tøve med at servere asparges mimosa til forret og den kan jo gå til de fleste mad-retninger (veganisme undtaget). Jeg ville dog heller ikke tøve med at servere den som tilbehør og det er faktisk sådan, vi oftest spiser den.

asparges mimosa

Asparges mimosa

Føj til favoritter Print Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Vinaigrette

Æggetopping med kapers

  • 2 æg hårdkogte
  • 2 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bræk enderne af asparges og læg dem i ovnfast fad.
  • Overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge i et par minutter. Dræn vandet fra og overhæld dem straks med koldt vand. Så bevarer de sprødhed og bid.
  • Rør vinaigretten sammen i en skål.
  • Vend den ind i aspargesene og anret dem i et fad eller i en skål.
  • (kog de to æg hårdkogte – ca. 8-9 minutter – og lad afkøle)
  • Hak de hårdkogte æg med en kniv.
  • Fordel de hårdkogte æg over asparges, drys med kapers og salt og peber.

Noter

TIP: Du kan også grille asparges i stedet for at blanchere dem. Det bliver super lækkert også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Asparges med hakkede æg og kapers

At bruge hakkede, hårdkogte æg som topping eller sovs er ikke så skørt endda. Dels smager det jo dejligt men dels er det jo også en måde at tilføje både ekstra næringsstoffer og protein til måltidet. Æg er jo trods alt den mest næringsrige madvare, der findes.

Måske kan du huske min lidt skøre opskrift på torsk med æggesovs? Det er jo lidt i samme retning.

En anden lækker måde at bruge æg er også ved at blødkoge dem eller pochere dem og servere dem til, så blommen løber ud og bliver en lækker cremet sovs eller dressing til. Det ville være super lækkert her også, men lige i asparges mimosa skal de altså være hårdkogte.

Asparges mimosa med grillede asparges

Jeg valgte at blanchere mine asparges i denne opskrift, men du kan fint lave den med grillede asparges også. Så vender du dem bare i lidt olie og salt, inden du griller dem og så drypper du vinaigretten over bagefter. Det bliver super lækkert også.

asparges mimosa

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Asparges mimosa”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?