Asparges med estragonsmør er simpelthen sådan en luksusspise om sommeren. Grillede asparges smager jo godt i sig selv, men her giver estragonsmørret jo virkelig prikken over i’et.

Ingredienser
- 200 g grønne asparges
- 200 g hvide asparges
- olivenolie
Estragonsmør
- 70 g smør
- 3 spsk frisk estragon hakket
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk eddike
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- evt. ærteskud som pynt/drys
Sådan gør du
- Skræl de hvide asparges med en tyndskræller og knæk enderne af. Knæk enderne af de grønne asparges.
- Vend dem i lidt olivenolie og steg dem på en pande eller på grill i et par minutter, til de er akkurat møre men stadig har bid.
Estragonsmør
- Smelt smørret i en lille gryde og rør resten af ingredienserne i.
- Anret de stegte asparges på et fad og hæld estragonsmørret over, server evt. med lidt ærteskud.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Asparges med estragonsmør
Jeg har brugt både hvide og grønne asparges i denne opskrift, men du kan selvfølgelig fint nøjes med en af dem. Særligt sæsonen på de hvide asparges er jo lidt kort. Personligt foretrækker jeg også de grønne, hvis jeg skulle vælge.
Et godt tip er at lave dobbelt eller trippel portion af estragonsmørret. Det er superlækkert at have i køleskabet til at smelte over grillet kød, fisk eller grøntsager.
0 kommentarer til “Grillede asparges med estragonsmør”