Denne lækre opskrift på asiatiske asparges med sesamfrø er dejligt let og velsmagende tilbehør. Nem at lave og dejligt tilbehør til det meste mad.
Asiatiske asparges med to slags sesamfrø
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g grønne asparges
Marinade
- 3 spsk tamari (glutenfri soja)
- 3 spsk limesaft eller citronsaft
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk avokado-olie eller anden smagsneutral olie
- 1-2 tsk frisk ingefær revet
- 1 tsk Sukrin Gold eller kokossukker
- 1 spsk sesamfrø
- 1 spsk sorte sesamfrø
Sådan gør du
- Nip enderne af de grønne asparges, snit dem skråt og overhæld dem med kogende vand tilsat lidt salt. Lad dem ligge et minuts tid i det varme vand, før du skyller dem under koldt vand. Det bevarer deres friskhed.
- Vend marinaden i og lad dem trække en halv times tid. Før servering kan du evt. hælde den overskydende marinade fra.
- Rist sesamfrø på en tør pande og drys dem over salaten før servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Og så blev det forår, hvad? Man kan sige mange gode ting om, at foråret er skudt i gang. En af dem er, at det er sæson for asparges. Asparges smager godt i sig selv og kræver egentlig ikke den store tilberedning. Vi spiser dem som regel bare blancherede, evt. med lidt god olivenolie og parmesanost over.
I går blev de serveret i en asiatisk version, og det var også rigtig lækkert og frisk tilbehør.
Vi spiste det til andelår, som også havde hvilet i en asiatiskinspireret marinade. Virkelig lækker hverdagsmiddag.
Andelårene havde ligget i en marinade af:
- 5 spsk tamari (glutenfri soja)
- 1 barneske honning
- 1 barneske sennep
- 1 spsk sesamolie
- 1 barneske riseddike (eller hvidvinseddike i mangel af bedre)
- 1 barneske revet ingefær
- 1 fed hvidløg
Og hvis man er rigtig heldig, kan man afslutte sådan en lækker middag med en gåtur rundt om Damhussøen, hvor man mødes med disse idylliske landskaber. Tænk, at bo så tæt ved København og have dette i sin umiddelbare nærhed. Det, synes jeg, er ret fantastisk!
Kan man erstatte kokossukker med noget? Og evt. hvad mængde så? Har PCO og tænker jeg derfor ikke må spise det. Det er også brugt en del gange i din bog i opskrifter jeg gerne vil lave.
Ja, du kan erstatte kokossukker 1:1 med sukrin gold.
Uhm asparges er bare så skønt!
Det må vi vist snart have herhjemme igen :)
Åh, jeg elsker også bare asparges!! Dejligt med ny inspiration, tak :)
Åh hvor ser det dejligt ud :-) både mad og sø :-)
Jeg tror lige at menuen på lørdag blev fastlagt dér – det ser vildt lækkert ud! :)
Tænkte også den anden dag da jeg gik og handlede i grøntafdelingen: man kan godt at se at foråret er på vej, for udvalget er altså blevet anderledes og større. Det glæder jeg mig til! :)
det ser flot ud med den sorte sesam