Denne opskrift på asiatisk stir fry med hakket kød og grønne bønner er en kombination af de hurtige hverdagsretter, jeg ofte tyer til og så et lille savn til at sidde på en thailandsk restaurant med tæerne i sandet og spise.
Stir fry med hakket kød og grønne bønner
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g hakket svinekød eller oksekød
- 300 g grønne bønner
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk frisk ingefær finthakket
- 1 spsk chilisauce fx Sambal Oelek
- 3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 3 spsk risvineddike
- 2 tsk SukrinSirup gold evt.
- 30-40 g smør eller kokosolie til stegning
- 300 g blomkålsris til servering
- 0,5 rød chili i skiver til drys
Sådan gør du
- Optø bønnerne hvis de har været frosne.
- Skær dem i mindre stykker af ca. 2 cm.
- Varm ca. Halvdelen af olien op i en pande, den skal være rygende varm.
- Tilsæt bønnerne og rist dem hårdt i ca. To minutter, der må gerne komme lidt sorte pletter på.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg til det begynder at få en anelse farve.
- Skru lidt op for varmen igen og tilsæt resten af olien.
- Kom kødet på panden og brun det godt af i et par minutter.
- Rør chilisauce, risvineddike, sojasauce og fibersirup sammen og hæld det på panden og vend det hele godt sammen.
- Server evt retten med blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nuvel, Valby kan jo også noget og der er dejligt herhjemme om efteråret. Og så må den gode mad jo komme til mig og jeg må bytte sandet under fødderne til nullermænd. Same-same… :-/
Retten her kan laves både med svinekød og oksekød og jeg er sikker på at hakket kylling går fint også.
Lav evt. dobbelt portion og hav nem mad til flere dage eller frys rester ned, så du har nem mad i fryseren til travle dage.
Deilig hverdagsmat! Heldigvis laget jeg så mye at det er nok til lunsj i morgen.
Fantastisk ret !!!