Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin


Denne opskrift på asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin var virkelig populær. Jeg har jo efterhånden adskillige opskrifter på diverse stir fries, som jo dybest set bare er ‘kast kød og grønt på panden med noget smagssætning og spis’. I denne opskrift har jeg brugt lækre sesamsmage fra både sesamolie og tahin, og det blev forbavsende godt.

Asiatisk stirfry med broccoli, kylling, peberfrugt og tahin

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin

Føj til favoritter Print Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tynde strimler.
  • Del broccolien i mindre buketter.
  • Skær peberfrugt og rødløg i tynde strimler.
  • Riv hvidløget eller hak det fint.
  • Opvarm kokosolie på en stor pande og brun kyllingen hurtigt af.
  • Tilsæt hvidløg og broccoli og steg videre i et minuts tid.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne, fiskesovs, sojasauce, tahin, sesamolie og limesaft og steg i et et minut eller to.
  • Smag til og server med frisk koriander og drys med sesamfrø.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin

Jeg har brugt broccoli og peberfrugt i denne asiatiske stir fry og det fungerede supergodt, at der både var noget groft, der skulle tygges (broccoli) og noget blødere og sødere fra peberfrugten. Jeg prøver tit at kombinere smage og konsistenser på den måde, da jeg oplever, at det giver det bedste resultat.

Herhjemme er opskrifter som denne asiatiske stir fry med kylling dog ofte lavet i lidt tøm-køleskabet-stil med hvad vi nu lige har i grøntskuffen.

Tahin har jeg ikke tidligere brugt i asiatiske retter, men det fungerede forbavsende godt. Lidt ristede sesamfrø og selvfølgelig koriander drysset over inden servering, var prikken over i’et.

Stir fry med kylling og grøntsager – alt på en pande

Hvis der er noget, vi elsker herhjemme, er det retter hvor alt er i én pande eller ét fad. Det er jo så nemt ikke at skulle tænke i forskellige elementer, der skal times, så de er færdigt samtidig.

Denne asiatiske stir fry med kylling og grønt kunne lige være på en stor pande og passede perfekt til Søren og jeg. Havde Silas og Vega spist med, ville jeg have taget wokken i brug, tror jeg.

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin”

  1. Endnu en super nem og velsmagende opskrift. Spekulerer på om man også kunne lave en variation med peanutbutter istedet tahin?

    Svar