Denne opskrift på asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin var virkelig populær. Jeg har jo efterhånden adskillige opskrifter på diverse stir fries, som jo dybest set bare er ‘kast kød og grønt på panden med noget smagssætning og spis’. I denne opskrift har jeg brugt lækre sesamsmage fra både sesamolie og tahin, og det blev forbavsende godt.

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 200 g broccoli
- 100 g rød peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 1 spsk fiskesovs
- 2-3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk tahin
- 1 spsk sesamolie
- 1 lime saften heraf
- 10 g Kokosolie til stegning
- Frisk koriander
- 1 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tynde strimler.
- Del broccolien i mindre buketter.
- Skær peberfrugt og rødløg i tynde strimler.
- Riv hvidløget eller hak det fint.
- Opvarm kokosolie på en stor pande og brun kyllingen hurtigt af.
- Tilsæt hvidløg og broccoli og steg videre i et minuts tid.
- Tilsæt resten af grøntsagerne, fiskesovs, sojasauce, tahin, sesamolie og limesaft og steg i et et minut eller to.
- Smag til og server med frisk koriander og drys med sesamfrø.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin
Jeg har brugt broccoli og peberfrugt i denne asiatiske stir fry og det fungerede supergodt, at der både var noget groft, der skulle tygges (broccoli) og noget blødere og sødere fra peberfrugten. Jeg prøver tit at kombinere smage og konsistenser på den måde, da jeg oplever, at det giver det bedste resultat.
Herhjemme er opskrifter som denne asiatiske stir fry med kylling dog ofte lavet i lidt tøm-køleskabet-stil med hvad vi nu lige har i grøntskuffen.
Tahin har jeg ikke tidligere brugt i asiatiske retter, men det fungerede forbavsende godt. Lidt ristede sesamfrø og selvfølgelig koriander drysset over inden servering, var prikken over i’et.
Stir fry med kylling og grøntsager – alt på en pande
Hvis der er noget, vi elsker herhjemme, er det retter hvor alt er i én pande eller ét fad. Det er jo så nemt ikke at skulle tænke i forskellige elementer, der skal times, så de er færdigt samtidig.
Denne asiatiske stir fry med kylling og grønt kunne lige være på en stor pande og passede perfekt til Søren og jeg. Havde Silas og Vega spist med, ville jeg have taget wokken i brug, tror jeg.
Endnu en super nem og velsmagende opskrift. Spekulerer på om man også kunne lave en variation med peanutbutter istedet tahin?
Ja helt sikkert. Peanutbutter smager fantastisk i den slags retter også❤️