Denne opskrift på stir-fry her er et fint eksempel på, når grøntsagstilbehøret spiller hovedrollen på tallerkenen. For selvom vi fik lidt ovnbagt laks til, var der ingen tvivl om, hvad der var den lækreste og mest indbydende del af måltidet, og det var helt klart det smukke tilbehør. Havde det været frokost, ville jeg nok have kastet en ekstra håndfuld cashews i og have spist den uden kød.
Grøntsagsnudler med cashews og koriander
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 2 squash
- 200 g gulerod byt evt. med kinaradise
- 50 g rød peberfrugt
- 1 broccoli stokken + 2-3 store broccolibuketter
- 1 rød chili brug kun halvdelen, hvis du ikke vil have den for stærk
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk tamari glutenfri soya
- 2 spsk smagsneutral kokosolie til stegning
- 1 spsk sesamolie kan udelades
- 1 håndfuld usaltede cashewnødder
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 lime
Sådan gør du
- Rengør grøntsagerne, skræl gulerødderne og skær enderne af squash og gulerod. Skær knaster af broccolistokken, så du har en rimeligt ensartet overflade.
- Lav tynde strimler af squash, gulerod og broccolistok med julienneskæreren. Skær tynde skiver af peberfrugt med en skarp kniv og hak broccolibuketter groft.
- Halver chili, fjern kernene i midten og skær kødet i små tern.
- Opvarm kokosolie på en stor pande og steg først presset hvidløg og chili heri. Tilsæt alle grøntsagsnudlerne, peberfrugtstrimler og hakket broccoli og vend det hele godt rundt på panden. Tilsæt sesamolie, tamari og saften fra en halv lime og steg det hele, imens du roder lidt rundt i det. Det skal ikke stege mere end 3-5 minutter, hvis du stadig vil have bid i grøntsagerne.
- Hæld grøntsagsnudlerne over i en stor skål. Hak korianderblade og vend dem rundt i grøntsagsnudlerne. Drys cashewnødder over inden servering og server den anden halve lime til.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. PERSONERAsiatisk stir fry med grøntsagsnudler og cashews
Den lækre asiatisk stir-fry her bestod af en ordentlig skovlfuld smukke, farverige grøntsager i én stor pærevælling med gode smage fra tamari (soja), chili, hvidløg og koriander. Vi mangler bare lige ingefær, og så havde vi haft alle mine yndlingssmage fra det asiatiske køkken.
Grøntsagsnudlerne havde jeg lavet med min julienneskærer, men du kunne også bruge en spiralizer, hvis du har sådan en eller til nøds en gulerodsskræller. Sidstnævnte ville dog ikke kunne lave helt så fine strimler, så anskaf dig bare en julienneskærer, hvis du ikke allerede har en. Den hverken koster eller fylder noget særligt.
Tilbehør til grøntsagsnudler
Som sagt spiste vi de lækre grøntsagsnudler sammen med Ovnbagt laks, et andet godt alternativt kunne også være flanksteak med soja, ingefær og hvidløgsmarinade som virkelig smager dejligt.
Nøj, hvor ser det lækkert ud. Jeg må hen og købe sesamolie og koriander, og så skal spiralizeren frem. Yes…
By the way, jeg har en ekstra spiralizer, som jeg har fået, så hvis der en som vil have den kan den hentes i Søborg.
looks absolutely scrumptious :D
My kind of aftenmad – HAPS!
Det ser SÅ lækkert ud! Det vil jeg glæde mig til at lave!
Så har du lige sikret min aftensmad! Perfekt mad til en studerende som mug, da det er billigt, hurtigt og sundt! :-D