Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling


Asiatisk spidskålssalat smager fuldstændig pragtfuldt og denne vinder virkelig ved sin lækre dressing. Den har den rette kombination af at være lidt stærk, lidt sød og lidt syrlig. Vi spiste den sammen med helt almindeligt stegt kyllingebryst, og det var et skønt måltid.

Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling - sund og nem opskrift på aftensmad med kylling

Asiatisk spidskålssalat

4,67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Asiatisk dressing

Kylling

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienser til salaten (minus avokado) i en stor skål.
 • Rør dressingen sammen i en lille skål. Vend dressingen godt rundt i salaten, så salaten falder lidt sammen.
 • Hæld den over i en serveringsskål. Drys med tern af avokado ovenpå og evt. lidt ekstra urter og chili.

Kylling

 • Opvarm smør på en pande og steg kyllingen heri, til den er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
 • Drys evt. lidt sesamfrø over ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Asiatisk spidskålssalat med masser af smag

Idéen til at lave asiatisk spidskålssalat kom sig faktisk af, at jeg om formiddagen havde spist brunch på Mad & Kaffe, hvor en af mine små serveringer havde været netop en asiatisk spidskålssalat.

Jeg har flere gange lavet noget tilsvarende herhjemme, når jeg har lavet diverse Thai-salater, og brunchen her mindede mig om, hvor meget jeg elsker de salater.

Så da vi om aftenen bare skulle have kedelig-kylling (som man jo får en gang imellem), lavede jeg fluks en asiatisk spidskålssalat med de ingredienser, jeg lige havde i køleskabet.

Lækker spidskålssalat med stærk, sødlig dressing

En god dressing gør det jo så nemt at få spist godt med grøntsager, og det gælder også for teenagere, vil jeg lige nævne. Dressingen her blev rask væk brugt som dyppelse/kold sovs til kyllingen også, og på den måde fik den også lidt ekstra liv.

Når vi spiser salater med dressinger, veksler jeg lidt mellem at vende salaten i dressingen inden servering og at servere den ved siden af til høflig selvbetjening. Her rørte jeg den sammen med salaten, og det giver pote i den forstand, at teenagerne ellers godt kan have tendens til at vælge dressingen fra. Og så spændende er rå spidskål jo heller ikke.

Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling - sund og nem opskrift på aftensmad med kylling

Kan man bruge andet end spidskål?

Du kan fint bruge sommerhvidkål i stedet for spidskål, og selv når de tungere hvidkål kommer i butikkerne til efteråret, kan disse også fint bruges. Kinakål, som er lidt kedeligt, kan også bruges, og det kan også det meget oversete savoykål. Eller jeg ved ikke om savoykål er overset, eller om det bare er mig, der glemmer at købe det. Det kan jeg ikke udelukke.

Men i hvert fald når spidskål er i sæson, er det superlækkert at bruge i denne asiatiske spidskålssalat.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling”

 1. 5 stars
  Den smager bare så godt. Lavede den med rød spidskål og edamamebønner, da friske ærter ikke lige lod sig skaffe. Selv datteren på 14, der normalt ikke bryder sig om dressing, spiste med glæde. Vi fik den til laks med asiatisk inspireret marinade.

  Svar
 2. 4 stars
  Jeg synes den blev meget spicy og jeg er ellers til spicy mad. Så hvis man ikke er til det alt for stærke så tag mindre chili og mindre friskrevet ingefær. Ellers superlækker salat.

  Svar