Asiatisk spidskålssalat smager fuldstændig pragtfuldt og denne vinder virkelig ved sin lækre dressing. Den har den rette kombination af at være lidt stærk, lidt sød og lidt syrlig. Vi spiste den sammen med helt almindeligt stegt kyllingebryst, og det var et skønt måltid.
Ingredienser
- 300 g spidskål fintsnittet
- 50 g avokado skåret i tern
- 50 g friskbælgede ærter
- 0,5 rød chili skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld frisk mynte
- frisk koriander
Asiatisk dressing
- 0,5 dl sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk sesamolie
- 1-2 tsk frisk ingefær revet (kan udelades)
- 0,5 rød chili udkernet og finthakket
Kylling
- 250 g kyllingebryst beregn 1 pr person (mine havde skind på)
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser til salaten (minus avokado) i en stor skål.
- Rør dressingen sammen i en lille skål. Vend dressingen godt rundt i salaten, så salaten falder lidt sammen.
- Hæld den over i en serveringsskål. Drys med tern af avokado ovenpå og evt. lidt ekstra urter og chili.
Kylling
- Opvarm smør på en pande og steg kyllingen heri, til den er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
- Drys evt. lidt sesamfrø over ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Asiatisk spidskålssalat med masser af smag
Idéen til at lave asiatisk spidskålssalat kom sig faktisk af, at jeg om formiddagen havde spist brunch på Mad & Kaffe, hvor en af mine små serveringer havde været netop en asiatisk spidskålssalat.
Jeg har flere gange lavet noget tilsvarende herhjemme, når jeg har lavet diverse Thai-salater, og brunchen her mindede mig om, hvor meget jeg elsker de salater.
Så da vi om aftenen bare skulle have kedelig-kylling (som man jo får en gang imellem), lavede jeg fluks en asiatisk spidskålssalat med de ingredienser, jeg lige havde i køleskabet.
Lækker spidskålssalat med stærk, sødlig dressing
En god dressing gør det jo så nemt at få spist godt med grøntsager, og det gælder også for teenagere, vil jeg lige nævne. Dressingen her blev rask væk brugt som dyppelse/kold sovs til kyllingen også, og på den måde fik den også lidt ekstra liv.
Når vi spiser salater med dressinger, veksler jeg lidt mellem at vende salaten i dressingen inden servering og at servere den ved siden af til høflig selvbetjening. Her rørte jeg den sammen med salaten, og det giver pote i den forstand, at teenagerne ellers godt kan have tendens til at vælge dressingen fra. Og så spændende er rå spidskål jo heller ikke.
Kan man bruge andet end spidskål?
Du kan fint bruge sommerhvidkål i stedet for spidskål, og selv når de tungere hvidkål kommer i butikkerne til efteråret, kan disse også fint bruges. Kinakål, som er lidt kedeligt, kan også bruges, og det kan også det meget oversete savoykål. Eller jeg ved ikke om savoykål er overset, eller om det bare er mig, der glemmer at købe det. Det kan jeg ikke udelukke.
Men i hvert fald når spidskål er i sæson, er det superlækkert at bruge i denne asiatiske spidskålssalat.
Skøn salat – brugter sukkerærter eller slikærter, når der ikke er sæson for friske ærter…
Den smager bare så godt. Lavede den med rød spidskål og edamamebønner, da friske ærter ikke lige lod sig skaffe. Selv datteren på 14, der normalt ikke bryder sig om dressing, spiste med glæde. Vi fik den til laks med asiatisk inspireret marinade.
Tusind tak Laila. Så dejligt at høre ❤️
Jeg synes den blev meget spicy og jeg er ellers til spicy mad. Så hvis man ikke er til det alt for stærke så tag mindre chili og mindre friskrevet ingefær. Ellers superlækker salat.
Hold nu op den smagte forrygende!
Tak for dig 😘
Tusind tak Alice. Dejligt at den faldt i smag❤️❤️