Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling


Asiatisk spidskålssalat smager fuldstændig pragtfuldt og denne vinder virkelig ved sin lækre dressing. Den har den rette kombination af at være lidt stærk, lidt sød og lidt syrlig. Vi spiste den sammen med helt almindeligt stegt kyllingebryst, og det var et skønt måltid.

Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling - sund og nem opskrift på aftensmad med kylling

Asiatisk spidskålssalat

4.67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

Asiatisk dressing

Kylling

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienser til salaten (minus avokado) i en stor skål.
 • Rør dressingen sammen i en lille skål. Vend dressingen godt rundt i salaten, så salaten falder lidt sammen.
 • Hæld den over i en serveringsskål. Drys med tern af avokado ovenpå og evt. lidt ekstra urter og chili.

Kylling

 • Opvarm smør på en pande og steg kyllingen heri, til den er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
 • Drys evt. lidt sesamfrø over ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Asiatisk spidskålssalat med masser af smag

Idéen til at lave asiatisk spidskålssalat kom sig faktisk af, at jeg om formiddagen havde spist brunch på Mad & Kaffe, hvor en af mine små serveringer havde været netop en asiatisk spidskålssalat.

Jeg har flere gange lavet noget tilsvarende herhjemme, når jeg har lavet diverse Thai-salater, og brunchen her mindede mig om, hvor meget jeg elsker de salater.

Så da vi om aftenen bare skulle have kedelig-kylling (som man jo får en gang imellem), lavede jeg fluks en asiatisk spidskålssalat med de ingredienser, jeg lige havde i køleskabet.

Lækker spidskålssalat med stærk, sødlig dressing

En god dressing gør det jo så nemt at få spist godt med grøntsager, og det gælder også for teenagere, vil jeg lige nævne. Dressingen her blev rask væk brugt som dyppelse/kold sovs til kyllingen også, og på den måde fik den også lidt ekstra liv.

Når vi spiser salater med dressinger, veksler jeg lidt mellem at vende salaten i dressingen inden servering og at servere den ved siden af til høflig selvbetjening. Her rørte jeg den sammen med salaten, og det giver pote i den forstand, at teenagerne ellers godt kan have tendens til at vælge dressingen fra. Og så spændende er rå spidskål jo heller ikke.

Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling - sund og nem opskrift på aftensmad med kylling

Kan man bruge andet end spidskål?

Du kan fint bruge sommerhvidkål i stedet for spidskål, og selv når de tungere hvidkål kommer i butikkerne til efteråret, kan disse også fint bruges. Kinakål, som er lidt kedeligt, kan også bruges, og det kan også det meget oversete savoykål. Eller jeg ved ikke om savoykål er overset, eller om det bare er mig, der glemmer at købe det. Det kan jeg ikke udelukke.

Men i hvert fald når spidskål er i sæson, er det superlækkert at bruge i denne asiatiske spidskålssalat.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Asiatisk spidskålssalat med stegt kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Den smager bare så godt. Lavede den med rød spidskål og edamamebønner, da friske ærter ikke lige lod sig skaffe. Selv datteren på 14, der normalt ikke bryder sig om dressing, spiste med glæde. Vi fik den til laks med asiatisk inspireret marinade.

  Svar
 2. 4 stjerner
  Jeg synes den blev meget spicy og jeg er ellers til spicy mad. Så hvis man ikke er til det alt for stærke så tag mindre chili og mindre friskrevet ingefær. Ellers superlækker salat.

  Svar