Asiatisk oksekød med hvidkålsnudler


Asiatisk oksekød med hvidkål er virkelig nem og lækker hverdags mad. Når hvidkål strimles og langtidstilberedes i crock pot, ændrer den helt karakter og bliver sødlig og meget… skal vi kalde det “mør”. Lidt som nudler, der har kogt med. En slags hviskålsnudler. Det betyder, at selv børn, der tror, at de ikke kan lide hvidkål, spiser den, fordi den simpelthen bare glider ned med resten.

Asiatisk oksekød med hvidkålsnudler --> Madbanditten.dk

Asiatisk oksekød med hvidkålsnudler

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
5 timer

Udstyr

Ingredienser

Tilbehør og drys

Sådan gør du

 • Riv hvidkål i strimler i foodprocessoren eller med en Hak løg groft. Put begge dele i crock potten/slow cookeren.
 • Bland revet ingefær, bouillon, tomatpure, kokosolie, sesamolie, tamari og hot sauce i en skål. Vend blandingen ind i kålblandingen i crock potten.
 • Masser det hakkede oksekød ned i kålblandingen. Hvis du kan klare det, bruger du bare hænderne. Synes du, det er for klamt, bruger du en ske. Når oksekødet er godt fordelt rundt om kålen, er du klar.
 • Min fik 1 time på HIGH og herefter 3-4 timer på LOW. Laver du den i gryde på komfuret, ville jeg bare lade den simre et par timer under låg ved lav temperatur, til kødet er gennemstegt og hvidkålen er mør.
 • Læg spinatblade i bunden af skålene, fordel kødet ovenpå og pynt med hakkede forårsløg, avokado og koriander inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sund mad i slow cooker

Opskriften her er lavet i crock pot/slow cooker, men jeg er sikker på, at en almindelig gryde på komfuret også kunne klare jobbet. Her har jeg fyldt crock potten med oksekød og hvidkål og lidt aromatiske smage fra bl.a. ingefær, tamari/soja og sesamolie.

At fylde crock potten med gode sager og så slippe for at tænke på aftensmad, er noget af det bedste, jeg ved. Så står den der og simrer, imens jeg kan lave andre ting. Crock potten er en af de køkkenmaskiner, jeg har allermest glæde af. Jeg bruger den i hvert fald ugentligt, og jeg ville nødigt være den foruden. Den koster ikke alverden, så hvis du mangler et godt ønske til julegavelisten, så overvej en crock pot eller anden form for slow cooker.

Kan I huske de ønsker, I havde til kommende opskrifter her på bloggen? Denne her opfylder kriterierne: Striks LCHF, crock pot opskrifter, varmt grøntsagstilbehør, mad på budget/SU, mælkefrie opskrifter og er der flere?

Udfordringen med langtidssimrede retter som denne er, at slutresultatet sjældent er særligt pænt. I det her tilfælde var det bare meget brunt. Lidt grønt i bunden og på toppen hjalp dog gevaldigt og peppede også smagen godt op.

Asiatisk oksekød med hvidkålsnudler --> Madbanditten.dk

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Asiatisk oksekød med hvidkålsnudler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Har så meget brug for ny inspiration til hvordan man kan tabe sig. Har 2 drenge som er overvægtige incl mig selv. Vi har gået til diatist , fit for kids og prøvet alt muligt, men uden held. Måske kan bogen tilføje noget nyt og godt for vores helbrede .

  Svar
 2. Jeg bliver simpelthen nød til at huske dig på denne ret (hvis du ligesom jeg helt har glemt den)

  Vinteren for 2 år siden, spiste vi den nærmest en gang om ugen, for den smager fuldstænddig fantastisk!?

  Nu dukkede den lige op, da ifm en søgning på noget andet og jeg blev helt glad?

  Svar
 3. Det skal prøves som gæstemad på lørdag, vi skal nemlig lige nå noget børneteater,Så kan maden passe sig selv imens. Jeg skal lave det i gryde, skaldet så svitses først, eller bare være på lavt blus hele tiden? Og tror du man kan bruge persille i stedet for koriander? Ved godt noget af det asiatiske forsvinder ?

  Svar
  • Hvis du langtidstilbereder tror jeg ikke, du behøver svitse. Men det bliver lækkert af en gang svitsning. Det er bare lidt besværligere :) Og du kan drysse hvilken som helst urt på!

   Svar
 4. Det her smager bare så godt og er virkelig nemt og hurtigt at tilberede!???

  Jeg vidste allerede, da jeg blandede “marinaden”, at det ville blive et hit, for kombinationen af de “aromatiske smage” spiller bare!?

  Jeg har hverken foodprocessor, eller crock pot, så snittede hvidkålen med en helt almindelig kniv og tilberedte retten i en helt almindelig gryde?
  Jeg gav den knap to timer på laveste blus og spiste den som den var, uden tilbehør.

  Jeg er glad for, at jeg fulgte opskriften slavisk, i tillid til dig, og at jeg valgte at “massere” kødet ind omkring kålen. Det gør bare noget rigtig godt for konsistensen i det færdige resultat.

  Et kæmpe ekstra plus er, hvor nemt gik med at få 300 gr. hvidkål i min søn.

  Svar
 5. Mine børn var vilde med græskar-pastaen – så hvidkåls-nudler skal helt sikkert prøves.
  Jeg tænker om man kan bruge en Römertopf i stedet for en Crock pot?
  – og fx. give det 3-4 timer ved 120 grader i ovnen eller sådan noget?

  Svar
  • Ja det tror jeg bestemt godt, du kan. Det minder mig om, at det er utroligt længe siden jeg har haft Römertopfen fremme :)

   Svar
 6. Lækker opskrift og pyt med farven:)
  Du har altid så flotte avocadoer – det kan være svært at finde tilpas modne, synes jeg.
  Hvor køber du? Og er de altid gode uden undtagelser?
  Hilsen Hanne.

  Svar
  • Nej jeg er ikke altid lige heldig. Dem, jeg har mest held i med, er nogle formodnede i sådan en to-pak. Jeg køber altid mange avokadoer af forskellig modenhed, og så spiser jeg dem efterhånden, som de modnes. Jeg mærker på dem, inden jeg skærer dem op og tjekker også bag stilken i toppen. Er kødet grønt derunder, er den spiseklar.

   Svar
 7. Det ser mega lækkert ud! Det vil jeg helt sikkert give mig i kast med! Hvordan tror du det vil fungere med rødkål i stedet for hvidkål? Bliver det for mærkeligt?

  Svar
  • Det er da egentlig et godt spørgsmål. Måske bliver farven lidt sær men smagen tror jeg da egentlig kunne blive fin :)

   Svar