Denne kålsalat med asiatisk dressing får sin smag fra den lækre dressing med soja, ingefær og chili. Brug den til at give dine salater et eksotisk præg.
Spicy kålsalat med asiatisk dressing og peanuts
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g spidskål
- 400 g lilla spidskål eller endnu et almindeligt, hvis du ikke kan skaffe de lilla
- 250 g gulerødder kan udelades for mere low carb version
- 250 g sukkerærter
Asiatisk dressing
- 4 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 3 spsk sesamolie
- 2 tsk revet ingefær
- limesaft
- 1 rød chili uden kerner, fintsnittet
Drys
- frisk koriander
- 40 g peanuts
Sådan gør du
- Snit spidskål fint og hæld i en skål.
- Riv gulerødderne og riv dem eller brug juliennejernet til at lave tynde strimler/spiraler. Læg i skålen til spidskål.
- Blancher sukkerærterne hurtigt ved at overhælde dem med kogende vand og hurtigt efter overhælde dem med koldt vand. Skær dem i mundrette bidder.
- Bland alle grøntsagerne godt sammen.
- Rør dressingen sammen og vend den ind i salaten.
- Drys med peanuts og frisk koriander inden servering.
Da jeg skulle holde fødselsdag i lørdags, ville jeg gerne lave en asiatisk dressing, der kunne løfte en kålsalat og gøre den lidt mere spændende. Og det synes jeg i høj grad lykkes her.
Lækreste asiatiske dressing
Det er, som om man aldrig kan gå helt galt i byen, når man kombinerer soja, ingefær og chili. Og så er sesamolien også med til at give en superlækker smag her.
Jeg brugte en blanding af almindeligt spidskål og lilla spidskål, men det var mest for farvens skyld. Du kan sagtens bare bruge almindeligt spidskål.
Mine spidskål var i øvrigt økologiske og ikke særligt store. Har du et stort spidskål, kan du måske nøjes med et.
Kan sukkerærterne lige så fint anvendes uden blanchering?
Jeg mener, der er noget bakteriemæssigt, der gør, at de helst skal blancheres. Det er i hvert fald derfor jeg gør det…
Sukkerærter skal kun blancheres hvis de kommer fra frost. Hvis det er frisk grønt kan de bare skylles. Men konsistensen på dem er anderledes når de er blancheret, og det kan derfor give et andet smagsindtryk hvis man undlader det.
Kan det godt passe at det er meget tyk dressing, der nærmest ser lidt skilt ud?
Nej ikke tyk men den vil virke skilt for det er jo væske og olie og de skiller jo.
Er det saltede peanuts, du bruger?
Ja. det smager klart bedst som topping :))
Hej – er det almindelig sesamolie eller det måske “fried”, du bruger?
Jeg tror bare min er en almindelig sesamolie…
Tak for et fantastisk stykke arbejde du har lavet med dine opskrifter ??
Hej Jane,
Jeg vil bare lige sige at jeg tror du mener lilla spidskål og ikke lille som du skriver begge gange du refererer til det ;-)
Mvh Katrine
Tak :)