Asiatisk bønnesalat med ristede sesam


Denne opskrift på asiatisk bønnesalat er superlækker og den vinder især på sin lækre dressing. Jeg kan ellers godt være lidt idéforladt, når det kommer til bønner men her fik jeg oppet mig lidt.

Asiatisk bønnesalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

Asiatisk dressing

Sådan gør du

 • Nip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4-5 minutter. Overhæld dem herefter med koldt vand.
 • Rist sesamfrøene kort på en tør pande ved middel varme, til de begynder at knitre.

Asiatisk dressing

 • Blend alle ingredienserne til dressingen sammen.
 • Vend dressingen i bønnesalaten og drys med sesamfrøene til sidst.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bønnesalat med masser af smag

Det er vigtigt at koge de grønne bønner godt og helst også lidt mere end jeg normalt ville. De kan give en frygtelig mavepine ellers. Tip hermed videregivet.

Den asiatiske dressing og de ristede sesamfrø giver virkelig lækker smag til denne asiatisk bønnesalat.

Bønnesalat – lækkert tilbehør til laks

Bønnesalaten blev serveret sammen med nogle “laksemignon”, som jeg havde købt i Netto. På frost. Jeg køber ikke normalt kød/fisk fra frost, men jeg var så led af køledisken med kød, at jeg faldt for disse.

De så lækre ud, havde en god peberkant, en skive urtesmør på toppen, og så var de ikke særligt billige, og det fik mig på en eller anden måde til at konkludere, at de så nok var udmærkede. Det var de ikke.  Men tallerkenen så dælme eller flot ud.

Jeg spiste faktisk ikke andet end en bid eller to af laksen, og så lod jeg resten ligge. Jeg synes ikke, man skal spise mad, der virkelig ikke smager en. Det er jo som at yde vold på sig selv.

Så min aftensmad i går bestod af den asiatiske bønnesalat (det var heldigt, den var så vellykket), en håndfuld mandler og to skiver flødehavarti. Også økologisk og fundet i Netto. Så er det sagt!

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Asiatisk bønnesalat med ristede sesam”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Dem må jeg kaste mig over, Jane, for jeg eeeeelsker bønner. Lidt sjovt det, du skriver med, at de skal koges. Det anede jeg ikke i forhold til almindelig grønne bønner. Plejer dog altid at koge dem, men i dag spiste jeg en god portion, som var ret “al dente” – og har det SÅ mærkeligt i maven.

  Så taget til efterretning:-).

  Svar
 2. Hej Jane
  Herlig side, har læst med en tid. Du har en skøn selv ironi ;-)
  Er ny i LCHF og prøver hver dag nyt. Har bare fået nye mave problemer som nok kommer af manglende fiber ? Går det over ? Bliver bedre ? Så frustrerende !
  Line

  Svar
  • Tak for det, Line :)

   Det kan være lidt svært med maveproblemerne, tænker jeg. Vi er ikke alle ens, og vores maver reagerer på forskellige ting. Min mave fungerede rigtig dårligt på korn men fungerer fint på LCHF. Måske var der en tilvænningsperiode i starten, det kan jeg faktisk ikke huske :-/ Tager du probiotiske bakterier (mælkesyrebakterier)? Det betyder alverden for mig. Jeg drikker en (fæl) urtedrik med probiotiske bakterier hver morgen, der hedder Vitabiosa, og den gør underværker. Virkelig underværker! Jeg har prøvet mange forskellige typer probiotiske bakterier, og for mig er denne den absolut bedste. Og så kan man jo vænne sig til meget :-) Ellers har nogle har gavn af fibertilskud (husk), men det betyder ikke det store for mig. For mig er store mængder grøntsager afgørende, ligesom det er vigtigt, at jeg får fedt nok. Og vand. Masser af vand. Jeg tåler ikke så godt mælkeprodukter med meget laktose (mælk, yoghurt, creme fraiche), og jeg mærker det straks i maven, hvis jeg ignorerer det. Så igen er svaret lidt, at det handler om at prøve sig frem og se hvad kroppen reagerer positivt på. Men mit bedste tip til mavebøvl er, foruden ren og naturlig kost, probiotiske bakterier.

   Okay, det blev ret usammenhængende. Håber, du kan få mening ud af det alligevel :-)

   Svar
  • Line, jeg gør, som Ninka (Kernesund Familie) anbefaler: 30 gram fibre om dagen. Jeg skifter mellem loppefrøskaller, chiafrø og kværnede hørfrø. Hver morgen og aften. Så har min mave og i særdeleshed min fordøjelse det godt :)

   Svar
  • Hej Jane,
   Først og fremmest tusind Ryan fir en masse gode råd og opskrifter. Jeg kan ikke umiddelbart finde en macadamien olie, er der nogle alternative olier, du kan anbefale ? Mvh. Dorthe

   Svar