Hvad gør man, når man laver en æblecrumble for til sin gru at opdage, at den ligner et fad med kødsovs? Ak ja, sådan er et af bloggerens mange dilemmaer. Jeg løste det ved at dænge den til med cremefraiche, pynte med mynteblade og med at skrue godt op for kontrastfilteret. Det hjalp lidt.
Apple crumble – æblecrumble – nem opskrift
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 800 g æbler
- 1 spsk kanel
- 100 g pekannødder
- 100 g mandelmel
- 100 g blødt smør
- 1 spsk Sukrin Gold valgfri
- 2-3 tsk kanel
- 0,5 tsk stødt kardemomme
- vaniljepulver
Sådan gør du
- Skær alle æblerne i små tern. Behold bare skrællen på, men skær kernehuset fra.
- Smør et kagefad med smør. Fordel æbleternene i formen. Drys med kanel og rør godt rundt.
- Hak pekannødder og hæld mandelmel heri sammen med krydderierne og Sukrin Gold. Rør det hele godt sammen.
- Smuldr eller snarere mas smørret ned i nøddeblandingen. Brug hænderne, så du til sidst har en fedtet nøddedej.
- Smuldr dejen ud over æblerne, så den nogenlunde dækker.
- Opvarm ovnen til 150 grader og bag kagen i ca. 50 minutter – 1 time. Server med cremefraiche eller flødeskum rørt med vaniljepulver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Glutenfri og sukkerfri æblecrumble
Selvom kagen var grim, smagte den nemlig dejligt. De danske efterårsæbler er syrlige og søde på én gang, og på den måde behøver kagen ikke meget yderligere sødme. Om nogen overhovedet. Og det er lige sådan, jeg foretrækker mine kager. Foretrækker du en sødere kage, putter du selvfølgelig bare lidt ekstra sødning i! Normalt vil en æblecrumble have et lag af hvedemel, sukker og smør, men jeg har brugt nødder i stedet. Især pekannødderne elsker jeg! De giver den lækreste karamel/ahorn-agtige smag i bagværk, synes jeg.
Vi havde besøg af de fleste af villakvarterets børn, og de spiste alle lystigt af den. Ingen sagde øøøøv, der er for lidt sukker i. Man kan jo smage æblerne! De spiste den bare og var glade. Resterne spiste vi til dessert om aftenen, og jeg må indrømme, at jeg synes, den var endnu bedre, når den var gennemkold. Meget mindre fotogen, men lækrere smag, synes jeg.
Æbler er jo som sådan ikke low carb, men denne kage er dog stadig væsentlig lower-in-carbs end sin fætter med hvedemel og sukker.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Det her er min go-to dessert. Let at lave og smager bare godt 🙂
Kan man bruge andre nødder end pekannødder?
Ja du kan sagtens bruge andre slags. Jeg valgte pekannødder fordi de har så lækker en karamelagtig smag :)
Hej Jane. Mums, den lyder lækker!! Kan man skifte pekannødderne ud med mandler, hasselnødder eller peanuts? (Har skabet fyldt af disse nemlig:))
Mvh Anja
Yes sagtens. Men ikke peanuts.
Kan smør evt. erstattes af kokosolie?
Det ved jeg faktisk ikke. Meld gerne tilbage hvis du tester det af! :)
Til Jer med en sød tand… Den kan sagtens tåle 4-5 spsk sukrin, hvis den skal smage lige så syndigt som den ser ud :-)
Hej Jane
Først 1000 tak for en dejlig blog, gode opskrifter og masser af inspiration!
Jeg prøvede denne opskrifti dag (lidt omskrevet, da jeg bla ikke havde pekannødder) men som mug cake (kage i en kop), dejligt hurtigt og MUMS! ? (det tog under 10 min fra start til klar på bordet! What’s not to like???)
Hvis du lyster forsøget får du den lige her: 1 pers/1 kop:
1 æble i tern
3-4 drys kanel
1/4 tsk vaniliepulver
2 tsk citronsaft
1 spsk vand
Blandes i koppen og i mikroovnen i 3 min på fuld effekt.
2 spsk mandelmel
20g blødt smør
7 hakkede mandler
1/4 tsk vaniliepulver
1 1/2 tsk kokossukker
“Masseres” sammen (lettest med fingrene) og smuldres groft i koppen og vendes lidt ned i æblerne.
Ind i mikroovnen igen i 1 1/2-2 min.
Husk at lad den køle lidt af, for den er MEGET varm når den kommer ud! ? Men så blev den ellers også hurtigt guffet indenbords her med en god klat cremefraiche! ??
Hilsen Charlotte
Det er da lige før jeg begynder at ærgre mig over at jeg forlængst har skilt mig af med min mikroovn. Det lyder jo virkelig dejligt :)
Hej Jane!
Jeg lavede denne opskrift her til aften, men jeg kunne slet ikke få den til at blive lækker sprød. Og jeg har fulgt opskriften. Ved du hvad der kan have været gået galt?
Mvh. Michelle
Der er desværre ikke noget bagværk uden mel, der bliver sprødt :(
Det er en superlækker crumble!! Den smager helt fantastisk. Lavede hele portionen til 3 mennesker og der er en rest tilbage til kærligheden og jeg i aften. Glæder mig allerede. Jeg tilføjede lidt smuldret hjemmelavet marcipan – det gjorde den helt sikkert ikke dårligere :-).
Vil lave denne til gæsterne i aften – er det hjemmelavet mandelmel du bruger? Hvis jeg tilføjer lidt havregryn skal der så mere fedtstof tror du?
PS jeg er meget glad for dine opskrifter ?
Ja jeg har brugt hjemmelavet mandelmel. Dog mandelmel, jeg har købt, men af den type, der bare er malede mandler. Jeg ved ikke med havregryn. Jeg har ikke prøvet det… :-/
Ha!
Den lavede jeg også i går.
Har lavet en omskrevet version af den, hvor man bruger farin og det smager skidegodt. Men nej, fotogen er den ikke.
Hvis man bruger lidt boghvedemel også, bliver den også herligt sprød :)
Nice! Jeg overvejede lidt havregryn men det må blive næste gang :)