Appetizers, også kaldet hors d’oeuvres eller hors d’œuvre, er små lette hapsere som kan spises med fingrene fx sammen med et let glas cava eller velkomstdrink.
Appetizers / hors d’oeuvres / canapéer
De små hapsere har åbenbart mange navne. Forskellen ligger som oftest mest i oprindelsen af navnet engelsk / fransk men derudover er der faktisk også andre forskelle.
Canapéer som oftest er et lille slags smørrebrød. Altså en kold lille servering med en spiselig base af fx kiks, brød eller blinis. Dem finder du også her, dog selvfølgelig bare lavet i en Low Carb udgave. Hors d’oeuvres er en lille hapser som både kan være salt eller sød, kold eller varm.
Cocktailhour
Fordi de små hapsere ofte serveres som det første før middagen, sammen med et glas alkohol (cocktailhour), er de ofte lidt salte eller spicy for at få gæsterne til at spise lidt mere. Appetizers, skal som navnet antyder, skal vække appetitten.
Nytårsaften spises hors d’oeuvres typisk til nytårstalen kl 18.00. Sammen med de små canapéer kan du også servere grøntsagsstænger med dip (fx bacon-mayonnaise), lidt sojamandler eller måske grønkålschips.
Tjek også 4 lækre snacks til nytårstalen
Herunder får du seks bud på virkelig lækre og nemme appetizers / hors d’oeuvres.
6 nytårsappetizers
- Sprødt kyllingeskind med svampemayonnaise
- Salte æbleskiver med rogn og cremefraiche
- Appetizer med laks
- Blinis med laks, cremefraiche og rødløg
- Kiks med rygeostecreme
- Charcuteriebræt
0 kommentarer til “Appetizers til nytår”