Appelsin-mandel-kage


Denne appelsin-mandelkage er den mest vellykkede low carb kage, jeg har lavet. Er du vimmer den smager godt! Den har perfekt konsistens og er sød uden at være hvinende.

Appelsinkage - den bedste Low Carb kage

Appelsin-mandel-kage

5 fra 11 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
10
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Pisk æg med sødning, appelsinskal og vaniljepulver.
  • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt smeltet smør sammen med flødeost og appelsinsaft. Pisk det hele godt sammen.
  • Tilsæt mandelmel, loppefrøskaller, bagepulver og mandelessens og pisk igen. Dejen bliver nu tyk.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20-22 cm) eller beklæd den med bagepapir (det gjorde jeg) og drys med mandelsplitter.
  • Bag i ovnen i ca. 35 minutter. Bliver kagen for mørk i toppen henimod slutningen, kan du lægge et stykke staniol over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Appelsinkage – lækreste glutenfrie og sukkerfrie kage

Tidligere har jeg muligvis sagt, at den bedste kage, jeg havde lavet var citronkagen, og den er altså også virkelig god. Jeg synes dog, konsistensen blev mere vellykket her. Mere luftig og svampet uden at være klæg.

Står du og skal bage en næsten hvilken som helst kage, kan du tage udgangspunkt i denne som en slags grundopskrift. Uden appelsin dog.

Sådan en dejlig luftig appelsinkage er helt oplagt at servere som dessert eller til eftermiddagskaffen.

Selvom kagen her er ret så kulhydratfattig (ca. 3 g kulhydrat pr. stykke), er min (junkie-)hjerne fuldstændig ligeglad. Den registrerer bare kage og vil derfor have mere, mere, mere.

Den kloge løsning på det er derfor at sende eventuelle rester af kagen med gæsterne hjem.

Ja altså det er jo noget med at kende sine svagheder og handle derefter, ikke?

Appelsinkage – uden mel, gluten og sukker

Selvom opskriften her er uden mel, gluten og sukker i traditionel forstand smager den simpelthen forrygende godt. Du kan uden at blinke servere den for gæster, og de vil synes, det er en skøn kage uden at gætte, at du har tryllet lidt med ingredienserne.

Brug også opskriften som en slags grundopskrift, når du skal bage en anden slags kage.

*Om sødning

Jeg bruger ind imellem Birkesød (xylitol), når jeg bager til gæster. Jeg oplever, at det har mindre bismag end fx sukrin i større doser. Birkesød/xylitol indeholder dog nogle optagelige kulhydrater og har ikke et glykæmisk index nær 0, som det er tilfældet med sukrin. Now you know :)

Appelsinkage - den bedste Low Carb kage
Foto: Columbus Let til De bedste fra Madbanditten
Appelsin-mandelkage - den absolut mest velykkede low carb kage, jeg har lavet. Perfekt luftig konsistens. Glutenfri og sukkerfri opskrift her: Madbanditten.dk
Appelsin-mandelkage - den absolut mest velykkede low carb kage, jeg har lavet. Perfekt luftig konsistens. Glutenfri og sukkerfri opskrift her: Madbanditten.dk

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

109 kommentarer til “Appelsin-mandel-kage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mums lyder lækker din appelsin/ mandelkage, kan man servere en lille klat creme fraiche eller flødeskum til 🙃
    Mvh og god påske

    Svar
  2. Er der egentlig forskel på anbefalingerne omkring kernetemperaturen i kager bagt med mandelmel og kager bagt med alm. mel ?
    Min appelsin-mandelkage, som havde en kernetemperatur på 95 grader, da jeg tog den ud af ovnen, var ualmindelig tør.
    Opskriften fulgt til punkt og prikke undtagen bagetiden som blev noget forlænget for at opnå de 95 grader.
    Hvad har jeg mon gjort forkert ?
    På forhånd tak

    Svar
    • Jeg har aldrig nogensinde målt kernetemperatur på kager, så det aner jeg vitterligt ikke😅

      Brugte du mon det fedtreducerede mandelmel? Det ville gøre den knastør. Min er dejlig svampet.

      Svar
    • Jeg tror du vil få et bedre resultat ved at vælge en opskrift, der er lavet med disse ingredienser. Jeg er sikker på der findes masser af den slags. Vi laver altid så mange kompromiser, når vi low carbificere kager, at det sjældent giver mening at tilsætte kulhydraterne dertil igen. Prøv at tjekke fx Stinna.dk – hun har skønne opskrifter og bager ofte med dadler og havregryn.

      Svar
    • Ja den bliver skøn og svampet næste dag efter en nat i køleskab.

      Til gæster ville jeg dog nok foretrække at servere den på dagen.

      Svar
  3. 5 stars
    Mega lækkert. Jeg kunne ikke få øko appelsiner i min lokale butik, så jeg brugte citron i stedet.
    Jeg fandt så på at lave dem om til mini cupcakes, der fik ca 10 minutter. Meget succesfuldt.

    Svar
  4. 5 stars
    Nøj den er fantastisk den kage. Jeg er ikke meget til kage og slet ikke med appelsin , men den her ku jeg da ikke holde mig fra og min mand som elsker kage syntes den er så lækker. Det er ikke sidste gang jeg laver den. Og at man kan lave noget så lækkert på keto/low carb er da kun et stort plus

    Svar
  5. Glemte at sige, at jeg kogte den overskydende saft fra de to appelsiner ind med lidt Sukrin Gold og dryppede over den færdige kage – det var mums ☺️

    Svar
  6. 5 stars
    MEGA god kage! Enig i, at den let kan gå for at være en helt “almindelig kage”, som alle vil kunne lide 😃
    Jeg brugte dog kun 65 g. Sukrin Gold som sødning – næste gang vil jeg nok prøve med 80-90 g., og så tror jeg, den er (endnu mere) lige i skabet 😊

    Svar
  7. Tusind tak for nogle gode og især nemme opskrifter. Jeg har lavet mad efter dine bøger i nu 5 uger og det har været let og smagfukdt. Nu tør jeg gå videre og prøver for første gang at bage, idet vi får gæster. Jeg har et – måske dumt – spørgsmål: Hvor meget vejer 1 stk kage, som giver disse 8-9 g kulhydrat – eller hvor mange stykker kage bør denne kage skæres i?

    Svar
    • Hej Alice
      Dejligt at høre at du er glad for mine bøger❤️
      Jeg ved ikke lige hvor meget et stykke kage vejer, men øverst i opskriften står antal portioner (tallet ved siden af den lille kniv og gaffel). Energiberegningen er lavet på ét stykke. Håber det giver mening :)

      Svar
  8. Hej Jane,

    Jeg vil prøve at bage denne kage, men er noget i tvivl om, hvad du mener, når du skriver “50-70 g. sødning”? Der er jo stor forskel på, hvor meget de forskellige typer sødemiddel søder pr. vægtenhed.

    Det vil være en stor hjælp, hvis du vil give et tip om, hvor meget f.eks. Sukrin+ eller Sukrin Gold du ville putte i kagen?

    På forhånd tak for svar,
    Vh. Signe

    Svar
    • Hej Signe
      Jeg ved ikke om jeg helt forstår men det står jo i opskriften? altså at jeg brugte halvt sukrin gold og halvt birkesød.

      Det kunne dog også være ren Sukrin Gold. Jeg ved ikke lige med Sukrin+ for det bruger jeg aldrig…

      Svar
      • Hej igen,

        Tak for hurtigt svar 😊

        Jeg spørger, fordi du skriver sødning som en generel ting. Du oplyser ganske rigtigt, at du som eksempel bruger halvt Sukrin og halvt Birkesød, men hvis man ikke har de to sødemidler og derfor blot går efter den generelle formulering “sødning” og bruger 50-70 g. af et hvilket som helst andet sødemiddel, vil det meget nemt kunne gå grueligt galt (forestil dig f.eks. 50 g. Stevia 😳😬😆).

        Kan se, at Kirsten f.eks. prøvede med 60 g. Mammazsugar (hvad er det, i øvrigt?) og fik en lidt for usødet kage. Måske ville det forebygge forvirring (og – Gud forbyde det – mislykkede kager 😱) hvis du blot skrev 50-70 g. Sukrin og Birkesød i forholdet 50/50 – og at man jo altid kan erstatte disse med andre sødemidler, doseret iht. deres respektive sødningsgrad.

        Kh. Signe

        Svar
        • Ja det er også sandt. Det er mere fordi jeg er så ked af at folk skal ud og købe noget, når de har noget i skabet som er nøjagtigt lige så velegnet.

          Men ved eksemplet håber jeg at det er til at forstå hvilken slags jeg har brugt, så man ikke bruger stevia fx, som jo sødningsmæssigt er i en helt anden kategori.

          Mammas zugar er det samme som sukrin. Bare en anden producent. Begge er lavet på sukkeralkoholen erytritol.

          Svar
    • Nej det kan man ikke. Du mener kokosfibermel, ikke? Det der ekstremt fiberrige fine kokosmel. Det er en helt anden meltype med en helt anden bageevne. Og mener du kokosmel à la det på flødeboller malet til mel bliver det også et nej😁

      Svar
  9. 5 stars
    Jeg sødede den med 60 g mammazsugar, det var ikke helt nok, men jeg kunne jo skære den igennem og lægge en sød creme imellem ;)

    Svar