Bønnefritter


Bønnefritter gjorde sin første optræden i Spis dig mæt & glad og siden er de blevet kopieret i det uendelige. Fordi de er SÅ gode! Men selvom de er i min bog, kan jeg ikke tage æren for dem. Det kan jeg ikke, for de er et påfund fra min partner in crime Anne, som hjalp mig i køkkenet til fotoshoot.

Bønnefritter - smager fuldstændig som pomfritter! LCHF, low carb og paleo. --> Madbanditten.dk

Bønnefritter

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 voksne som tilbehør
|
35 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Hæld de frosne bønner i en stor skål og vend dem med olie eller smeltet smør. Bruger du smør, stivner det i kontakt med de kolde bønner, men det går fint nok alligevel.
 • Drys dem venligt med salt og hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag dem i 30-40 minutter. Hold øje med dem til sidst og sørg også for at rumstere dem lidt rundt på pladen ind imellem.
 • Server med et lækkert stykke kød og en god dip som fx aioli. De smager guddommeligt sammen med denne HER. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bønnefritter – mit første møde

Jeg var noget skeptisk, må jeg indrømme, da hun foreslog bønnefritter og forklarede, at det var frosne bønner i ovnen med salt. Det lyder ikke specielt lækkert. Men Anne blev ved med at sige, at de smagte som rigtige pomfritter. Og siden hen har jeg spist dem i hvert fald en gang om ugen, og det gør de virkelig. Altså smager af pomfritter. Det er helt tosset!

Nu går vi godt nok en sæson i møde med flere og flottere grøntsager på hylderne, men ellers kunne jeg godt bruge mere inspiration til at lave lækkert tilbehør ud af frostgrøntsager.

Bønnefritter - smager fuldstændig som pomfritter! LCHF, low carb og paleo. --> Madbanditten.dk

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

74 kommentarer til “Bønnefritter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  jeg læste i et andet indlæg, at du ikke anbefaler at man spiser bønner, hvis man stadig er i overgangsfasen. Jeg har spist efter Keto-principperne i en uge nu, så er det korrekt forstået at jeg skal holde mig fra bønnefritter i nogle uger endnu?

  Svar
  • Hej Trine
   Nej, det er tørrede bønner, du med fordel kan vente med til senere. Grønne bønner er super kulhydratfattige, så dem kan du roligt spise :)

   Svar
 2. Jeg lavede dem den anden dag og fulgte anvisningerne til punkt og prikke. Rodede i dem undervejs men ikke mellem 20-30 minutter og da jeg kiggede til dem efter 30 min var de kulsorte og uspiselige. Min ovn plejer ellers ikke at afvige fra opskrifter, så var ked af ikke at kunne servere tilbehør til vores aftensmad.
  Så et tip herfra er helt klart at rode i dem hele tiden og ikke vige et øje fra dem!

  Svar
  • Æv… ovne er bare så forskellige. Jeg har lige fået ny ovn og jeg kan ikke regne med nogle af bagetiderne fra mine tidligere opskrifter og det er jo så irriterende. Så mit bedste råd er altid at tage tiderne som vejledende og tilpasse dem egen ovn.

   Svar
 3. Nu har jeg forsøgt mig med bønnefritter, da hele familien her elsker bønner. Men, jeg synes kun, at ca. 10% af fritterne blev sprøde – resten kunne vist lige så godt være blevet kogt, de var slatne. Hvordan undgår man det?

  Svar
  • Yes, det kan du sagtens. Men hold lige øje med dem. Det kan være de skal have kortere/længere i ovnen.

   Svar
 4. Har du prøvet at de ikke bliver sprøde? Jeg lavede dem forleden, men de blev aldrig sprøde, ved ikke om det kan være fordi jeg lavede andet i ovnen samtidig ? Men nøj de smagte godt, trods de ikke blev til fritter☺️

  Svar
 5. Prøvede så de meget berømmelse bønnefritter i dag. Men jeg må ærligt tilså,at de ikke lige er mig/os.
  Jeg har stadig en brændt, salt smag i munden, nu godt en times tid efter at have spist dem..
  De lignede ellers lige præcis billedet på din opskrift.
  Jeg er ret ny inde for denne mad type, derfor søger jeg over alt på nettet efter opskrifter. Dem jeg finder her, er meget rettet mod børnefamilier tror jeg. Vi spiser f. Eks. Aldrig burger eller pizza. Jeg har ikke kunnet finde noget som helst med mørbrad og tilbehør!!

  Svar
 6. Jeg har arbejdet som kok tidligere, så jeg synes det skal prøves. Det der undre mig mest er at ingen har prøvet blot at friture stege dem i feks en gryde. Men ok det må jeg forsøge, men først denne opskrift ;)

  Svar
 7. Inden vi går helt i selvsving, så må jeg klart afvise at de smager som pomfritter! De smager rigtig godt! Men som pomfritter – nix.

  Svar