Anderillette


Anderillette er en af de opskrifter, jeg glæder mig til hele året, og det er jo fjollet, for det kan jo sagtens spises året rundt. Af en eller anden grund er det bare noget, vi mest laver i efteråret og især til julemåneden. Og det smager jo bare så vildt godt.

Anderillette - opskrift på den lækre paté lavet af confiterede andelår

Anderillette

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
4 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg andelår
  • lidt krydderurter friske eller tørrede fx timian og/eller rosmarin
  • ekstra salt
  • 300 g andefedt
  • Et par laurbærblade kan udelades

Sådan gør du

  • Gnid først andelårene godt med salt og urter (timian og rosmarin).
  • Læg andelårene i et ovnfast fad eller en slow cooker (crock pot) og fordel fedtet over dem. Sørg for at fedtet er godt fordelt.
  • Lad andelårene tilberede ved lav temperatur i 3-4 timer. I ovnen ca. 100 grader og i crockpotten sætter jeg min på LOW og giver den ca. 4 timer.
  • Rod evt. lidt rundt eller byt plads på andelårene nogle gange undervejs, hvis fedtet ikke dækker det hele.
  • Tag andelårene op og lad dem afkøle.
  • Hæld andefedt og saft i en beholder og sæt den på køl, så det deler sig i kødsaft og fedt (dette punkt kan springes over).
  • Riv andekødet med en gaffel så fint, du kan.
  • Rør det revede andekød sammen med andefedt, til det har konsistens af en grov paté. Gem resten af fedtet til næste gang du skal confitere andelår. Smag til med salt og peber og evt. urter.
  • Hæld anderilletten på glas og opbevar dem i køleskab. Nu har du lækker anderillette til hele december.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Anderillette – perfekt på julefrokostbordet

Confiterede andelår er jo i forvejen en livret herhjemme, så det er ingen overraskelse, at hele familien elsker anderillette også.

Selv elsker jeg anderilletten på et stykke sprødt chiaknækbrød og så med godt med fransk sennep. Lige så det river i næsen!

For nogle år siden lavede jeg svinerillette og det er jo også virkelig godt, men anderilletten vinder, hvis du spørger mig.

Den nåede dog ikke med i min jule e-bog. Jeg måtte jo vælge noget til og fra.

Se også: Madbandittens Juleopskrifter

Jeg laver som regel anderillette med rester af confiteret and, men er du ikke i en situation, hvor det lige er noget, du har rester af, tager vi den helt fra starten.

Anderillette - opskrift på den lækre paté lavet af confiterede andelår
Anderillette - opskrift på den lækre paté lavet af confiterede andelår

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Anderillette”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jeg har, efter at have set Masterchef Jul 2021, faktisk også den med i mine tanker. Lyder som en god ide med chiaknækbrød, tak for tippet.

    Svar
  2. Allerførst TUSIND tak for Juleopskriftshæftet – de skal efterprøves :-)
    Og så et (måske dumt) spørgsmål – hvor får man alt det andefedt fra ? Er man nødt til at starte med et par hele ænder ??

    Svar