Anderillette


Anderillette er en af de opskrifter, jeg glæder mig til hele året, og det er jo fjollet, for det kan jo sagtens spises året rundt. Af en eller anden grund er det bare noget, vi mest laver i efteråret og især til julemåneden. Og det smager jo bare så vildt godt.

Anderillette – perfekt på julefrokostbordet

Confiterede andelår er jo i forvejen en livret herhjemme, så det er ingen overraskelse, at hele familien elsker anderillette også.

Selv elsker jeg anderilletten på et stykke sprødt chiaknækbrød og så med godt med fransk sennep. Lige så det river i næsen!

For nogle år siden lavede jeg svinerillette og det er jo også virkelig godt, men anderilletten vinder, hvis du spørger mig.

Den nåede dog ikke med i min jule e-bog. Jeg måtte jo vælge noget til og fra.

Se også: Madbandittens Juleopskrifter

Jeg laver som regel anderillette med rester af confiteret and, men er du ikke i en situation, hvor det lige er noget, du har rester af, tager vi den helt fra starten.

Anderillette - opskrift på den lækre paté lavet af confiterede andelår

Anderillette

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
4 t 30 min

Ingredienser

  • 1 kg andelår
  • lidt krydderurter friske eller tørrede fx timian og/eller rosmarin
  • godt med salt
  • 300 g andefedt
  • Et par laurbærblade kan udelades

Sådan gør du

  • Gnid først andelårene godt med salt og urter (timian og rosmarin).
  • Læg andelårene i et ovnfast fad eller en slow cooker (crock pot) og fordel fedtet over dem. Sørg for at fedtet er godt fordelt.
  • Lad andelårene tilberede ved lav temperatur i 3-4 timer. I ovnen ca. 100 grader og i crockpotten sætter jeg min på LOW og giver den ca. 4 timer.
  • Rod evt. lidt rundt eller byt plads på andelårene nogle gange undervejs, hvis fedtet ikke dækker det hele.
  • Tag andelårene op og lad dem afkøle.
  • Hæld andefedt og saft i en beholder og sæt den på køl, så det deler sig i kødsaft og fedt (dette punkt kan springes over).
  • Riv andekødet med en gaffel så fint, du kan.
  • Rør det revede andekød sammen med andefedt, til det har konsistens af en grov paté. Gem resten af fedtet til næste gang du skal confitere andelår. Smag til med salt og peber og evt. urter.
  • Hæld anderilletten på glas og opbevar dem i køleskab. Nu har du lækker anderillette til hele december.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Anderillette - opskrift på den lækre paté lavet af confiterede andelår
Anderillette - opskrift på den lækre paté lavet af confiterede andelår

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

5 kommentarer til “Anderillette”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stjerner
    Jeg har, efter at have set Masterchef Jul 2021, faktisk også den med i mine tanker. Lyder som en god ide med chiaknækbrød, tak for tippet.

    Svar
  2. Allerførst TUSIND tak for Juleopskriftshæftet – de skal efterprøves :-)
    Og så et (måske dumt) spørgsmål – hvor får man alt det andefedt fra ? Er man nødt til at starte med et par hele ænder ??

    Svar