Andeconfit med asparges


Andeconfit med asparges er en dejlig måde at spise and på og det lette og grønne tilbehør giver en dejlig lethed til den lidt tunge and og den syrlige vinaigrette giver det perfekte modspil.

andeconfit med asparges med vinaigrette

Andeconfit med asparges og vinaigrette

Føj til favoritter Print Pin
4
|
25 minutter

Ingredienser

Asparges

Vinaigrette

Drys

  • 40 g mandelsplitter

Sådan gør du

Andelår

  • Har du købt confiterede andelår, skal du lige starte med at lune dem i ovnen.
  • Fordel dem i et fad og lun dem 15-20 minutter ved 160 grader.
  • Skru herefter over på grillfunktionen og grill dem til skindet er sprødt (kan selvfølgelig også klares på havegrillen)

Asparges

  • Nip enderne af asparges og læg dem i en skål.
  • Overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge i et par minutter. Dræn vandet fra.

Vinaigrette

  • Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.

Drys

  • Rist mandelsplitterne på en tør pande, til de tager farve.

Servering

  • Server andelårne med asparges med vinaigrette og mandeldrys.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Confiter andelår selv eller køb dem confiteret

Jeg har tit confiteret mine andelår selv. Kender du ikke confitering, er det en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, hvor du koger andelårene i timevis i andefedt. Det bliver såååå lækkert. Helt mørt og blødt så kødet næsten falder af benene.

Men oftere og oftere kan man købe færdigconfiterede andelår og det må jeg indrømme, at jeg gør tit.

Vil du confitere selv, kan du følge denne opskrift: Confiterede andelår

Opskriften her er oprindeligt fra De bedste fra Madbanditten.

Hvad spiser man til andeconfit?

De danske grønne asparges er i sæson i foråret og den første sommertid, så om vinteren kan du bytte asparges i denne opskrift til fx broccoli eller måske palmekål. En god grønkålssalat ville også være lækkert. Men behold den syrlige vinaigrette. Den gør virkelig noget godt for modspillet til de fede andelår.

Apropos grøntsager i sæson, har du set Madbandittens nye sæsonoversigt? Du finder den her: Frugt & grønt i sæson. Der er endda en lille plakat/pdf, du kan printe og hænge op. Og husk at du altid også kan orientere dig i råvareindekset

andeconfit med asparges med vinaigrette
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Andeconfit med asparges”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?