Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti smager seriøst lækkert og jeg synes, du skal overveje at spise den til Mortens Aften.
Andebryst er jo altid godt, men her har du både lækre røsti lavet af knoldselleri og en dejlig sovs med svampe smagt til med peberrod.
Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 600 g andebryst
- salt og friskkværnet peber
Sellerirøsti
- 400 g knoldselleri
- 50 g løg
- 1,5 tsk salt
- 2 æg
- 3 spsk Pofiber
- 50 g parmesan
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Smørstegt palmekål
- 300 g palmekål
- salt
- smør til stegning
Peberrodssovs med svampe
- 400 g svampe skåret i kvarte
- 3 dl fløde evt. lidt mere
- 1 dl vand
- 2 tsk dijonsennep
- 1-2 spsk friskrevet peberrod friskrevet, kan udelades
- 2 spsk frisk rosmarin hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Rids skindet med en skarp kniv og krydr med salt og peber.
- Læg andebrystet med skindsiden nedad på en kold pande og brun den af i et par minutter. Brun den ca. 1 minut på den anden side.
- Læg den i et fad og steg den færdig i ovnen i ca. 10 minutter.
- Lad den hvile ca. 5 minutter inden servering
Sellerirøsti
- Riv knoldselleri i foodprocessor og hak løg groft og bland det med de resterende ingredienser.
- Fordel massen i klatter på en pande og steg dem gyldne i smør eller kokosolie ved middel varme. Du kan også lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir og stege dem i ovnen.
- Læg evt. de færdige røsti på fedtsugende papir, fx køkkenrulle.
Smørstegt palmekål
- Skær palmekålen i grove stykker, fjern evt. de groveste stængler.
- Svits det på panden i lidt smør, til kålen begynder at tage lidt farve og drys med lidt havsalt
Peberrodssovs med svampe
- Brun svampene godt af i en pande eller gryde.
- Hæld fløde, vand/fond, sennep, peberrod og rosmarin på og kog op.
- Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvor godt er peberrod lige? Jeg er vild med det. Det kan selvfølgelig udelades, så du bare har en almindelig svampesovs, som jo altid er godt.
Herhjemme er Mortens Aften ikke lige noget, vi går så højt op i. Måske fordi vi på det tidspunkt af året er meget mere optagede af ungernes fødselsdag, som er dagen efter. Men and spiser vi tit. Rigtig tit i form af confiterede andelår, som vi griller sprøde på grillen men også andebryst, som også smager bedst grillet, synes jeg.
Men i løbet af denne uge skal vi have andebryst med peberrodssovs – og forhåbentlig også sellerirøsti. Til denne ret smørstegte jeg i øvrigt en rest palmekål, jeg havde, fra da jeg lavede ristet palmekål med bacon og chili og det var rigtig dejligt med lidt ekstra grønt.
Så skal der også and på menuen hjemme hos dig i denne uge, er dette altså mit forslag til dig.
Smager fantastisk 🤩, Kan røstierne fryses?
Ja sagtens. Adskil dem med mellemlægningspapir, hvis du vil have mulighedn for at tage dem op enkeltvist.
Lavede den i aftes, men med langtidsstegt and. Røstiene lavede jeg i airfryer. Middagen var en succes og jeg er nu blevet bedt om, at det bliver gentaget juleaften :-)
Ej hvor fedt at høre. Tusind tak❤️
Jeg lavede denne til Mortens aften i år til min kæreste og en god ven. Jeg brugte en hel and, gav sovsen mere peberrod og rosmarin, for vi vil gerne have lidt mere smag end de fleste. Røstierne lavede jeg i ovnen. Og brugte grønkål i stedet for palmekål, som jeg ikke kunne skaffe,
Jeg kan kun sige een ting. Den her opskrift er i verdensklasse. Det er noget af det bedste mad, jeg nogensinde har lavet.
1000 tak for den :-)
Ej hvor er det pænt af dig at skrive. Tusind tak for den fine feedback❤️
Kære Jane. Jeg ville ha’ spist retten Mortens Aften, men jeg blev inviteret i byen 😄 Så det blev i aften at jeg kreerede din menu. Mums, det har jeg ikke fortrudt. Jeg fik engang et råd fra en gammel dame, peberrod må aldrig koge. Det skal tilsættes allersidst i sovsen. Det er jeg enig i, for jeg kunne slet ikke smage peberroden i sovsen. Men ikke desto mindre smagte det vidunderligt 😋 Og jeg er så mæt, så mæt 🙏
Og har reste røsti til i morgen.
Tak for dejlig inspiration 😊
Ej så godt at høre og super tip!
Og sørme dejligt at blive inviteret ud❤️
176 grader simpelthen? Hverken mere eller mindre? Skal vist ha fat i det fintfølende termometer ??
Spøg til side..God Mortens aften..også uden and. Dette er min anden (tøhø!) Mortensaften på keto/lchf. September sidste år var min begyndelse på et nyt og bedre liv..tabte 10 kilo hurtigt og har siden vedligeholdt uden afsavn overhovedet! Tak for det og for dig!
Haha?? Shit det er heldigt, jeg har en af de moderne meget fintfølende ovne.
Jeg aner ikke hvor det kommer fra med de 176 :))
Tænkte det nok..men godt lille grin her midt i forberedelserne ????????
Hej Jane
Hvor henne kan jeg se om opskriften kan bruges hvis man er på Keto?
Mvh Christina
Det er ikke rigtigt sådan det fungerer. Læs disse to indlæg for bedre forståelse:
https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
https://www.madbanditten.dk/keto-og-kalorietaelling/
Hej Jane
Long time no see ?
Da jeg startede min LCHF tur tilbage i 2015, var du min guru ???
Jeg kom tilfældigt tilbage på din blog, og må indrømme, at jeg stadig ser fantastiske opskrifter….??
MEEEEEN, bliver overfaldet af reklamer…. ???
Jeg ved godt “du er en virksomhed” men for mig er det ikke lige i øjet?
Fortsæt dit fantastiske mad-arbejde? jeg springer reklamer over ?
Hej Susanne
Velkommen tilbage. Det er sødt af dig at nævne det.
Mit valg står mellem at bruge reklamer til at kunne dele opskrifter og viden gratis og at indføre brugerbetaling.
Jeg er idealist og mener at sundhedsinformation bør være tilgængeligt for alle uanset økonomi og det ligger til grund for mit valg. Økonomisk set ville brugerbetaling mangedoble min indtægt men det har jeg fravalgt – i hvert fald for nu.
kan røstien laves i vaffeljernet?
Haha du er da blevet helt bidt af det vaffeljern, Stella :))
Men ja, det tror jeg faktisk godt de kan. Og det tror jeg oven i købet kunne være ret lækkert. Sig lige til, hvis du tester det.
Hej det blev en drøm – helt vidunderlige smage fra sovs og røsti som passer perfekt til anden. Jeg prøvede at lave sellerirøsti på to måder
1. stege dem på panden
2. bage dem i ovnen.
Jeg vil nok foretrække dem i ovnen. Tror bare jeg skulle have vendt dem og bagt dem lidt på den anden side også så de var blevet sprøde – det må blive næste gang.
Jeg stegte røstierne på panden, og de suger virkelig meget fedt – for meget, synes jeg. Jeg afprøver dem i ovnen næste gang.
Jeg steger dem også tit i ovnen. Bl.a. af dovenskab. Tjek disse fx: https://www.madbanditten.dk/roesti-af-knoldselleri-med-bacon-og-parmesan/
Årh, de ser også gode ud – bacon, selleri og parmesanost er jo bare et hit! Og i ovnen vil det jo være ren win-win. Tid til andre ting og fri for stegeos :-)
Vi lavede sovsen til sous vide tilberedt and og rodfrugtrøsti – det smagte himmelsk – en af de bedste spiser jeg selv har lavet til dato….
Ej så fantastisk at høre! Tak for den fine tilbagemelding.
Og en anden ting: jeg har lige opdaget at min nye ovn har en sous vide-funktion, så det skal jeg da til at lege med :)
Mums det ser skønt ud – det skal vi have på lørdag, dog steger jeg en hel and således at vi får svesker og æbler som fyld i anden .
det ser virkelig indbydende ud. Har du et forslag til noget salat, der kan supplere retten? Det vil der nemlig blive taget imod med kyshånd her i hytten.
Hvad med en rå blomkålssalat måske? Den bruger jeg tit, når kødet er lidt tungt. Det er denne, jeg tænker på: https://www.madbanditten.dk/syrlig-blomkaalssalat-med-knas-laekkert-tilbehoer-til-paaskelam/
Tak for hurtigt svar – og det var et rigtig godt bud. Vi er pjattede med blomkål i alle afskygninger. Tak for hjælpen.