Alt i et fad med torsk svøbt i parmaskinke og på en bund af grøntsager er dejlig middelhavsinspireret aftensmad. Lyder det ikke både nemt og lækkert? Det er det virkelig også og en super dejlig måde at spise fisk, hvilket jeg ved, mange har svært ved at finde inspiration til.
Det lyder måske skørt at blande fisk og svinekød, men det fungerer virkelig godt med det salte parmaskinke sammen med den mere neutrale torsk.
Alt i et fad med torsk og parmaskinke
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g torsk eller anden hvid fisk
- 40 g parmaskinke
- 200 g tomater
- 200 g squash
- 100 g løg
- 50 g sorte oliven
- frisk persille
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Halver tomaterne.
- Skær squashen i mindre stykker.
- Skær løget i ”både”.
- Kom alle grøntsagerne i et ovnfast fad og fordel oliven, olivenolie, salt og peber over.
- Dup torsken med køkkenrulle, drys den med salt og peber og vikl et stykke parmaskinke om hvert stykke.
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Læg fiskepakkerne ovenpå grøntsagerne og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til fisken er akkurat gennemstegt.
- Hak persillen og drys den over inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskrift med torsk eller anden hvid fisk
I opskriften nedenfor har jeg skrevet, at du både kan bruge torsk eller en anden hvid fisk i denne ret. Det gælder for stort set alle de retter, jeg laver med hvid fisk. Torsk kan sagtens erstattes af fx kuller, kulmule, lyssej, mørksej eller omvendt.
Det er en god ide at gå efter fisk i sæson, hvis du både vil have fisken, når den er billigst og bedst. Hvis du gerne vil spise dansk fisk i sæson kan du fx spørge din fiskemand hvilke fisk, der er i sæson lige nu. Om efteråret er skrubbe, ising, makrel, kuller, rødspætter, søtunge, hornfisk, sild, kulmule, lyssej, mørksej, torsk, rødtunge og multe i sæson.
Fisk i fad – Nem aftensmad
Det er blevet virkelig populært med alle de der one-pot opskrifter og denne her alt-i-et fad er jo også en afart heraf. Jeg vil rigtig gerne lave flere af den slags aftensmadsopskrifter, altså dem, hvor hele baduljen bare skal i et fad eller en gryde og så passe sig selv, indtil det er spisetid.
De fleste opskrifter, jeg kan finde, indeholder dog pasta – fordi det er smart, at det kan koge med i retten som tilbehør. Men det går jo bare ikke lige i en Low Carb kontekst. Så hvis du ligger inde med et forslag til en mega nem one-pot ret, skal du ikke holde dig tilbage! Kom gerne med tips og tricks og hints om populære opskrifter, der skal ‘Low Carbificeres’, så skal jeg gøre mit bedste.
😋uhm, det er længe siden vi har fået så smagfuld en fiskeret. Man går aldrig fejl med dine retter. Tak Jane🥰
Så dejligt at høre – tak🙏
Fantastisk ret. Har lavet den flere gange. Mange tak 👍👏🫶🫶