The Happiness Project- Alletiders gave, du bør købe til dig selv!


The Happiness Project er en virkelig nem måde at skrive dagbog.

I går anbefalede jeg dig en stribe lækre kogebøger, men i dag vil jeg gerne anbefale en superfin gave, nemlig bogen The Happiness Project, som jeg synes, du skal købe til dig selv. Eller til en, du holder af. Eller begge dele. Jeg har købt den til mig selv og elsker den.

Jeg elsker notesbøger og har et hav af dem. Jeg ender dog altid med at starte med at skrive i en, og så er det, som om jeg enten kommer fra det, eller også synes jeg, at det, jeg har skrevet er fjollet eller grimt og så er den notesbog jo ligesom ødelagt.

Ja, det er fjollet, jeg ved det godt.

Moderne dagbogsskriveri

Som barn førte jeg dagbog.

Jeg skrev og skrev og skrev. Da jeg blev voksen og bloggen begyndte at findes som medie, begyndte jeg at blogge. Jeg har haft 3-4 andre blogs, før jeg startede Madbanditten.

Jeg skriver, altså er jeg. Eller noget.

I de seneste år er bloggen her blevet min dagbog. Mit arkiv over mit liv. Og jeg nyder at falde over gamle indlæg og opdage, at det, jeg tumlede med dengang, pludselig ingenting fylder længere.

Det er min dokumentation af mit liv. Og det er sådan en hjælp, synes jeg.

Nu er det dog sådan, at det ikke er alting, jeg har lyst til at skrive om her på bloggen. Enten fordi jeg gerne vil holde det for mig selv, eller fordi det involverer andre mennesker eller temaer, der ikke har plads her på bloggen.

At gå helt tilbage til at skrive god gammeldags dagbog er dog ikker realistisk for mig, og det er derfor, jeg elsker denne her bog, jeg vil anbefale dig i dag.

En sætning om dagen i 5 år

Det er en 5 års dagbog.

Men i stedet for at skrive lange tidskrævende indlæg, skriver man kun én sætning hver dag. En sætning om dagen er lige til at overskue, ikke?

Som årene går, vil du, når du skriver, blive mindet om, hvor du var, eller hvad der optog dig på den dag de foregående år.

Er det ikke en fantastisk måde at blive mindet om sin egen udvikling?

Alletiders julegaveidé. som jeg synes, du skal købe til dig selv

Du kan starte den på en hvilken som helst dag i året. Det behøver ikke være 1. januar, selvom det er oplagt.

Men det betyder ingenting. Du går bare frem fra din start og forpligter dig til at skrive en sætning hver dag.

Jeg skriver fx om ting, jeg har været glad for, taknemmelig for, ked af eller større ting, der er sket for mig på den dag.

The Happiness Project

Notesbogen er lavet af en af mine yndlingsforfattere, Gretchen Rubin.

Jeg elsker alt, hvad hun skriver, og få bøger har haft så stor betydning for mig som hendes. De har hjulpet mig med at lære mig selv bedre at kende og med at blive klogere på, hvorfor jeg gør, som jeg gør, og hvordan jeg bedst griber det an, hvis der er noget, jeg gerne vil ændre eller arbejde henimod i mit liv.

Notesbogen her er et fint led i den dokumentation, og jeg glæder mig til i de kommende år at se, hvor det bringer mig.

Jeg har købt den på Amazon. Find den her:

(links herunder er affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik)

The Happiness Project – One Sentence Journal

Og tag evt. et kig på hendes andre bøger, hvis du interesserer dig for lykkeforskning og vaneændring.

Better Than Before (har jeg tidligere skrevet om HER)

The Happiness Project

The Four Tendencies (spændende indlæg om denne coming up!)

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “The Happiness Project- Alletiders gave, du bør købe til dig selv!”

 1. hej Jane, i Sverige har vi både 5 og10 års dagbøgerne, de er gode når familien diskuterer hvornår var det nu det var, eller hvordan vejret var på bestemte datoer o,s,v. De ældste i familien køber 5års mens de yngre køber10års bøgerne.

  Svar
  • Ej hvor fint. Jeg så en i vinduet inde hos Politikens Boghal forleden, som vist også var en fem års dagbog/kalender. Idéen er bare så fin. Jeg tror, jeg vil købe en til mine unger også:)

   Svar
 2. Åhhr – elsker den! Den er seriøst lige det jeg mangler. Har længe gerne villet i gang med dagbogsskrivningen igen, har endda flirtet med Bullet Journal, men det virker ikke for mig. Men taknemmelighedstanker og én-sætnings-dagbog – ja! Tak for tip – jeg går lige på amazon og køber en julegave til mig selv! :)

  Svar