Tapas er små retter som enten kan serveres som små appetizers eller sammensættes til et helt måltid. Her på siden finder du alle mine bedste opskrifter på tapas, appetizers eller små hapsere fx til en let frokost til gæster, buffet til sommerfesten eller let mad til studenterfesten.
Uanset hvilken anledning vil du helt sikkert kunne finde mange gode low carb bud på små retter og tapas-opskrifter her på siden.
Hvad skal jeg købe ind til tapas?
Hvis du skal lave et lækker low carb tapas-bord. Kan du her få lidt inspiration til hvad du skal købe ind.
Hvad skal der på tapas bordet?
- 3-4 forskellige slags oste
- 3-4 forskellige slags pølse og skinke
- Tapenade
- Oliven
- Nødder
- Chiaknækbrød
- Grøntsagsstave
- Pesto
- Humus
Du kan evt. tage udgangspunkt i min guide til ostebord eller bruge denne guide: Sådan laver du det ultimative charcuterie bræt
Hvad består spansk tapas af?
Spansk tapas består ofte af mange forskellige små retter, både varme og kolde. Det kan fx være pinchos / pintxos som er et stykke hvidt brød med lidt pølse, skinke, fisk eller grøntsager.
Men det kan også være små retter såsom spansk tortilla, blæksprutteringe (calamares), hvidløgsrejer (gambas al ajillo), stegte svampe, grillet padron eller andre grillede grøntsager.
Når vi i Danmark tænker på tapas, vil det typisk være tapas-bord som består af forskellige slags pølse, ost, skinke, tapenade, pesto eller andre dips og brød.
Hvor meget beregner man pr person til tapas?
Hvor meget du skal bruge til dit tapas-bord eller appetizers afhænger først og fremmest af hvilket måltid der er tale om. Er det blot en appetizer eller snack siger det sig selv, at der skal mindre til end hvis det er et aftensmåltid der er tale om.
Til forret eller appetizer vil det være fint af gå med to-tre forskellige slags. Men sørg selvfølgelig for at der er én til hver. Det kunne fx være Tapas spyd, Caprese hapsere og Appetizer med laks.
Hvis du skal servere tapas til aftensmad eller til en buffet kan du enten vælge at lave en større mængde af de forskellige små tapas-retter eller tilføje enkelte mættende varme retter såsom spansk tortilla og Chilirejer med hvidløg og persille. Har du brødspisere til middag vil det naturligvis også være oplagt at servere brød, kiks eller grissinistænger til.
Hvad skal man drikke til tapas?
Til spansk tapas vil det jo give rigtig god mening at servere god spansk vin. Efter min mening kan både hvidvin, rosévin og rødvin drikkes til tapas. Jeg ville nok foretrække et køligt glas hvidvin – eller cava, det går jo til det hele…