Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Sommeropskrifter og sommermad

Når sommeren er over os, skal der naturligvis lækkert og let sommermad på bordet. Uanset om du leder efter sommeropskrifter til hverdagen, grillmad til de lune sommeraftener, sommermad til gæster eller kølige sommer desserter, kan du finde en opskrift lige her.

Hvad spiser man om sommeren?

Jeg ved ikke med dig men jeg elsker de lune sommeraftener. Det varme sommervejr gør dog også at appetitten daler og jeg tyer ofte til den lette og kølige sommermad. Derfor sammensætter jeg ofte en let, lækker og sommerlig tallerken med en let salat, grillet kød og fx pesto eller en dressing. Simpelt men lækkert og smagfuldt.

Det kunne fx være denne Asiatisk spidskålssalat med stegt kyllingSpidskålssalat med friske ærter og blåbærGrillede grøntsager med misomayo eller Sommersalat med fennikel, agurk og mynte sammen med Perfekt stegt bøfPulled porkLammeculotte eller Grillspyd med oksekød og pølse.

Let og lækkert sommermad

Sommeren kalder på let og lækkert sommermad. Gerne mad der ikke kræver det store, som er nemt at tage med ud på terrassen eller i picnic-kurven. Nogen af de opskrifter jeg vender tilbage til igen og igen er fx Solsikkefisk med sommersalatSpansk tomatsalat med manchego og serranoskinke, spinatsalat med citron og parmesan og Caprese med melon og parmaskinke.

Sommerdessert

Desserter er jo fantastiske at lave om sommeren. Det bugner jo med lækre bær og frugt – og så er det varme sommervejr jo bare en rigtig god undskyldning for at spise is. Nogen af de desserter som jeg laver oftest om sommeren er Jordbæris uden sukkerHjemmelavet koldskålFrozen cheesecake med jordbærHindbærmousse og Sommerkage med bær.

Jeg synes en sommer dessert gerne må være syrlig og frisk. Og gerne kold. Hvis du er til noget mere klassisk kan du også gå på opdagelse i mit store dessert-arkiv.

Hvad er i sæson om sommeren?

Om sommeren er der er virkelig gode muligheder for at købe både dansk og lokalt. Eller måske plukke det direkte ude fra køkkenhaven og drivhuset?

Grøntsager der er i sæson om sommeren: asparges, ærter, salat, løg, spidskål, gulerødder, bladselleri, broccoli, blomkål, agurker, tomater, fennikel, bønner, spinat, radiser, majs, squash, pak choi, bladbede, kinakål og porre er i sæson i Danmark om sommeren.

Frugt og bær der er i sæson i juni, juli, august: jordbær, hindbær, stikkelsbær, rabarber, kirsebær, blåbær, solbær, brombær og ribs. I august bliver nogle sorter af æbler og pærer også klar.