Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Smoothie og greenie

Der var engang hvor jeg drak virkelig mange smoothies og greenies. Det gør jeg ikke så meget mere. Jeg er efterhånden blevet mere tilhænger af, at mad skal tygges og ikke drikkes. Tænk derfor ikke på greenies og smoothies som noget, som du skal drikke i stedet for at spise dine grøntsager. De er i stedet et supplement til din daglige grøntsagsration.

Min personlige erfaring er at det ikke er optimalt for mig at starte dagen med smoothie. Greenies og smoothies lægger ikke en ordentlig bund og i stedet for at give mæthed giver det mig bare mere sulten resten af dagen. Engang imellem hvis fx det er meget varmt eller appetitten er lille, kan jeg dog stadig godt finde på at ty til en greenie. Du finder min grundopskrift her. 

Juicer eller blender til smoothies?

Der var engang hvor jeg som oftest brugte min juicer. Men jeg blev træt af spildt grøntsagspulp, rengøring og andet besvær med den juicer. Derfor bruger jeg i dag min super blender Vitamix. Det er den vildeste blender, der kan klare alting.

Frosne eller friske grøntsager til greenies?

Som oftest bruger jeg frosne grøntsager i mine smoothies og greenies. Spinat, broccoli og grønkål er stort set altid i min fryser – sammen med gamle brune bananer (skåret i skiver). Det gør det nemt altid lige at kunne trylle en smoothie frem.

Det kan også godt lade sig gøre at bruge friske grøntsager. Så plejer jeg at komme lidt isterninger ned i blenderen sammen med. Det er bare lækrere med en kold greenie, end en der er lunken…

Er smoothie og greenie Low Carb / Keto?

De fleste smoothies og greenies indeholder for meget kulhydrat til at det er ideelt at spise på Keto. Der skal du i stedet vælge nogle grøntsager og noget protein, for ikke at spise hele din dagsration af kulhydrater til morgenmad.

Hvis du spiser Low Carb kan du godt eksperimentere lidt med smoothies / greenies. De lægger sig lidt i samme boldgade som skyr og græsk yoghurt til morgenmad. Som jeg skriver, er min egen erfaring at den ikke kan holde mig mæt. Derfor spiser jeg som oftest lidt grøntsager og æg eller en rest fra aftensmaden i går.

Må jeg komme frugt i?

Mange “greenies” opskrifter indeholder en helt mass frugt. Æbler, bananer og så lige lidt spinat eller broccoli for at give den grønne farve. Men det er i min verden ikke en grøntsagssmoothie?

Jeg tilføjer dog altid lidt frugt for at give mine juice og smoothies lidt sødme og til at tage toppen af den “grønne smag”. Det kan fx være frossen banan, et æble, en citron eller noget i den stil. Men det er meget små mængder vi taler om her.

Derfor er mine opskrifter på greenies og smoothies heller ikke specielt søde. Jeg har god erfaring med at trappe ned i den søde smag, lidt efter lidt. Men du kan også vælge at søde ekstra med fx Sukrin, hvis du kan lide smagen af det.

Husk fedt og protein

Det kan være en god ide at tilføje både fedt og protein til dine smoothies. Særligt hvis du drikker dem udenfor et måltid.

Du kan fx tilføje kokosolie, olivenolie, kokosmælk eller lidt nødder. Jeg har også god erfaring med at tilføje enten et helt æg eller blot æggehvide til mine smoothies. Ja, det lyder måske ret klamt – men det virker! Du kan naturligvis også blot vælge at koge et æg og spise det ved siden af for ekstra mæthed.

Hvor længe kan en greenie holde sig?

Greenies er lækrest hvis de er iskolde og kommer direkte fra blenderen. Men det kan også godt lade sig gøre at gemme den i køleskabet. Dog nok ikke længere end 24 timer på køl. Sørg lige for at ryste den lidt sammen inden du drikker den, da den vil skille lidt af at stå.

Ekstra gejl til din smoothie

Jeg har en svaghed for nye slags pulver og fancy topping. Det sniger sig bare ned i min indkøbskurv. Men for at retfærdiggøre det, kommer jeg det som oftest i eller på mine smoothiebowls eller greenies. Det gør det faktisk også lidt mere festligt.
Det kan fx være: