Mortensaften
Leder du efter en traditionel and til mortensaften har jeg den helt klassiske andesteg men også den lækre opskrift med stegt andebryst, sellerirøsti og svampesovs med peberrod. Yes please!
Du finder også en masse gode bud på både friske og varme salater og tilbehør som passer perfekt til anden.
Se ofte stillede spørgsmål om MortensaftenSkal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?
Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.
Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:
Vis mig mulighederneMortensaften med KETO, LCHF og Low Carb
Hvad skal vi servere til mortensaften? Jeg har fundet en masse gode opskrifter på and og tilbehør – og også nogen grønne forslag – til mortens aftens menuen frem.
Der er noget for alle både KETO, LCHF og Low Carb. Uanset om du er til det traditionelle med lun rødkålssalat og saftig andesteg, eller en frisk råkostsalat eller noget varmt grøntsagstilbehør. Jeg foretrækker at lave lidt forskelligt, altså både en lækker salat og en gang varmt tilbehør til anden. Det kunne fx være en frisk grønkålssalat og en omgang hokkaidofritter med bacon.
Andesteg til mortensaften eller andre opskrifter på and
Mangler du en opskrift på andestegen, kan du bruge denne opskrift på hel andesteg, de altid lækre langtidsstegte andelår eller du kan lave denne lækre opskrift med andebryst. Mortensaften er jo en oplagt mulighed for at afprøve opskrifterne til juleaften og måske fine-tune så de sidder lige i skabet den 24. december.
Min mortensaften
Herhjemme er mortensaften ikke noget, vi går så højt op i. Måske fordi vi på det tidspunkt af året også er optagede af ungernes fødselsdag, som er dagen efter mortens aften.
Men mortensaften, som er aftenen før mortensdag eller Mortens helgensdag d. 11 november, er noget mange stadig fejrer.
Lidt skørt er det at den Morten vi fejrer, faktisk hed Martin… og faktisk er det traditionelt set også gås der serveres. Men den er blevet til en and. Og det gør ikke noget, vi kan altid bruge en god undskyldning for at spise and eller gås. And spiser vi nemlig tit og oftest i form af confiterede andelår.