Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Opskrifter uden mælkeprodukter

Hvadenten du er laktoseintolerant eller mælkeallergiker eller bare oplever, at du har det bedre uden mælkeprodukter, kan du finde hjælp og inspiration i mine mælkefrie opskrifter.

Opskrifterne er uden komælk med smør som den eneste undtagelse. Smør indeholder meget små mængder laktose (mælkesukker) og mælkeprotein og tåles derfor af de fleste. Gælder dette ikke dig, skal du selvfølgelig ikke bruge det. Kokosolie, fx en smagsneutral en af slagsen, vil ofte være en god erstatning.

Her foruden har jeg medtaget enkelte opskrifter, hvor jeg bruger lidt ost fra fåremælk eller ged, fx feta eller Manchego. Disse kan undlades.

Laktosefrie opskrifter

Laktose, altså mælkesukkeret, er det, som de fleste har problemer med og mange som har fordøjelsesproblemer som enten forstoppelse, diarré eller oppustethed oplever at problemerne mindskes, når de undlader eller skærer ned på laktose.

Da opskrifterne i denne samling er uden mælkeprodukter, er de også uden laktose. Det er ofte et godt valg for dig, der har IBS eller SIBO.

Laktose begrænses også i den såkaldte Low Fodmap diæt.

Keto opskrifter uden mælkeprodukter

Keto er som bekendt en diæt, hvor du spiser så lidt som 20 g kulhydrat om dagen. Af grunde jeg ikke forstår, tror folk, at det involverer store mængder mælkeprodukter. Det gør en veltilrettelagt Keto kost dog ikke, og slet ikke en Keto-kost til vægttab.

Mange tror derfor, at de ikke kan spise Keto uden mælkeprodukter, men det kan man sagtens. Og ofte er det faktisk mere effektivt.

De mælkefrie opskrifter i denne samling er alle Low Carb, men du skal selv holde øje med kulhydratindholdet for at sikre, at du ikke overskrider dine 20 g kulhydrat, hvis du spiser Keto. Som PLUS-medlem har du adgang til at se energiberegninger med kulhydratindhold på alle mine opskrifter.

Ønsker du en samling Keto-opskrifter uden mælkeprodukter, har jeg lavet en e-bog med 50 mælkefrie Keto-opskrifter her.

Mange flere mælkefrie opskrifter

Selvom der er flere hundrede opskrifter uden mejeriprodukter i denne samling, vil jeg anbefale dig ikke at lade dig begrænse til denne samling. Gå også på opdagelse i mit store opskriftarkiv. Selvom der er opskrifter, der indeholder mælkeprodukter, vil de ofte nemt kunne tages ud eller erstattes af et mælkefrit alternativ.

Og i sidste ende er det bare rarest at have et stort arkiv at vælge ud fra, ikke?