Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Knækbrød opskrifter

Her på siden finder du mine bedste opskrifter på hjemmelavet knækbrød og kiks. Der er både de populære Chia knækbrød, glutenfri knækbrød, Sprøde grøntsagsknækbrød, knækbrød uden mel og Ostekiks med rosmarin.

Er der gluten i knækbrød?

Alle kiks og knækbrød her på Madbanditten er uden mel og derfor glutenfri. De fleste af knækbrødene består udelukkende af kerner, vand og salt. Det gør dem også super allergivenlige da de hverken indeholder mejeriprodukter, æg, nødder eller gluten.

Hvordan laver man knækbrød uden mel?

Men hvordan laver man knækbrød uden mel og æg? I almindelige knækbrød er mel med til at klistre dejen sammen og gøre knækbrødene sprøde. Bindemidlet i de fleste af mine sunde knækbrød er de gode hørfrø og chiafrø som suger væsken til sig og gelerer. Faktisk kan chiafrø absorberer ni-ti gange deres egen vægt i væske. Knækbrøddene bliver faktisk også langt mere sprøde når man bager dem uden æg.

Hvor mange knækbrød må jeg spise?

Hvor meget LCHF knækbrød og andre brøderstatninger du kan spise, afhænger af din livstil og kontekst. Er du en stillesiddende kvinde i 40erne som gerne vil gå ned i vægt, kan for mange hjemmebagte knækbrød sætte en stopper for det vægttab i form af for mange kalorier. Her bør fokus i stedet være på grøntsager, kød og fedt og et lavt indtag af kulhydrater.

Er du derimod en meget aktiv mand eller kvinde, kan knækbrød være en fin løsning til at øge indtaget af både kalorier og kulhydrater.

Læs mere om det her: Hvor tit må jeg spise stenalderbrød og chiaknækbrød på LCHF/Keto?

Keto knækbrød

Ovenstående er også forklaringen på hvorfor du her på siden ikke finder opskrifter på fx Keto knækbrød og keto kiks mv.

Om noget er low carb, LCHF eller Keto afhænger nemlig ikke af madvarerne eller opskrifterne, men af hvor mange kulhydrater man samlet set indtager i løbet af en dag. Her ligger Keto fx på 20-50 g. som ikke giver det store spillerum ift. at spise både low carb knækbrød, kage og andre mellemmåltider eller desserter.

Det kan også være du har en periode hvor du sigter efter et kulhydratindtag på omkring de 50-100 g. pr. dag. Her er der altså et større råderum for at spise både knækbrød, kiks og kage.

Til mellemmåltid og madpakke

Knækbrød er helt geniale til den lille sult og som et lille mellemmåltid. Vi har dem næsten altid på lager og når de slipper op, bruger jeg lige 20 minutter i weekenden på at lave nogen nye.

De er også rigtig gode i madpakken eller knuste som salatdrys – virkelig værd at prøve hvis du ikke allerede har gjort det?

Min favorit – som jeg ved at mange af jer deler – er chiaknækbrøddene. De kan varieres i det uendelige med både kanel, fennikelfrø, rosmarin eller oregano og peber.

Jeg spiser meget sjældent brøderstatninger ellers, men disse knækbrød er bare gode. Faktisk sidder opskriften efterhånden på meget på rygraden at jeg bare bikser kerner, frø og vand sammen i en skål. Ind i ovnen og vupti – så er der knækbrød.