Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Juleopskrifter og julemad

Julen indeholder en masse traditioner for hvilken julemad der skal på middagsbordet. Både i løbet af julemåneden samt naturligvis juleaften den 24. december. Selvom at mange af jule opskrifterne her, naturligvis er tilpasset til en low-carb-livstil mest muligt, er der bestemt ikke gået på kompromis med smagen. Julemaden er vigtig!

Flæskesteg, and, rødkål og brun sovs

Uanset om I spiser and, flæskesteg eller medister, finder du mine bedste opskrifter her på siden. And og flæskesteg skal naturligvis serveres sammen med den helt klassiske hjemmelavede rødkålssalat og prøv også den bedste lune rødkålssalat med granatæble og ingefær. Vi plejer altså både at have den klassiske rødkål samt den frisk rødkålssalat på bordet. Sovsen er der også styr på, du finder min bedste brune sovs lige her.

Salat til julemaden

Mangler du en salat til julemaden? Sammen med de traditionelle ting, har vi også hvert år en salat til juleaften fx en frisk kålsalat på julebordet. Du kan fx servere en frisk og sprød salat såsom den populære friske kålsalat til julebordet.

Det er typisk en frisk julekål-salat vi serverer, da den traditionelle rødkål bare er en god kontrast til den fede og tunge julemad. Men du kan også sagtens vælge at servere en anden slags kål eller grøn salat til juleaften.

Jeg bruger ofte lidt frugt i mine julesalater. Appelsin, klementin, pærer, æbler, granatæble, grape eller bær er giver en god syrlighed og sødme til salaterne, som er rigtig god som kontrast til den fede og tunge julemad. Det er jo ikke så Low Carb med alt det frugt, så hvis det ikke lige passer ind i din kontekst, kan du jo udelade det og evt. erstatte med lidt syrlighed og sødme med fx en vinaigrette med sødning, eddike og sennep.

Julehygge og konfekt

Du behøver bestemt heller ikke helt at undvære konfekt, søde sager og glutenfri julesmåkager. Jeg har forsøgt at give nogen gode bud på, hvad du kan servere for gæsterne 1. juledag eller lave (og spise) sammen med børnene når der skal julehygges til Disney’s juleshow. Der er fx lækre glutenfrie æbleskiver. Selv risengrøden og risalamanden har jeg forsøgt at give et LCHF-bud på med hytte à l’amande og kirsebærsauce.

Selvom du spiser Low Carb behøver du ikke undvære marcipan og nougat – og konfekt. Af konfekt kan der laves både chokoladetrøfler med julekrydderier, julekarameller eller disse uimodståelige dadel-appelsinkugler med chokolade. Og hjemmelavet marcipan og nougat skal der også til, når vi skal lave hjemmelavede julegodter!

Jeg laver min hjemmelavede marcipan hvert år, og den er knap så sød som almindelig marcipan, men det gør ikke mig noget – jeg foretrækker helt sikkert denne her. Hvis du er rigtig overskudsagtig, kan du lave en større portion og gemme marcipan-base til kransekagen til nytårsaften.

Julesmåkager og julebag

Ingen jul uden småkager. Selvom det jo ikke helt er de samme sprøde julesmåkager, som du kan bage med mel og sukker, har jeg alligevel forsøgt at lave forskellige Low Carb småkager. Derfor finder du både Gingerbread småkager, Glutenfrie julesmåkager til småkagefigurer, vaniljekranse, pebernødder og ja, selv brunkager.

Der er også Kokostoppe med appelsin og chokolade, man kan måske ikke helt kalde det en småkage. Men altså, den er skøn og smager julet alligevel :-)

Juleopskrifter og gode råd til julen

Har du brug for endnu mere inspiration? Så synes jeg, du skal købe min e-bog med mine bedste juleopskrifter og råd til julen. Der er alt, du skal bruge til julemåneden.

Madbandittens Juleopskrifter er en stor e-bog med gode råd til en dejlig julemåned, der ikke resulterer i ekstra kilo på sidebenene og 32 lækre, nemme og indbydende juleopskrifter til både julemiddagen, julefrokosten, desserterne og de søde sager.

Få blandt andet opskriften og energiberegningen på:

 • Langtidsstegt andesteg
 • Flæskesteg
 • Brun sovs
 • Rødkål
 • Frisk kålsalat til julebordet
 • Grønkålsalat med appelsin og valnødder
 • Æbleflæsk
 • Glaseret skinke
 • Appelsinsalat
 • Risalamande
 • Kirsebærsauce
 • Æbleskiver
 • Julevafler med nougatskum
 • Brunkager
 • Pebernødder
 • Vaniljekranse
 • Julesmåkager til udstik
 • Hjemmelavet marcipan
 • Hjemmelavet nougat

Og meget mere. Du finder den lige her: Madbandittens Juleopskrifter

Madbandittens julemenu

Vores julemenu består af flæskesteg, brun sovs, confiterede andelår (grillet), klassisk lun rødkålssalat, en frisk kålsalat, kogte kartofler. Derudover har vi også nogen gange et par vegetarretter på bordet også. Det afhænger lidt af gæsterne.

Min mor står som regel for risalamanden og Sørens mor laver en back-up sovs. Der er bare noget over farmors brune sovs, ikke? Det synes mine unger i hvert fald.

Men inden julemaden, drikker vi alle gløgg og spiser julegodter mens vi ser Disneys julehow kl. 16.00.

Julegodter og konfekt skifter lidt fra år til år. Men som altid hælder jeg til de nemme løsninger, så de hjemmelavede julesmåkager og konfekt får nok selskab af noget købt.