ægte greenie

Grøn juice i blender

Lav en ægte grøn juice i din blender. Denne greenie er med bladselleri, squash og broccoli. Mega lækkert og nemt!

Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Opskrifter på hjemmelavet juice

Juice er en genial måde at få tømt ud i grøntskuffen. I juicen kan du bruge nogle af de triste, slatne grøntsager og frugter.  Samtidig er det også en nem måde at øge sit indtag af grøntsager. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at jeg foretrækker at tygge mine grøntsager frem for at drikke dem.

Juicer til hjemmelavet juice

Jeg har tidligere været enormt glad for min juicer (reklamelink). Jeg bruger den næsten dagligt og juicede dengang primært grøntsager. Det gør jeg stadig engang imellem evt. sammen med et halvt æble eller en økologisk citron, gerne som en Greenie / grøntsagsmoothie. Som du kan læse i grundopskriften bruger jeg også gerne krydderurter som smags i stedet for frugt, fx basilikum, mynte eller persille.

Hvis appetitten, eller lysten til god, nærende mad er nedsat kan en grøn juice hjælpe til med, at man i det mindste lidt vitaminer. Samtidig oplever jeg at når jeg fylder min krop med gode ting, er jeg mindre tilbøjelig til at crave “de dårlige ting”.

Juice eller blende?

I dag bruger jeg sjældent min juicer, i stedet blender jeg mine grønne drinks. Både fordi det er nemmere, der er mindre spild (pulp) og så tager rengøringen tager 1 sekund. Jeg blender dem i min Vitamix (reklamelink).

Som tidligere nævnt bruger jeg som oftest kun greenies i perioder, hvor jeg synes, det er svært at få spist nok grøntsager.

Er grøntsagsjuice sundt?

Først og fremmet kan vi lige så fast, frugtjuice er ikke er LCHF/ Low Carb eller Keto. Men hvis du ikke interesserer dig for kulhydrater, eller har problemer med blodsukkerregulering kan du sagtens drikke frugtjuice.

Grøntsagsjuice kan være et OK valg, hvis du ikke kan få spist nok grøntsager. Men vær opmærksom på, at særligt hvis du spiser Keto vil du drikke ved at drikke grønne juice, drikke dine kulhydrater frem for at tygge dem. Og det kan gå udover din mæthed. Derfor anbefaler jeg også, at du tygger dine grøntsager frem for at drikke dem flydende.

Hvor længe kan juice holde sig?

Frisklavet juice skal helst drikkes med det samme. Juicen mister nemlig lidt vitaminer ved at blive gemt, derudover skiller den og kan også få en lidt mindre appetitlig farve. Ofte går det dog ikke udover smagen. Jeg gemmer mine juice i køleskabet og drikker dem i løbet af 24 timer.