Crème brûlée er alletiders gæstedessert. Imponeringsfaktoren er høj, det smager forrygende, og det hele kan laves i forvejen. Det eneste, man gør på dagen, er at brænde sukkeret på toppen. Det kræver en gasbrænder for at få den rigtige karameliserede overflade. Særligt min mand er begejstret for den del af arbejdet. Tænk sig, at måtte bruge en gasbrænder indendøre! Lucky him!
Da jeg lavede crème brûlée til mit dinnerparty forrige lørdag, var det første gang i årevis, jeg lavede det. Men det er jo overraskende nemt. Jeg gjorde cirka sådan.
Alle elsker Crème Brûlée
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 5 dl fløde
- groft rørsukker til karamelisering.
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vanilje.
- Kog forsigtigt piskefløden op og bland den forsigtigt i æggeblandingen.
- Si skummet fra eller tage det fra med en ske.
- Hæld hele balladen i små forme og sæt dem i en bradepande, hvor du har hældt lidt vand i bunden. Formene står altså i vand.
- Bag dem i ovnen i to timer ved 110 grader.
- Når de er kølet af, putter du dem på frost.
- Tag dem ud en halv times tid inden servering.
- Drys rørsukker udover og brænd sukkeret til karamel med gasbrænderen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det ser sådan her ud, da vi gjorde det i mørket.
Det smager absurd godt!
Hej jane..
Hvor meget sukrinMelis har du brugt til denne portion?? Er det bare 1:1 af sukker og sukrinMelis
Elsker din blog og dine opskrifter?
Altså jeg lavede den jo med sukker. Men når jeg normalt erstatter sukker med SukrinMelis bruger jeg langt mindre end 1:1. Jeg synes smagen bliver så væmmelig, hvis der kommer for meget sukrin i… :-/
Kære Jane
Ja jeg er også nysgerrig på, om du har fået eksperimenteret med en sukkerfri udgave i mellemtiden? :-)
– De bedste hilsner
Ja, det har jeg faktisk. Jeg brugte lidt SukrinMelis i selve cremen og SukrinGold på toppen. Jeg prøvede flere gange med kokossukker på toppen, men det vil ikke karamelisere, så det duer ikke.
Hej Jane er der mon i mellen tiden bleve udviklet en sukkerfri version? Tænker en rigtig lchf model?
Mange hilsner og tusinde tak for fantastiske dig/madbanditten