Kold agurkesuppe med rejer er en skøn sommeropskrift, som passer perfekt til en let forret til gæster eller som en let frokost, hvis man er færre om at dele den. Den er kold og forfriskende og dejlig at spise på en varm dag.
Kold agurkesuppe med rejer
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g agurk
- 30 g løg
- 100 g avokado
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 nip cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld isterninger
- 125 g kutterrejer mere hvis du skal bruge den til måltid
Sådan gør du
- Skær agurkerne i mindre stykker, drys dem med lidt salt og lad dem trække i 10-15 minutter.
- Skær løget i mindre stykker.
- Halver avokadoen, fjern stenen og skrab kødet ud.
- Kom løg, avokado og resten af ingredienserne i blenderen og blend, til du har en cremet suppe. Smag til med salt og peber.
- Kom rejerne i suppen og server evt. en skive af det gode madbrød.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kold suppe eller grøn gazpacho
Den kolde agurkesuppe er lidt i familie med den grønne gazpacho. En frisk og let ret, der kan give både lidt væske og energi i den varme sommer.
Jeg har brugt friske mynteblade fra haven men har du en anden urt, du foretrækker, kan du fint bytte den ud. Jeg tør næsten ikke foreslå koriander, men det kunne jo være pivfrækt også😅
Opskriften her er fra min bog LCHF Året Rundt, men jeg synes, den lige passede perfekt til de dejlige varme dage, vi har i øjeblikket.
Hvis du i stedet leder efter en varm suppe, kan du gå på opdagelse i alle mine suppeopskrifter.
Foto: Columbus Leth
Smager fint med og uden rejer.
Virkelig lækker sommerret med en frisk smag af mynte og lidt kant fra cayennepeber. Et godt alternativ til koldskål på en varm sommerdag.
Ingen i familien kunne lide den. Den er lavet efter opskriften, men smagte virkelig kedelig. Spild af madvarer