Hindbærparfait på rå nøddebund


Denne hindbæparfait på rå nøddebund er den perfekte gæstedessert, da den kan – ja skal faktisk – laves i forvejen- På selve aftenen skal du bare tage den ud fra fryseren i god tid og skære den op.

Den smager forrygende godt og ser lækker og festlig ud på bordet.

hindbærparfait på nøddebund - kage

Hindbærparfait på rå nøddebund

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 personer
|
1 day 30 minutter

Ingredienser

Bund

Fyld

Sådan gør du

Bund

 • Udsten dadlerne. Mal nødderne til mel i foodprocessoren sammen med kakaoen og tilsæt dadlerne og kokosolien.
 • Tilsæt evt en smule vand, hvis den har svært ved at køre rundt. Når dejen er lind og fedtet, klatter du den ud i en springform (23 cm) smurt med kokosolie og stiller den på frost.
 • Fyld
 • Læg de to blade husblas i blød i koldt vand i 10-15 min.
 • Opvarm hindbærrene i en gryde sammen med vaniljepulver. Hindbærrene behøver ikke koge, men de skal varmes så meget op, at de bliver til en ensartet suppe. Tilsæt halvdelen af SukrinMelis hertil.
 • Når hindbærene er færdige, hælder du dem i en skål og lader dem køle lidt af. Rør de to blade husblas ud heri.
 • Pisk æggeblommerne lyse med den anden halvdel SukrinMelis. Pisk fløden til flødeskum.
 • Til sidst skal det hele så blandes sammen. Jeg er ikke specielt forfinet anlagt, så jeg hældte bare hele balladen over i skålen med flødeskummet og piskede det hele sammen. Smuk, lyserød farve, siger jeg bare!
 • Fordel fyldet ovenpå den frosne nøddebund og glat det godt ud med en dejskraber.
 • Film springformen godt til med husholdningsfilm og lad kagen fryse min. 6-8 timer inden servering. Eller et par dage, hvis du er forudseende.
 • Kagen skal tages ud en halv time før servering, så den kan skæres. Server med friske hindbær
 • Genial gæstedessert! Frisk, let og smuk.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Dinnerparty med gode venner

Okay, så det dinnerparty i går tog lidt overhånd. Hvad kan jeg sige? Det var en af de der sjældne danske sommeraftener, hvor det er varmt hele natten. Det ved jeg. For jeg så den lune sommernat som carte blanche til at holde hele villakvarteret vågent, for det kan jo være næsten livsvigtigt at få danset til musikken fra Happy Feet, når klokken nærmer sig 4.

For åbne døre og vinduer og med lidt  sang og råwen ude på terrassen. Og tro ikke, at jeg ikke ved, hvor irriterende den slags er. Jeg er den første til at brokke mig, når andre herude i ligusterkvarteret holder havefester og larmer til langt ud på natten. Det er jo totalt upassende, og folk burde leje et forsamlingshus, plejer jeg at tænke. Men når alkoholen ryger ind, ryger fornuften ud. Og det burde jeg da efterhånden vide.

Da jeg var ung, var jeg tit bange for at blive gammel og glemme, hvordan man fester. Sådan hårdt og hele natten. Og der var muligvis også et par år, da ungerne var små, hvor jeg var for træt til at huske det, men siden er der blevet taget revanche. Og nu synes jeg, at vores fester er bedre end nogensinde. Der er færre mennesker. Væsentligt færre. Faktisk kun folk, jeg kender godt og holder af. Til gengæld er vinen bedre. Og maden. Maden for pokker!

Forberedelser til dinner party

Jeg startede forberedelserne tidligt. For jeg elsker at holde dinnerparty. Og alle ved jo, at det første gæster gør, når de entrerer ens hjem er at tjekke, om man har gjort rent på øverste hylde i køkkenet (?!). Og derfor startede jeg der. Og det projekt greb lidt om sig, så jeg nu har et virkelig rent køkken. Og det er jo superdejligt. Til gengæld nåede jeg ikke at lave Serranoruller til appetizer, og så kan man jo diskutere, hvor vigtigt det var med de rene køkkenhylder. Jeg nåede heller ikke lige at sidde ned og slappe lidt af i løbet af dagen, hvilket resulterede i, at jeg blev virkelig hurtigt fuld, men det er der jo ikke noget nyt i. Gæsterne gik først 4.30. Og jeg vågnede 10.30 under et Hello Kitty lagen. WTF?

Men for at starte bagfra, vil jeg dele desserten med jer. For den var simpelthen toplækker, pivnem at lave og genial som gæstedessert. For jeg lavede den faktisk allerede i tirsdags, da jeg holdt prøvesmagning med to lækre damer, og havde derfor en ting mindre at lave i går.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Hindbærparfait på rå nøddebund”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. hej. Jeg er en ældre herre. og har Een meget sød tand Jeg har fået konstateret prostata kræft og i den anledning har jeg sat mig på en diæt, der5 forbyder: sukker, hvedemel. ris,pasta m.m. Nu har jeg prøvet at bage to kager,,Hvor jeg har erstattet hvedemel med groft speltmel og sukke med sødestof – pulver- og fedtstof med palmin- det er jo kokosolie i fast form- har også orøvet kokosolie, lige meget hjælper det, de er næsten mislykkedes for mig- mislykkedes- kagerne hæver ikke- ligner en sammenfaldet sandkage, når jeg tager dem ud af ovnen, jeg følger opskriften, med d undtagelser som jeg har beskrevet. Hvad gør jeg forkert??? Jeg vil jo gerne bage mine egne kager, så jeg har noget at spise til kaffen/te’en. Kan du / I hjælpe mig KH. Slikmunden

  Svar
 2. Hej Jane, middagen til gæsterne sluttede med prikken over i’et: hindbærparfait’en var SÅ god! Trods min skræk for husblas… no problem. Tusind tak for super ideer og opskrifter :-)

  Svar
 3. Hej Jane, tak for en dejlig blog!! har fulgt med et stykke tid, og nu må jeg se at komme i gang med nogle af alle de fantastiske ideer – så jeg har lige et spørgsmål til denne her hindbærparfait: nødderne males, men hvad med mandlerne? Bare så jeg ikke putter noget i, der rent faktisk ikke skulle have været i. Jeg håber meget, at en blender klarer jobbet, for jeg ejer ikke noget food processor…

  Svar
   • Super, og tak for super hurtigt svar ? Jeg har lige givet migselv startskuddet til hvad der skal blive verdens bedste gæstedessert. Wish me luck ?

    Svar
    • Nå, det kan altså ikke anbefales, det med blender – det rørte sig overhovedet ikke, altså dadler måtte “indsamles”, skæres i små tern, og med stavblenderen fik jeg en acceptabel dej ud af det – der er “bid” i den grundet småstykker af dadlerne..? Er godt nok spændt på resultatet!
     Hvilken food processer skal jeg købe?? ?

     Svar
     • Åh suk. Ja, de dage husker jeg godt. Jeg lavede alting i sådan en lille minihakker de første mange år. Sikke en ballade.
      Jeg har en dyr og fin foodprocessor, som jeg varmt kan anbefale, men mindre kan sagtens gøre det også. Du kan se hele min maskinpark her: https://www.madbanditten.dk/udstyr/

  • Ja, jeg synes, de hang fint sammen. Kagen serveres i frossen stand, og bund og top er jo frosset sammen, om man vil…

   Svar
 4. Århh det ser lækkert ud. Hvorfor er det lige, jeg aldrig har været til dinnerparty ved dig?. Kan man invitere sig selv, til næste gang du disker op med sådan en menu :-). Håber du nyder friheden og tillykke med din nye tattoo, den er fin.

  Svar
  • Jamen, I er altid velkomne, Charlotte! Og det er bestemt ingen skam at invitere sig selv ;-)

   Og yay med frihed og tattoo. Skal dog lige en tur forbi tatovøren og have tegnet den op engang mere før jeg er helt tilfreds!

   Svar
 5. LOL. Skønt at høre, at det ikke kun er mig, der bliver helt forført af de lune august-aftner, og kommer til at træde en smule ved siden af…

  Og jeg kender UDMÆRKET den med at gøre rent mærkelige steder, da der kommer gæster, MEN jeg har dog aldrig gået igang med hylderne i køkkenet. Nu bliver jeg helt stresset ved tanken på, hvad folk dog har tænkt om mig og mine vandplettede glashylder i overskabene :)

  Svar
  • Hej Charlotte – jeg bruger altid kokosolie uden smag. Enten Cocosas eller Cosmovedas. Er faktisk ikke så tosset med smagen af kokos… ;-)

   Svar
 6. Det lyder som en virkelig skøn fest :-)
  Og desserten lyder ikke mindre fantastisk – bliver det konsistens ligesom flødeis eller noget der ligner? Tænker på hvilket formål husblas har – om det er for at den ikke krystaliserer og bliver mere blød i konsistens?

  Svar
  • Konsistensen bliver parfait-agtig. Jeg ved faktisk ikke, hvilken funktion husblas har her. Faktisk var jeg husblasjomfru, før jeg lavede denne kage…;-)

   Svar