Afrikansk kylling med peanutsauce er en dejlig krydret ret til aftensmaden, som virkelig bæres hjem af den lækre peanutsauce. Peanutbutter kan bare et eller andet i sovs.
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 50 g løg finthakket
- 2 hvidløg revet
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 1 spsk stødt koriander
- 1 tsk cayennepeber
- 1 spsk stødt spidskommen
- 120 g peanutbutter smooth
- 400 g hakkede tomater
- ½ liter bouillon gerne kyllingebouillon
- 400 g butternut squash eller hokkaido-græskar i tern
- smagsneutral kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Drys
- 1 håndfuld peanuts hakket
- frisk koriander
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mindre tern.
- Opvarm kokosolie i en gryde og svits løg og hvidløg, til de er klare i farven.
- Tilsæt krydderier og ingefær og svits lidt videre.
- Kom kyllingen i og lad den brune lidt af.
- Hæld hakkede tomater, bouillon og peanutbutter på og kog op.
- Tilsæt græskartern og lad retten simre i 20-30 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Server fx med blomkålsris og drys med hakkede peanuts og koriander.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Gryderet med den lækreste sovs
Måske er det lidt skørt at kalde den afrikansk kylling. Jeg har kun været i Afrika to gange og ingen af gangene spiste jeg så lækkert – haha. Men altså noget skal jeg jo kalde den. Og her får du altså en dejlig, krydret gryderet med den lækreste sovs.
Jeg har puttet lidt tern af græskar i opskriften her. Det giver både lidt fylde og lidt sødme, og det fungerer rigtig godt, synes jeg. Du kan lade skrællen sidde på, hvis dit græskar er økologisk. Den kan fint spises.
Bruger du hokkaido, er tilberedningstiden lidt kortere, end hvis du bruger butternut squash. Fisk et stykke op og tyg på det for at se, om den er færdig. Er du i tvivl, om græskar kan hænge sammen i din Low Carb /KETO-kontekst, kan du læse indlægget her: Er det KETO?
Tilbehør til din gryderet
Vil du have ekstra grønt til, kan du stege eller dampe lidt palmekål (det er det grønne, jeg har med på billedet). Du kan også sagtens servere den kun med blomkålsris eller dampet broccoli.
Hvis du gerne vil se flere af mine gryderetter, kan du kigge hele mit store udvalgt af gryderetter igennem lige her.
Tror du, at den kan laves i en crockpot?
Ja det tror jeg måske godt men jeg oplever tit at mine saucer skiller deri. Det betyder ikke noget for smagen men jo noget for æstetikken…
Vi tilføjer en frisk chili sammen med løg og hvidløg. Og så laver jeg den som suppe – tilsætter en liter bouillon i stedet for en halv – og så serverer jeg den med en klat creme fraiche (38% naturligvis). Det er så lækkert og man får i den grad varmen af sådan en suppe. Og man skal altid lave til 2 dage – den vinder ca 153% i smag ved at få lov at stå til næste dag.
Gud hvor genialt med suppe! Det skal jeg prøve!
Hej – tror der måske er noget galt med versionen i efterårsmadplanen. Den er fuldstændig vandig – som en suppe. Kigger jeg på denne opskrift er det også lidt pudsigt at fx 120 g peanutbutter til 4 personer med 400 g kød – ovre i planen er 60 g peanutbutter til 2 personer med 300 g kød.
For dælen, det smagte godt? vi fik porre/spinat/squash saute som tilbehør, og det var rigtigt godt? en skøn ret med varme
Jaarh hvor godt❤️❤️
Hej
Er den afrikanske kylling fryseegnet?
Det har jeg ikke prøvet men det tror jeg egentlig sagtens, den kan.
Hej ? er det spinat du har serveret til også eller er det noget kål?
Jeg er også nødt til at høre hvad det grønne er som du har serveret til???
Det er lidt dampet palmekål :)
Har du mon låg på mens det simrer? Eller ikke? Tænker sovsen godt kunne koge lidt ind?
Det havde jeg faktisk ikke, nej…
Hvad kunne være et godt alternativ til butternutsquash og det andet græskar – kan simpelthen ikke finde dem nogle steder? ?
Måske knoldselleri. Lidt en anden smag godt nok men lidt henad samme konsistens. Søde kartofler ville også være virkelig lækkert hvis du er ok med de ekstra kulhydrater :)
Kære Jane
Jeg har fået din bog forærende, og synes det lyder som den helt rigtige kur, af mange årsager.
I bogen står der på side 25 en kort omtale af terapeutisk keto.
Hvor kan jeg læse noget mere om hvordan kuren så skal skrues sammen?
Mange hilsner
Susanne
Jeg har mest læst om terapeutisk ketogen kost i den videnskabelige litteratur. Her er kosten brugt til fx epilepsi-patienter.
Den terapeutiske ketogene kost består af så meget som 80-90% fedt, ekstremt få kulhydrater og kun ganske lidt protein. Et bud på en dagskost kunne være fx 10-15 g kulhydrat, 40-50 g protein og 150-200 g fedt.
Afhængigt af hvad du ønsker at opnå med det, kan du skrue lidt på alle tre parametre.
Dejlig opskrift. Efterhånden bruger jeg kun madbanditten når jeg skal lave noget nyt.
Kh. Lasse
Mums, det ser lækkert ud. Jeg elsker peanutbuttersovs, så denne ret må jeg bestemt prøve.
Ej en lækker ret du har fundet frem her. Du er altid en hjælp til når man ikke ved hvad man skal lave i køkkenet mange tak! :)
Hvor dejligt at høre. Tak Christian :)
Hej Jane – det er en Afrikansk ret :-) I Gambia/Senegal hedder den Dumoda.
Ej hvor godt! Og jeg har endda været i Gambia :)
Lyder super lækkert, men HJÆLP spiser ikke græskar uanset hvad de hedder, har du en erstatnings ide??
Altid blomkål :) Men også svampe eller måske knoldselleri kunne også være lækkert.
Bliver altså lige nødt til at sige at, det er SÅ fedt at du altid kan inspirere til nye spændende hverdagsretter. TAK ❤️
Tusind tak for det, Mette. Det er dejligt at høre❤️