Afrikansk kylling med peanutsauce


Afrikansk kylling med peanutsauce er en dejlig krydret ret til aftensmaden, som virkelig bæres hjem af den lækre peanutsauce. Peanutbutter kan bare et eller andet i sovs.

Afrikansk kylling med peanutsauce og blomkålsris - lækker og sund Low Carb aftensmad

Afrikansk kylling med peanutsauce

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
35 minutter

Ingredienser

Drys

  • 1 håndfuld peanuts hakket
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mindre tern.
  • Opvarm kokosolie i en gryde og svits løg og hvidløg, til de er klare i farven.
  • Tilsæt krydderier og ingefær og svits lidt videre.
  • Kom kyllingen i og lad den brune lidt af.
  • Hæld hakkede tomater, bouillon og peanutbutter på og kog op.
  • Tilsæt græskartern og lad retten simre i 20-30 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server fx med blomkålsris og drys med hakkede peanuts og koriander.

Noter

Vil du have ekstra grønt til, kan du stege eller dampe lidt palmekål (det er det grønne, jeg har med på billedet).

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gryderet med den lækreste sovs

Måske er det lidt skørt at kalde den afrikansk kylling. Jeg har kun været i Afrika to gange og ingen af gangene spiste jeg så lækkert – haha. Men altså noget skal jeg jo kalde den. Og her får du altså en dejlig, krydret gryderet med den lækreste sovs.

Jeg har puttet lidt tern af græskar i opskriften her. Det giver både lidt fylde og lidt sødme, og det fungerer rigtig godt, synes jeg. Du kan lade skrællen sidde på, hvis dit græskar er økologisk. Den kan fint spises.

Bruger du hokkaido, er tilberedningstiden lidt kortere, end hvis du bruger butternut squash. Fisk et stykke op og tyg på det for at se, om den er færdig. Er du i tvivl, om græskar kan hænge sammen i din Low Carb /KETO-kontekst, kan du læse indlægget her: Er det KETO?

Tilbehør til din gryderet

Vil du have ekstra grønt til, kan du stege eller dampe lidt palmekål (det er det grønne, jeg har med på billedet). Du kan også sagtens servere den kun med blomkålsris eller dampet broccoli.

Hvis du gerne vil se flere af mine gryderetter, kan du kigge hele mit store udvalgt af gryderetter igennem lige her.

Afrikansk kylling med peanutsauce og blomkålsris - lækker og sund Low Carb aftensmad

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Afrikansk kylling med peanutsauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Ja det tror jeg måske godt men jeg oplever tit at mine saucer skiller deri. Det betyder ikke noget for smagen men jo noget for æstetikken…

      Svar
  1. Vi tilføjer en frisk chili sammen med løg og hvidløg. Og så laver jeg den som suppe – tilsætter en liter bouillon i stedet for en halv – og så serverer jeg den med en klat creme fraiche (38% naturligvis). Det er så lækkert og man får i den grad varmen af sådan en suppe. Og man skal altid lave til 2 dage – den vinder ca 153% i smag ved at få lov at stå til næste dag.

    Svar
  2. Hej – tror der måske er noget galt med versionen i efterårsmadplanen. Den er fuldstændig vandig – som en suppe. Kigger jeg på denne opskrift er det også lidt pudsigt at fx 120 g peanutbutter til 4 personer med 400 g kød – ovre i planen er 60 g peanutbutter til 2 personer med 300 g kød.

    Svar
  3. Hvad kunne være et godt alternativ til butternutsquash og det andet græskar – kan simpelthen ikke finde dem nogle steder? ?

    Svar
    • Måske knoldselleri. Lidt en anden smag godt nok men lidt henad samme konsistens. Søde kartofler ville også være virkelig lækkert hvis du er ok med de ekstra kulhydrater :)

      Svar
  4. Kære Jane
    Jeg har fået din bog forærende, og synes det lyder som den helt rigtige kur, af mange årsager.
    I bogen står der på side 25 en kort omtale af terapeutisk keto.
    Hvor kan jeg læse noget mere om hvordan kuren så skal skrues sammen?
    Mange hilsner
    Susanne

    Svar
    • Jeg har mest læst om terapeutisk ketogen kost i den videnskabelige litteratur. Her er kosten brugt til fx epilepsi-patienter.

      Den terapeutiske ketogene kost består af så meget som 80-90% fedt, ekstremt få kulhydrater og kun ganske lidt protein. Et bud på en dagskost kunne være fx 10-15 g kulhydrat, 40-50 g protein og 150-200 g fedt.

      Afhængigt af hvad du ønsker at opnå med det, kan du skrue lidt på alle tre parametre.

      Svar
  5. Bliver altså lige nødt til at sige at, det er SÅ fedt at du altid kan inspirere til nye spændende hverdagsretter. TAK ❤️

    Svar