Ærtesuppe har en dejlig sødlig smag og måske derfor er den grønne suppe her ganske børnevenlig. Faktisk er det bare en opskrift, som både voksne og børn kan lide. Jeg har toppet den med krydrede kikærter og rejer for ekstra protein, men det kunne også være kylling eller oksekød eller hvad du foretrækker.
Ærtesuppe med asparges, rejer og kikærter
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 broccoli
- 200 g ærter evt. fra frost
- 200 g grønne asparges
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 50 g smør
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 250 g kutterrejer
- lidt bredbladet persille
- lidt frisk mynte
Bagte kikærter
- 400 g kikærter udblødte og kogte fx fra dåse
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 tsk stødt spidskommen
- 0,5 tsk røget paprika
- evt. salt
Sådan gør du
Bagte kikærter
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kom de kogte kikærter i en skål og vend dem rundt sammen med olie, spidskommen, røget paprika og evt. salt.
- Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kikærterne i den varme ovn i ca. 15 minutter.
Ærtesuppe
- Hak løg og hvidløg groft.
- Skær broccoli i mindre stykker. Knæk enderne af asparges og skær dem i mindre stykker.
- Opvarm smørret til stegning i en suppegryde og steg løg og hvidløg heri, til løgene er blanke.
- Tilsæt broccoli, asparges, ærter og urter og bouillon og bring det i kog.
- Lad det simre i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
- Hæld ca. halvdelen af kogevandet fra, men gem det.
- Kom ekstra smør i suppen og lad det smelte i det varme vand.
- Blend suppen fint med en stavblender og tilsæt ekstra kogevand, til suppen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Topping
- Vend de bagte kikærter sammen med rejerne og server dem oveni suppen.
- Drys med friskhakket persille og mynte inden servering. Sever evt. også en klat cremefraiche til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Ærtesuppe med asparges på menuen
Denne opskrift på ærtesuppe er fra min bog Madglad. Det er stadig den af mine bøger, som har solgt dårligst, hvilket måske er lidt unfair at sige, for den har solgt flot. Mine andre bøger med slankefokus har bare solgt bedre. Og så kan man jo tænke lidt over det…
Well, bogen er mit bud på at lære børn at spise rigtig mad, så de ikke vokser op og kun vil spise toastbrød og pomfritter. Og opskriften på ærtesuppe var netop en af de supper, vi spiste tit, da mine børn var mindre. De kunne godt lide ærter, og jeg kunne godt lide, at de skovlede grøntsager i sig og så var det jo et nemt valg.
Kikærter og Low Carb
Man kan godt spise bælgfrugter, hvis man spiser Low Carb men det bliver for vanskeligt på Keto, hvor målet er at holde kulhydratindtaget helt lavt.
Ærter er jo tit udskældte i Low Carb-Keto-miljøer også, men de er faktisk bedre end deres rygte (6,5 g pr. 100 g). Men der vil altid være nogle, der falder ned i et kaninhul i stedet for at tage en tur op i helikopterperspektivet.
Om ærter – og kikærter for den sags skyld – passer ind i din livssstil, gør jeg mig ikke til dommer over, og vil du gerne have andre forslag til suppe, som er mere Low Carb, kan du gå på opdagelse i mit store arkiv med suppeopskrifter.
0 kommentarer til “Ærtesuppe med asparges, rejer og kikærter”