Ærtedip med hvidløg og urter


Denne ærtedip med urter er superpopulær og passer perfekt til sommerens grill-middage. Det er bare altid et hit at have gode dips klar i køleskabet, så man hurtigt kan peppe hverdagsmaden op.

Ærtedip med hvidløg og urter - opskrift på lækker dip lavet med ærter

Ærtedip med hvidløg og urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 personer
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Lad ærterne tø op eller overhæld dem med kogende vand.
 • Blend hele baduljen til en grøn mos. Rør den godt sammen og smag den til med salt og citron. Hæld den i en skål og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Denne ærtedip er næsten altid på menuen, når jeg skal have gæster eller skal lave mad buffet-style. Den pynter og den smager dejligt som dip til både brød, grøntsagsstænger og kød.

Under opskriften på ærtedip kan du få flere forslag til en lækker sommermenu.

Idéer til sommermenu

Sidst havde jeg den på bordet, da jeg i lørdags holdt min forsinkede 40 års fødselsdag. Vi var 12 til spisning, og jeg lavede meeeeget mad. Senere på ugen skal jeg dele hele menuen med dig.

Men ærtedippen her er ikke bare god til gæster. Børn elsker den også, og her fungerer den fint som dip til gulerodsstænger fx.

Du kan også bruge den som en klat i en salat, ligesom jeg har gjort med edamamedippen i denne opskrift: Buddha Bowl med laks og edamamedip

Se gode idéer til en sund sommerbuffet her: Menu til sommerfest

Er ærter egentlig Low Carb?

Det spørgsmål får jeg ofte, og det ved jeg ikke lige.

Grønne bælg-ærter indeholder ca. 9 g kulhydrat pr. 100 g, så måske kan det være i overkanten, hvis man er meget striks med kulhydraterne. Spiser man bare en liberal LCHF-Low-Carb-kost, kan det sagtens gå, synes jeg.

Til gengæld var der ikke meget LCHF over mit alkoholindtag i lørdags, så jeg ser ikke ærterne som det største problem her ;-)

Ærtedip med hvidløg og urter - opskrift på lækker dip lavet med ærter
Ærtedip med hvidløg og urter - opskrift på lækker dip lavet med ærter

Du kan sagtens lave den dagen før, den skal serveres og den kan holde sig nogle dage i køleskab. En 3-4 dage vil jeg skyde på.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Ærtedip med hvidløg og urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Den skal prøves.
  Årsagen til at jeg følger din blog, modsat så mange andre er, at du er konsekvent i dit valg (det er virkelig din livstil), men ikke fanatisk (“ingen bliver tyk af en gulerod”).

  Svar
 2. Jeg laver også tit ærte dip. Næsten på samme måde som dig. Jeg kommer tit mynte i, det smager mega godt :-)

  Svar
  • Ja enig. Mynte er så dejligt i også. Det er en af mine yndlingsurter og jeg bruger den så tit her om sommeren, hvor den vokser i en stor plantesæk ude på min terrasse :)

   Svar
 3. Mums, det et nemlig smaddergodt! Jeg synes også det er et hit at lave den med 50/50 grønne bønner og ærter. Men jeg ved ikke om grønne bønner er mere eller mindre fyldt med kulhydrater ?

  Svar