Denne ærtedip med urter er superpopulær og passer perfekt til sommerens grill-middage. Det er bare altid et hit at have gode dips klar i køleskabet, så man hurtigt kan peppe hverdagsmaden op.
Ingredienser
- 300 g frosne ærter
- 1-2 fed hvidløg
- 1 krydderurter fx basilikum og persille
- 100 g cremefraiche 38% erstat med 3-4 spsk olivenolie for mælkefri version
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Lad ærterne tø op eller overhæld dem med kogende vand.
- Blend hele baduljen til en grøn mos. Rør den godt sammen og smag den til med salt og citron. Hæld den i en skål og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Denne ærtedip er næsten altid på menuen, når jeg skal have gæster eller skal lave mad buffet-style. Den pynter og den smager dejligt som dip til både brød, grøntsagsstænger og kød.
Under opskriften på ærtedip kan du få flere forslag til en lækker sommermenu.
Idéer til sommermenu
Sidst havde jeg den på bordet, da jeg i lørdags holdt min forsinkede 40 års fødselsdag. Vi var 12 til spisning, og jeg lavede meeeeget mad. Senere på ugen skal jeg dele hele menuen med dig.
Men ærtedippen her er ikke bare god til gæster. Børn elsker den også, og her fungerer den fint som dip til gulerodsstænger fx.
Du kan også bruge den som en klat i en salat, ligesom jeg har gjort med edamamedippen i denne opskrift: Buddha Bowl med laks og edamamedip
Se gode idéer til en sund sommerbuffet her: Menu til sommerfest
Er ærter egentlig Low Carb?
Det spørgsmål får jeg ofte, og det ved jeg ikke lige.
Grønne bælg-ærter indeholder ca. 9 g kulhydrat pr. 100 g, så måske kan det være i overkanten, hvis man er meget striks med kulhydraterne. Spiser man bare en liberal LCHF-Low-Carb-kost, kan det sagtens gå, synes jeg.
Til gengæld var der ikke meget LCHF over mit alkoholindtag i lørdags, så jeg ser ikke ærterne som det største problem her ;-)
Du kan sagtens lave den dagen før, den skal serveres og den kan holde sig nogle dage i køleskab. En 3-4 dage vil jeg skyde på.
Måske et dumt spørgsmål, men skal man hælde vandet fra ærterne inden det hele blendes sammen?
Ja det skal du. Beklager at det var uklart – opdaterer lige opskriften. Tak❤️
Den skal prøves.
Årsagen til at jeg følger din blog, modsat så mange andre er, at du er konsekvent i dit valg (det er virkelig din livstil), men ikke fanatisk (“ingen bliver tyk af en gulerod”).
Mums, tog mig 5 min. At lave og smager mega godt? Tak for en sund og nem opskrift?
Jeg laver også tit ærte dip. Næsten på samme måde som dig. Jeg kommer tit mynte i, det smager mega godt :-)
Ja enig. Mynte er så dejligt i også. Det er en af mine yndlingsurter og jeg bruger den så tit her om sommeren, hvor den vokser i en stor plantesæk ude på min terrasse :)
Mums, det et nemlig smaddergodt! Jeg synes også det er et hit at lave den med 50/50 grønne bønner og ærter. Men jeg ved ikke om grønne bønner er mere eller mindre fyldt med kulhydrater ?
Hvor spændende! Altså grønne bønner, der er kogt og så blendet med?