Æggemælk


Med denne opskrift på æggemælk befinder vi os i den underlige ende af genren. Det vedkender jeg. Ikke desto mindre slog det mig, at jeg aldrig havde bragt en opskrift på æggemælk her på bloggen. Æggemælk er jo LCHF’s svar på mælk, og det er både anvendeligt for dem, der gerne vil spare på kulhydraterne, eller som ikke tolerer laktose eller mælkeprotein så godt.

Æggemælk

Æggemælk

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld æggeblommer og smør i et blenderglas.
  • Hæld kogende vand over og blend. Drik med det samme.
  • Jeg bruger stavblender her. Bruger du almindelig blender, så husk at åbne for det der hul i låget, så dampen lukkes ud. Blend, lad afkøle, hæld på flaske og opbevar på køl.

Noter

Æggemælk kan holde sig nogle dage i køleskabet og kan bruges både koldt (fx i smoothies eller som drikkemælk) og varmt. Den skiller i køleskabet, men så ryster du den bare sammen igen. Den kan også varmes og skummes op i mælkeskummeren, hvis du er så heldig at have sådan en og bruges til en cremet kaffe latte eller varm kakao.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Æggemælk – Mælk uden kulhydrater

Æggemælk lyder jo helt vildt ulækkert, men det er mest tanken. Slutproduktet er ret uskyldigt og temmelig smagsneutralt. Husk på, at du også tænkte grimt om både æg-latten og den varme kakao, før du smagte dem, og de smager jo så lækkert!

Denne mælkefrie mælkeerstatning smager faktisk rigtig fint og kan endda skummes op til kaffen, hvis man har en mælkeskummer.

Alternativ til mælk på Keto

Her er æggemælken jo et fint bud, hvis du savner din mælk i kaffen. Mange lander dog på at en sjat fløde er lige så fint og noget nemmere, men æggemælken er også en mulighed.

Folk føler meget stærkt for deres kaffe og det skal jeg være den første til at sige, at jeg forstår. Men jeg vil også sige, at meget af det er vane. Jeg elskede min kaffe latte med minimælk i mine fedtfattige dage men serverer du sådan en for mig i dag, synes jeg, den er udrikkelig. Altså vitterligt som i jeg hælder den i vasken-udrikkelig. Så hav evt. lige det i baghovedet, når du sidder og jamrer over at du savner din mælkekaffe.

Læs også om Keto og kaffe her: Keto og kaffe

Latte med æggemælk

Og så kan du faktisk lave ret så lækker kaffe latte med æggemælk.

Kaffe med æggemælk - helt uden kulhydrater --> madbanditten.dk

Er du klar til (Low Carb) jul?

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Juleopskrifter

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

61 kommentarer til “Æggemælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg kan rapportere, at æggemælken bliver ganske udmærket med klaret smør, hvis man ikke lige har usaltet smør.

    Svar
  2. Det ser ud til, at hele mit liv centrerer rundt om æggemælk ;-)) Her, i hvert fald, endnu en kommentar til emnet:

    På en uges ferie i helt vidunderlige græske Sivota, så utroligt smukt og roligt, havde jeg naturligvis usaltet smør med den intention at lave æggemælk dernede (hvordan jeg så havde forestillet mig det uden en stavblender).

    I stedet blev det – pr. glas kaffe: ½ æggeblomme og en skefuld kokosolie – bare ned i kaffen, det skilte lidt men blandede sig med få “rør” af skeen. Smagte ganske vidunderligt og så smukt ud i glasset.

    (De har i øvrigt de flotteste orangegule æggeblommer dernede.. ved ikke lige, hvordan de bærer sig ad).

    Svar
  3. Jeg bøvler åbenbart med at få kulhydratindtaget ned. Har lige lavet et forsøg med halvt smør og halvt kokosolie som “æggemælk”. Har ikke fået smagt den i kaffen endnu, men smagt fra glasset ser det da ud til at smage udmærket.

    Så kan man da slippe for den smule kulhydrat, som er i smørret (især hvis man erstatter smørret 100 % med kokosolie).

    Ved godt, at man ikke skal hælde kaffe med æggemælk ned ;-) jeg bruger det kun som en daglig luksus en enkelt gang om dagen :-)

    Men kaffe kun med kokosolie er jo bare ikke den samme store fornøjelse som kaffe med æggemælk.. :-) Ku’ jo også overveje lidt af hvert, altså ikke æggemælk hver dag :-)

    Svar
    • Jeg tror, du skal finde et andet sted at spare de kulhydrater. Her svarer det til at du sparer 0,03 g kulhydrat pr. glas æggemælk ved at bytte fra smør til kokosolie. Alt tæller men det er nok ikke her det store slag skal vindes :)

      Svar
  4. Kære Jane,

    Jeg har netop genopdaget din æg-latte – og den er stadig virkelig dejlig!
    Faldt ved samme lejlighed over linket til ovenstående opskrift på æggemælk – og tænker, den skal prøves som alternativ til æg-latten, da den dels kan laves til et par dage, dels må give et varmere slutresultat. MEN jeg er altid ked af at smide æggehvider ud (erfaringsmæssigt får jeg aldrig brugt dem, selvom jeg gemmer dem i køleskabet). Er der noget i vejen for at bruge hele æg i stedet for kun æggeblomme? Der er jo både blomme og hvide i æg-latten…

    På forhånd tak for svar!

    Svar
      • Hej igen,

        Nu har jeg prøvet at lave mælken både med og uden hvider. Håbede faktisk, at hviderne ville hjælpe lidt på skumme-potentialet i mælkeskummeren på vores Nespressomaskine, men begge versioner skummer desværre lige lidt…

        Smagen er som udgangspunkt ligeså god med hvider, som uden – blot bliver en kop latte lidt tynd, når der også er hvider i. Næste gang vil jeg derfor putte lidt mindre kogende vand i, så æggeblommerne og smørret ikke bliver fortyndet for meget.

        Kh. Signe

        Svar
    • Jeg bruger hviderne til mozzarellawraps… så har forberedt madpakker til flere dage🤗 dejligt at være på forkant!!

      Svar
  5. Så æggeblommer, koldt smør i mindre stykker (men ikke smeltet) og kogende vand? I en skål med det hele og blend med stavmikseren? Har virkelig svært ved at se hvordan det ikke skal få æggeblommerne til at koagulere? Det går jo galt med en bearnaise bare man blinker!

    Svar
    • Jeg har aldrig oplevet at æggeblommerne koagulerer, hverken ved bearnaise, æggemælk, æg-latte eller nogen af de andre opskrifter, der starter sådan.

      Svar