Æggemælk


Med denne opskrift på æggemælk befinder vi os i den underlige ende af genren. Det vedkender jeg. Ikke desto mindre slog det mig, at jeg aldrig havde bragt en opskrift på æggemælk her på bloggen. Æggemælk er jo LCHF’s svar på mælk, og det er både anvendeligt for dem, der gerne vil spare på kulhydraterne, eller som ikke tolerer laktose eller mælkeprotein så godt.

Æggemælk – kulhydratfri erstatning for mælk

Æggemælk lyder jo helt vildt ulækkert, men det er mest tanken. Slutproduktet er ret uskyldigt og temmelig smagsneutralt. Husk på, at du også tænkte grimt om både æg-latten og den varme kakao, før du smagte dem, og de smager jo så lækkert!

Denne mælkefrie mælkeerstatning smager faktisk rigtig fint og kan endda skummes op til kaffen, hvis man har en mælkeskummer.

Æggemælk

Ingredienser

 • 2-3 æggeblommer
 • 70-100 g usaltet smør
 • 7 dl kogende vand
 • vaniljepulver valgfrit

Sådan gør du

 • Hæld æggeblommer og smør i et blenderglas.
 • Hæld kogende vand over og blend. Drik med det samme.
 • Jeg bruger stavblender her. Bruger du almindelig blender, så husk at åbne for det der hul i låget, så dampen lukkes ud. Blend, lad afkøle, hæld på flaske og opbevar på køl.

Noter

Æggemælk kan holde sig nogle dage i køleskabet og kan bruges både koldt (fx i smoothies eller som drikkemælk) og varmt. Den skiller i køleskabet, men så ryster du den bare sammen igen. Den kan også varmes og skummes op i mælkeskummeren, hvis du er så heldig at have sådan en og bruges til en cremet kaffe latte eller varm kakao.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad kan jeg bruge i stedet for mælk på Keto?

Her er æggemælken jo et fint bud, hvis du savner din mælk i kaffen. Mange lander dog på at en sjat fløde er lige så fint og noget nemmere, men æggemælken er også en mulighed.

Folk føler meget stærkt for deres kaffe og det skal jeg være den første til at sige, at jeg forstår. Men jeg vil også sige, at meget af det er vane. Jeg elskede min kaffe latte med minimælk i mine fedtfattige dage men serverer du sådan en for mig i dag, synes jeg, den er udrikkelig. Altså vitterligt som i jeg hælder den i vasken-udrikkelig. Så hav evt. lige det i baghovedet, når du sidder og jamrer over at du savner din mælkekaffe.

Læs også om Keto og kaffe her: Keto og kaffe

Latte med æggemælk

Og så kan du faktisk lave ret så lækker kaffe latte med æggemælk.

Kaffe med æggemælk - helt uden kulhydrater --> madbanditten.dk

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

56 kommentarer til “Æggemælk”

 1. Kære Jane,

  Jeg har netop genopdaget din æg-latte – og den er stadig virkelig dejlig!
  Faldt ved samme lejlighed over linket til ovenstående opskrift på æggemælk – og tænker, den skal prøves som alternativ til æg-latten, da den dels kan laves til et par dage, dels må give et varmere slutresultat. MEN jeg er altid ked af at smide æggehvider ud (erfaringsmæssigt får jeg aldrig brugt dem, selvom jeg gemmer dem i køleskabet). Er der noget i vejen for at bruge hele æg i stedet for kun æggeblomme? Der er jo både blomme og hvide i æg-latten…

  På forhånd tak for svar!

  Svar
   • Hej igen,

    Nu har jeg prøvet at lave mælken både med og uden hvider. Håbede faktisk, at hviderne ville hjælpe lidt på skumme-potentialet i mælkeskummeren på vores Nespressomaskine, men begge versioner skummer desværre lige lidt…

    Smagen er som udgangspunkt ligeså god med hvider, som uden – blot bliver en kop latte lidt tynd, når der også er hvider i. Næste gang vil jeg derfor putte lidt mindre kogende vand i, så æggeblommerne og smørret ikke bliver fortyndet for meget.

    Kh. Signe

    Svar
  • Jeg bruger hviderne til mozzarellawraps… så har forberedt madpakker til flere dage🤗 dejligt at være på forkant!!

   Svar
 2. Så æggeblommer, koldt smør i mindre stykker (men ikke smeltet) og kogende vand? I en skål med det hele og blend med stavmikseren? Har virkelig svært ved at se hvordan det ikke skal få æggeblommerne til at koagulere? Det går jo galt med en bearnaise bare man blinker!

  Svar
  • Jeg har aldrig oplevet at æggeblommerne koagulerer, hverken ved bearnaise, æggemælk, æg-latte eller nogen af de andre opskrifter, der starter sådan.

   Svar