Æggekage med bacon og purløg er jo en virkelig dejlig frokostservering og jeg kan slet ikke forstå, at jeg ikke tidligere har bragt en opskrift på noget så klassisk her på bloggen.
Ingredienser
- 10 æg
- 1 dl fløde
- 1-2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 150 g bacon
- 1 bundt purløg
- 200 g cherrytomater
Sådan gør du
- Pisk æggene godt sammen med fløde, salt og peber.
- Steg baconen sprød på en pande og læg det til side på køkkenrulle.
- Behold stegefedtet på panden og hæld æggemassen på.
- Lad æggekagen sætte sig en anelse og kom tomaterne på (tomaterne kan også serveres ved siden af i stedet).
- Sæt panden i ovnen og bag den færdigt ved 180 grader i ca. 10 minutter.
- Server med masser af purløg og den sprøde bacon.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Æggekage i ovn
Æggekagen kan også laves i ovnen. I stedet for at hælde æggemassen på panden, kommer du den i et smurt ovnfast fad. Bag den i ovnen i ved 200 grader i ca. 30 min.
Bacon kan naturligvis også laves i ovnen. Kom baconstykkerne på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min.
Æggekage – skønt til både morgen og frokost
En æggekage kan være smart at lave i weekenden til frokost, også selvom man måske kun er to. Den smager nemlig også forrygende kold og kan bruges i madpakken eller til en hurtig morgenmad/frokost i løbet af ugen.
Selvom jeg jo arbejder hjemmefra og burde have al tid i verden til at lave mad til mig selv midt på dagen, må jeg bare konstatere, at jo bedre jeg planlægger, jo bedre spiser jeg.
You fail to plan – you plan to fail.
Måske lidt groft sat op, men der er virkelig meget at hente i planlægning.
Jeg tænker, jeg vil prøve at skrive et indlæg om, hvad jeg ‘food prepper’ i mine weekender. Måske kunne du have glæde af noget inspiration på det område.
I mellemtiden kan du nyde den lækre æggekage. Jeg har lavet den helt klassisk med bacon, tomater og purløg, men det er jo kun fantasien, der sætter grænser her.
Server evt. den lækre æggekage med et par skiver kernebrød eller lav en god grøn salat til.
Hej
Jeg laver altid æggekage ved at piske hvider for sig og vende dem i til sidst, så bliver den meget mere floffy Og lækker, det lærte jeg af min far ?
Mvh Anne
Uj sikke et skønt tip! Det kan jeg levende forestille mig giver en lækker konsistens❤️
Hej Jane, nøj det ser godt ud :o) Er det stegeflæsk du bruger istedet her for de alm. stykker bacon ? Har lige købt din KETO bog, og jeg er super glad for den. kh Betina
Dejligt at høre! Og ja, jeg har brugt de der håndskårne stykker bacon. Det er så lækkert med de tykke stykker. Al slags kan selvfølgelig bruges:)