Æbletærte – helt naturligt


Glutenfri æbletærte på den dejligste karamelagtige nøddebund. Det er nøjagtig hvad du får her. Og udover at tærten er glutenfri er den også mælkefri og fri for raffineret sukker.

Glutenfri æbletærte på nøddebund

Glutenfri æbletærte

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
45 minutter

Ingredienser

Glutenfri æbletærte – bund – lille tærteform

Fyld

Sådan gør du

  • Nødderne males til mel og abrikoserne tilsættes. Hvis du ikke bruger de helt bløde abrikoser, kan det være, du skal udbløde dem et øjeblik i kogende vand.
  • Når abrikoserne er blendet godt ind i nødderne, tilsættes krydderierne og det smeltede smør. Lad den køre, indtil du har en fedtet dej.
  • Den fedtede dej klatter du ud i en smurt tærteform og masserer den godt op af siderne. Der er rigeligt dej til en lille tærteform, så bunden bliver pænt tyk. Men det kommer du ikke til at fortryde, for den har den lækreste karamelagtige smag.
  • Forbag bunden i ovnen i 10 min. ved 170 grader.
  • I mellemtiden tager du dine æbler med undtagelse af ét og skræller dem og skærer dem i små tern. Ternene koger du bløde i en gryde sammen med 1-2 spsk vand, vaniljepulver, kanel og kokossukker.
  • Når bunden er færdig i ovnen, lader du den køle et øjeblik. Herefter lægger du æbleternene i bunden og skærer dekorative skiver af det sidste æble, som du lægger ovenpå som pynt.
  • Drys med kokossukker blandet med kanel og bag kagen i små 10 min. Server med flødeskum eller crème fraîche.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Glutenfri æbletærte

Efterår er æbletid. Hvis man ikke er så heldig at have et æbletræ i haven – og det er vi desværre ikke – kan man i stedet gå på æblerov i villakvarteret. Herude hvor vi bor, er æbletræsejerne i hvert fald gode til at stille kurve ud på fortovet med alle de æbler, de ikke selv kan nå at spise. Og så fylder vi andre lommerne og går hjem igen og bager æbletærte! I nogles tilfælde glutenfri æbletærte.

Denne version er helt naturlig, dvs. at den hverken indeholder tilsat sukker eller mel. Bare æbler, nødder, abrikoser og smør. Plus det løse.

Den ser lækker ud, ikke? Den smager så herligt!

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

 

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

29 kommentarer til “Æbletærte – helt naturligt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hejsa
    Kan man bruge kokosolie i stedet for smør? Vi kan ikke tåle mælkeprodukter og skal man bruge lige så meget kokosolie?

    Svar
    • Så lige efter en gang til i alle kommentarerne og der har du jo skrevet svaret. Beklager, god søndag og tak for lækker inspiration :-)

      Svar
      • Jeg valgte faktisk at koge æblerne med en ½ vaniljestang, da det er det, jeg plejer at gøre med æblemos, så det var heldigvis ikke helt ved siden af :-)
        Tak for en supergod opskrift og ikke mindst en inspirationsrig hjemmeside :-)

        Svar
  2. Hej Jane,
    Jeg er ny i alt det her LCHF så beklager hvis mit spørgsmål er stillet før. Jeg bliver forvirret over at du skriver at tærten er uden sukker, men der er lidt kokossukker i. Er det ikke også sukker, bare fra andet end sukkerroer?
    Tak for fantastisk blog og nogle skønne bøger!

    Svar
    • Er det dig, der har spurgt om det samme inde på facebooksiden? For jeg har lige svaret på det der! Kokossukker er også en slags sukker men er et mere naturligt produkt. Se under FAQ og ‘gode LCHF-produkter’ for sødemidler uden kulhydrater.

      Svar
  3. Et måske dumt spørgsmål, men skal den serveres kold eller varm ? Jeg har aldrig prøvet at lave æbletærte før nemlig.

    Svar
  4. Denne blev bagt til nytårsaften – kan virkelig anbefales; den bund er skøn og som du selv beskriver, karamelagtig. Abrikoserne og pekannødderne tror jeg gør dette. Virkelig lækker! Familien synes ikke den var sød nok, men de er også meget vant til søde ting. Det kan man jo selv justere på, men jeg mener den var tilpas sød :)

    Svar
    • Åh ja, den er altså virkelig god. Men det er rigtigt, at man skal vænne sig til at kager er mindre søde end dem, man plejer at få fra bageren :-)

      Svar
  5. Lækker, lækker.. Havde helt glemt pekannødders eksistens, så denne kage er da en oplagt idé til deres revival. Tror den bliver med flødeskum herhjemme – der sker bare noget magisk med æbletærte + fløde. Mums :)

    Svar
      • Så blev den bagt – helt spontant! Så den blev lavet med valnødder, dadler og sukrin i stedet for paranødder, abrikoser og kokossukker, da jeg desværre var løbet tør. Men for pokker hvor blev den god alligevel :-) Ny favorit herhjemme! Mums :-)

        Svar
  6. Hvor ser den bare alt for lækker ud. Jeg har siden æblesæsonens start søgt efter en sund æbletærte opskrift, og så at finde opskriften her hos dig sådan en søndag eftermiddag kan da ikke passe bedre! Den skal uden tvivl prøves. God søndag ;)

    Svar
  7. Dejligt med en opskrift uden Sukrin, for det er jeg altså ikke særlig vild med ;) og at det så lige er en æbletærte er jo endnu mere perfekt!! UUUHM

    Svar
  8. Den ser rigtig lækker ud!
    Jeg er ikke særlig god til pecannødder – tror du det bliver for meget hvis jeg kun laver den med mandler? (Jeg er heller ikke så god til valnøddder og hasselnødder skal det lige nævnes) :)

    Svar