Glutenfri æbletærte på den dejligste karamelagtige nøddebund. Det er nøjagtig hvad du får her. Og udover at tærten er glutenfri er den også mælkefri og fri for raffineret sukker.
Udstyr
Ingredienser
Glutenfri æbletærte – bund – lille tærteform
- 150 g pekannødder
- 100 g mandler
- 120 g tørrede abrikoser jeg brugte delikatesseabrikoserne fra Urtekram, som er meget bløde i det
- 50 g smør
- 1 spsk kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
Fyld
- 3-4 æbler (alt efter størrelse)
- 1 spsk kanel
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 spsk kokossukker (affiliate link)
Drys
Sådan gør du
- Nødderne males til mel og abrikoserne tilsættes. Hvis du ikke bruger de helt bløde abrikoser, kan det være, du skal udbløde dem et øjeblik i kogende vand.
- Når abrikoserne er blendet godt ind i nødderne, tilsættes krydderierne og det smeltede smør. Lad den køre, indtil du har en fedtet dej.
- Den fedtede dej klatter du ud i en smurt tærteform og masserer den godt op af siderne. Der er rigeligt dej til en lille tærteform, så bunden bliver pænt tyk. Men det kommer du ikke til at fortryde, for den har den lækreste karamelagtige smag.
- Forbag bunden i ovnen i 10 min. ved 170 grader.
- I mellemtiden tager du dine æbler med undtagelse af ét og skræller dem og skærer dem i små tern. Ternene koger du bløde i en gryde sammen med 1-2 spsk vand, vaniljepulver, kanel og kokossukker.
- Når bunden er færdig i ovnen, lader du den køle et øjeblik. Herefter lægger du æbleternene i bunden og skærer dekorative skiver af det sidste æble, som du lægger ovenpå som pynt.
- Drys med kokossukker blandet med kanel og bag kagen i små 10 min. Server med flødeskum eller crème fraîche.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Glutenfri æbletærte
Efterår er æbletid. Hvis man ikke er så heldig at have et æbletræ i haven – og det er vi desværre ikke – kan man i stedet gå på æblerov i villakvarteret. Herude hvor vi bor, er æbletræsejerne i hvert fald gode til at stille kurve ud på fortovet med alle de æbler, de ikke selv kan nå at spise. Og så fylder vi andre lommerne og går hjem igen og bager æbletærte! I nogles tilfælde glutenfri æbletærte.
Denne version er helt naturlig, dvs. at den hverken indeholder tilsat sukker eller mel. Bare æbler, nødder, abrikoser og smør. Plus det løse.
Den ser lækker ud, ikke? Den smager så herligt!
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.
Kunne man mon bruge græskar i denne opskrift? Det er jo snart halloween tid ??
Ja mon ikke? Eller du kan lave den lækre græskartærte her: https://www.madbanditten.dk/graeskartaerte/
Hejsa
Kan man bruge kokosolie i stedet for smør? Vi kan ikke tåle mælkeprodukter og skal man bruge lige så meget kokosolie?
Ja det tror jeg såmænd sagtens. Jeg ville erstatte det 1:1.
Kan kagen fryses da jeg tænker på at skære den i portioner så den ikke bliver spist på en gang :-)
Så lige efter en gang til i alle kommentarerne og der har du jo skrevet svaret. Beklager, god søndag og tak for lækker inspiration :-)
Hvor kommer vaniljepulveret ind i billedet?
Ja det må have været svært at gætte! Tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen.
Jeg valgte faktisk at koge æblerne med en ½ vaniljestang, da det er det, jeg plejer at gøre med æblemos, så det var heldigvis ikke helt ved siden af :-)
Tak for en supergod opskrift og ikke mindst en inspirationsrig hjemmeside :-)
Hej Jane,
Jeg er ny i alt det her LCHF så beklager hvis mit spørgsmål er stillet før. Jeg bliver forvirret over at du skriver at tærten er uden sukker, men der er lidt kokossukker i. Er det ikke også sukker, bare fra andet end sukkerroer?
Tak for fantastisk blog og nogle skønne bøger!
Er det dig, der har spurgt om det samme inde på facebooksiden? For jeg har lige svaret på det der! Kokossukker er også en slags sukker men er et mere naturligt produkt. Se under FAQ og ‘gode LCHF-produkter’ for sødemidler uden kulhydrater.
Et måske dumt spørgsmål, men skal den serveres kold eller varm ? Jeg har aldrig prøvet at lave æbletærte før nemlig.
Lun vil jeg sige men den smager også pragtfuldt koldt!
Hvor ser den lækker ud!
Kan den fryses og kan den også laves med pære?
Kh Sofie
Jeg vil tro, at begge dele vil fungere fint :-)
Denne blev bagt til nytårsaften – kan virkelig anbefales; den bund er skøn og som du selv beskriver, karamelagtig. Abrikoserne og pekannødderne tror jeg gør dette. Virkelig lækker! Familien synes ikke den var sød nok, men de er også meget vant til søde ting. Det kan man jo selv justere på, men jeg mener den var tilpas sød :)
Åh ja, den er altså virkelig god. Men det er rigtigt, at man skal vænne sig til at kager er mindre søde end dem, man plejer at få fra bageren :-)
Lækker, lækker.. Havde helt glemt pekannødders eksistens, så denne kage er da en oplagt idé til deres revival. Tror den bliver med flødeskum herhjemme – der sker bare noget magisk med æbletærte + fløde. Mums :)
Øjjj… Den SKAL bare prøves! Er du vild, den ser god ud! Og så har jeg 1000 æbler der skal bruges snarest ;-)
Du kan godt glæde dig, Jonna :-)
Så blev den bagt – helt spontant! Så den blev lavet med valnødder, dadler og sukrin i stedet for paranødder, abrikoser og kokossukker, da jeg desværre var løbet tør. Men for pokker hvor blev den god alligevel :-) Ny favorit herhjemme! Mums :-)
det ser rigtig lækkert ud! tror du det er muligt at bruge hindbær, eller bliver den så for våd? :-)
Det tror jeg ville blive for vådt. Alternativt er der jo hindbærparfaitkagen på den rå nøddebund. Også virkelig lækker: https://www.madbanditten.dk/after-party-blues-og-hindbaerparfait-pa-ra-noddebund/
Gad vide om man kan bruge tørrede figner i stedet for abrikoserne? Dem har jeg nemlig altid på lager.
Det er da et forsøg værd :-)
Hvor ser den bare alt for lækker ud. Jeg har siden æblesæsonens start søgt efter en sund æbletærte opskrift, og så at finde opskriften her hos dig sådan en søndag eftermiddag kan da ikke passe bedre! Den skal uden tvivl prøves. God søndag ;)
Dejligt med en opskrift uden Sukrin, for det er jeg altså ikke særlig vild med ;) og at det så lige er en æbletærte er jo endnu mere perfekt!! UUUHM
Den ser rigtig lækker ud!
Jeg er ikke særlig god til pecannødder – tror du det bliver for meget hvis jeg kun laver den med mandler? (Jeg er heller ikke så god til valnøddder og hasselnødder skal det lige nævnes) :)
Det vil jeg tro, du sagtens kan. Dog får du nok ikke så meget karamelagtig smag i bunden som i versionen med pekannødder :-)