Æbleskiver med ægte æbler


Denne opskrift på low carb æbleskiver indeholder æbler. Æbler i skiver faktisk = æbleskiver! Og hvis du spørger mig, er de 100 gange bedre end de triste æbleskiver fra fryseren.

Desuden er æbleskiverne glutenfrie, næsten laktosefrie og sukkerfrie. Hvor vigtigt man synes den slags er i december, er selvfølgelig individuelt. For mig tæller det, at de er glutenfrie og sukkerfrie. Og det gælder såmænd hele året. At det samtidig er low carb æbleskiver er bare et ekstra plus.

Low Carb æbleskiver med ægte æbler

Æbleskiver med ægte æbler

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æg med kokosmælk og Sukrin Gold, hvis du har valgt at putte sødning i.
  • Smelt smør og tilsæt det. Tilsæt alle de tørre ingredienser og lad dejen hvile, så alle fibrene fra mandelmelet suger væsken til sig.
  • Skær æbler i tynde skiver på tværs og skær kernehuset ud, så du har en flok æbleringe.
  • Og nu bliver det en lille smule svært For nu skal du fedte den tykke dej rundt om æbleskiverne. Jeg synes, det er nemmest ved simpelthen at dyppe æbleskiverne ned i den fedtede dej. Det griser lidt, men det er besværet værd.
  • Opvarm kokosolie eller smør på panden og steg æbleskiverne med dej herpå. Vend dem så lidt som muligt. De går nemlig lidt nemt i stykker.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Denne opskrift på low carb æbleskiver er jo ret speciel. Smagen er super men den er stadig et stykke væk fra det, du forventer, når du hører ordet æbleskiver. Vil du have nogle, der ligner rigtige æbleskiver mere, skal du prøve denne opskrift i stedet.

Æbleskiver og jul… ikke lige mit game

Mangeårige læsere af denne her blog ved, at jul ikke lige er det, mit hjerte banker allermest for. Og at jeg aldrig har brudt mig om æbleskiver.

Det eneste, jeg kunne lide ved æbleskiver, var udsigten til helt legitimt at inhalere flormelis, men det er jeg stoppet med for mange år siden. Og så sexet er flormelis faktisk heller ikke…

Men disse æbleskiver kan jeg rigtig godt lide. De smager virkelig godt og er en af mine yndlings-sundere-juleopskrifter. Og jeg spiser dem hellere med noget bærsyltetøj end med flormelis ;-)

Opskriften kan du måske få glæde af

Server med bærsylt (fx denne sukkerfrie bærsylt med chiafrø) som dyppelse og sigt evt. lidt SukrinMelis (reklamelink) over inden servering. Det kan også være helt almindeligt flormelis, hvis du er ok med det.

Vil du have flere juleopskrifter uden korn og sukker?

Så synes jeg, du skal hente min e-bog med mine bedste juleopskrifter. Der er alt, du skal bruge til julemåneden.

Find den her: Madbandittens Juleopskrifter

Low Carb æbleskiver med ægte æbler

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Æbleskiver med ægte æbler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane. Kan du sige mig hvorfor man ikke bare kan bruge almindelig mandelmel i opskriften?
    Og tak for altid god inspiration.

    Bh Maibritt

    Svar
    • Det er fordi det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad indeholder en masse fibre, som hjælper dejen til at blive fast i det :)

      Svar
      • Kan man bruge en anden mel med masser af fibre I?
        Og hvordan og Hvor meget er fedreduceret mandelmel bearbejdet og hvilke processer har det været igennem?
        Jeg vil nemlig helst bruge så naturlige råvarer som muligt men stadig lade mig inspirere af dine opskrifter så jeg leder efter et evt alternativ? :-)
        Mvh Jannie

        Svar
        • Det har jeg ikke rigtigt erfaring med. I fedtreduceret mandelmel har man fjernet en del af fedtet for at gøre melet mere bageegnet og skåne mandlernes sarte fedtsyrer.
          Ift. naturlighed tænker jeg ikke at du finder noget, der duer i denne opskrift, der er mere naturligt. Det mest naturlige ville jo være almindeligt mandelmel, men det går ikke her.

          Svar
  2. De smager godt men jeg vil kraftigt advare imod at lave dem i en æbleskivepande, de smuldrer helt. De blev lavet om til klatkager på vejen :-)

    Svar