Det kan godt være, det ikke helt er efterår endnu, men jeg tog hul på at bage æblekage i går.
Udstyr
Ingredienser
- 250 g æbler
- 1 spsk kanel
- 4 æg
- 3 spsk Sukrin Gold
- 1 dl fløde
- 100 g smeltet smør
- 1 spsk kanel (stor)
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 1,5 dl fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 0,5 dl Pofiber
- 1 tsk bagepulver
- Kanelsukker af Sukrin Gold og kanel
- cremefraiche 38% eller flødeskum
Sådan gør du
- Halver æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Behold bare skrællen på. Der sidder så meget nyttigt i den. Hæld dem i en skål og vend dem i 1 spsk kanel.
- Pisk æg med Sukrin Gold, kanel, kardemomme og ingefær i en anden skål, tilsæt fløde og smeltet smør og pisk lidt mere. Tilsæt nu melet sammen med bagepulver og pisk godt. Dejen bliver nu tyk. Læg en lille håndfuld æblebåde til side og rør resten af æblebådene ind i dejen med en ske.
- Opvarm ovnen til 170 grader. For en lille springform (20 cm) med bagepapir, hæld dejen herned i og glat den med en våd dejskraber. Pynt med de resterende æblebåde og drys til sidst lidt kanel-kokossukker på toppen.
- Bag i ca. 30-35 minutter og server med en klat fed cremefraiche eller flødeskum.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vega og jeg havde været nede og hilse på mine dygtige madbloggerkolleger, som havde bagt kager til et velgørenhedsarrangement, og det regnede og ruskede, og så fik jeg sådan lyst til kage! Jeg bager simpelthen så sjældent!
Kage har aldrig rigtig været min ting. Efter jeg har fået børn, finder jeg også mig selv i krydsilden mellem et barn, som helst vil have chokoladekage og et barn, som ikke kan lide chokolade (hvad sker der for det?). Så når jeg endelig bager, er der altid en, som ikke er helt tilfreds.
Nå. Men en god æblekage, synes jeg selv, smager virkelig dejligt. Især med fed cremefraiche eller flødeskum til.
Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere om det her: Madbandittens reklamepolitik.
Kan jeg erstatte den fedtreducerede mandelmel med alm mandelmel i denne opskrift?
Hej Sabine
Tag hellere udgangspunkt i denne opskrift på æblekage i stedet. Dels er den allerede med almindeligt mandelmel og dels er den bedre :)
Har du en kalorieberegning på kagen?
Hej Anne
Se her hvordan du nemt regner det ud: Energiberegninger
Jeg har desværre ikke tåle nødder, hvad tænker du jeg kan erstatte mandelmel med?
I denne opskrift tror jeg kokosfibermel vil gå lige så godt??
Kan man erstatte smør i kageopskrifter med kokosolie?
Ja, det er jeg ret sikker på at man godt kan i de fleste tilfælde. Måske skal kagen lige have et nip salt så. Det er en glimrende smagsforstærker, også i kager :)
Hej Jane,har lige et spørgsmål,flotte butternut græskar ,kørt i food processer bagt til pizza eller andet,har du ideer til det.MVH Ingrid.
Troede æbler er fy fy??? Hvordan er det egentligt lige med frugt og lchf?? og hvilken frugt???
Det synes jeg er noget pjat. Frugt er naturens dessert og her spist som dessert.
Om små mængder frugt kan indgå i ens daglige LCHF-kost afhænger jo af, hvor nøjeregnende man er med kulhydraterne. Selv bruger jeg gerne lidt frugt i fx salater. I små mængder. Ofte vil bær dog være et bedre valg.
Ser lækkert ud, kom lige til at tænke på at jeg faktisk lavede gammeldags æblekage, den med æblemos og “rasp” imellem lagene, men på en ny måde, da jeg selvfølgelig selv lavede mosen kun kogt med en kanelstang i, og raspen der blandede jeg mandelmel og kokosmel (revet kokos) og brugte i stedet for, lagde lag på lag og så en god gang flødeskum til, det var også dejligt og man undgår den meget søde rasp man kan købe.
Det lyder virkelig lækkert! Sådan må jeg prøve at lave den næste gang :)
På en dag som i dag, kan man jo næsten ikke andet end bage æblekage. -7 kilo på fem uger, hvor jeg har fulgt dine opskrifter – tak Jane
Sejt Eva! Godt gået!
Jeg står i og venter på en bus i regnen. Jeg skal SÅ MEGET bage den kage når jeg er kommet helt hjem. Tak Jane for at gøre min dag lidt bedre her i regnen.
Hej
Er hjemmelavet mandlemel eller andre købte mandlemel værre en det fra Funktionel mad…
Det skal være det mandelmel, der står i opskriften :)
Kan man evt erstatte pofibre med Tapioca, når man nu ligger inde med det? Eller vil kokosmel fungere bedre tror du? Uanset – det ser rigtig lækkert ud!
Tapioca er ikke en del af mit køkken så kokosfibre (altså det fiberrige) tror jeg vil være bedre. Og ellers mere mandelmel (fra Funktionel Mad) eller loppefrøskaller.
Hej Jane
Jeg bliver straks fristet. Græsplænen er fuld af æbler. I går blev de til æblegrød sødet med kokossukker og vaniljepulver, og en god klat flødeskum på. Så hvorfor ikke æblekage i dag :) Jeg har bare ikke mandelmel nok – kan jeg supplere med kokosfibre mon? Samme mængde? God regnvejrs søndag :)
Det er da et forsøg værd! Jeg synes, at kager lavet udelukkende på kokosfibre får en lidt sær konsistens, så kast evt. en håndfuld hakkede valnødder i dejen, så den får lidt struktur :)
Hej Jane
Nøøøj hvor ser den bare lækker ud :-) – tænkte straks, den laver jeg med det samme – men har ikke modtaget de bestilte pofibre endnu. Hvad vil du tro er bedst at erstatte dem med ?
Måske mere mandelmel eller måske loppefrøskaller? Jeg ved ikke om den vil smuldre mere…
Tak, jeg prøver, det kan vel ikke gå helt galt når der creme fraiche til, så må det få den til at hænge sammen… ;-)
Ser så lækkert ud – og ja, man bliver simpelthen mødt til at nyde æblerne lige fra træet… :)
Og då vil jeg lige sige, at jeg faktisk har lavet æblekage af bunden fed din drømmekage.
Æbler i bunden, dej henover (erstattede kardemomme med kanel – dobbelt op), og så dryssede jeg med hakkede hasselnødder, lidt kokossukker og kom smørklatter på til sidst.
Og sammen med en go’ creme fraiche, er det simpelthen den bedste æblekage – ever… :D
Det er faktisk tit et problem jeg støder på, når jeg ikke tåler mælk..der bruges jo masser af mejeriprodukter i LCHF :-(
Ja men det er da også rigtigt, men det går altså helt fint at spise mejerifri LCHF. Se mulighederne, ikke begrænsningerne! Her kan du fx bruge kokosmælk og kokosolie i stedet. Problem solved!
Kan man bruge blendede mandler i stedet, og kan man erstatte fløden med noget andet, hvis man ikke tåler mælk? MVH Charlotte
Det ved jeg ikke lige. Hvis du bruger blendede mandler skal du bruge virkelig, virkelig mange for at få dejen til at hænge sammen. Så mangler du jo fibrene.