Æbleflæsk


Æbleflæsk er altid en af vinderne på julefrokostbordet og her får du min bedste opskrift på denne danske klassiker. Flæsk er jo altid godt men her får den fede og salte flæsk selskab af sødmen fra æbler og det spiller bare.

Æbleflæsk

Æbleflæsk

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Drys flæsket med salt på begge sider.
 • Opvarm en pande til middel varme, evt. med en smule olie på.
 • Læg skiverne af flæsk på panden og lad det få god farve på begge sider, skru evt. ned for varmen så det ikke branker. Det skal blive sprødt men endelig ikke branke.
 • Undgå at komme for meget flæsk på ad gangen, steg det hellere over flere gange. Eller steg det i ovnen, hvis du skal lave større portioner.
 • Læg flæsk til side på fedtsugende papir, imens du laver resten.
 • Behold det afsmeltede fedt på panden, hvis der er alt for meget kan du kassere lidt.
 • Snit rødløgene.
 • Skær æbler i tynde både.
 • Kom løgene på panden og lad dem blive lidt bløde i et par minutter, pas på at de ikke brænder.
 • Tilsæt æbler, sødning, eddike og timian og steg videre. Undgå at røre alt for meget da æblerne så går i stykker.
 • Krydr med peber og evt. salt.
 • Lad æbler og løg stege i ca. 5-10 minutter afhængigt af hvor bløde æbler du foretrækker.
 • Server på wannabe rugbrød eller bare som en selvstændig ret.

Noter

Tilberedning i ovn

Læg flæsken på en bageplade beklædt med bagepapir og giv det ca. 30 minutter ved 200 grader. Herefter kan du lægge stykker på grillristen, med en bradepande under, og stege det, til det er sprødt. For ekstra sprødhed, vender jeg det lige undervejs.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er æbleflæsk – og hvorfor smager det så godt?

Æbleflæsk er en klassisk dansk ret med stribet flæsk, æbler og løg. Den var faktisk med i konkurrencen om at blive Danmarks nationalret, en pris, der som bekendt gik til stegt flæsk med persillesovs.

Med både fedt, salt og sødme rammer æbleflæsken virkelig plet i belønningscentret. Samtidig har retten en god syre, som gør at den ikke bliver for kvalm.

Jeg foretrækker, at der stadig er noget bid i æblerne, så det finder du i min opskrift, men foretrækker du i stedet noget à la æblemos, kan du lægge låg på når de steger og give dem lidt længere.

Æbleflæsk i ovn eller på pande?

Man laver traditionelt æbleflæsk på en pande, og det gør jeg også i min opskrift, men helt ærligt, foretrækker jeg at stege flæsken i ovnen og lave det andet på panden. Jeg synes, det giver sprødere og lidt mindre fed flæsk, men det er jo en smagssag.

Vil du lave det i ovnen, laver jeg det bare på 200 grader i ca. 30 minutter, hvorefter jeg lægger dem på grillristen med en bradepande under, og steger, til det er sprødt. For ekstra sprødhed, vender jeg det lige undervejs.

Flæsken svinder meget ind, når den steges, så som en del af et julefrokostbord vil det være fint. Men er det eneste ret, I skal spise, kan det være mængden lige skal sættes lidt op.

Æbleflæsk - den bedste opskrift
Den bedste æbleflæsk

Flere forslag til julefrokostbordet

Skal du holde julefrokost eller får du gæster til det kolde bord i juledagene, kan du gå på jagt i mit arkiv af juleopskrifter. Her er både rejesalat og skinkesalat og hjemmelavet leverpostej, ligesom du også finder en virkelig lækker svinerillette (min favorit. )

Du finder også alverdens lækre juleopskrifter, både af den salte og af den søde slags.

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Æbleflæsk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?