Jeg bliver aldrig træt af æg til morgenmad. Jamen, det gør jeg bare ikke. De kan jo varieres i det uendelige.
Min favorit-luksus-weekend-morgenmad i øjeblikket er denne lidet æstetiske omgang æble-kanel-æg – simpelthen æg med æbler, kanel og toppet med valnødder, blåbær og kokosflager. Så godt, altså!
Ingredienser
Toppings
- 20 g valnødder gerne udblødt i vand natten over
- 25 g blåbær hindbær eller jordbær
- Kokosflager
Sådan gør du
- Smelt smør ved middelvarme og steg æblebådene heri sammen med kanel.
- Pisk æggene sammen med fløden og hæld dem over æblerne. Vend rundt, som du ville gøre med røræg.
- Server med hakkede valnødder på toppen og evt. andre toppings.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Røræg med frugt – søde røræg
For mange er det fremmed at putte frugt i røræg og det er måske heller ikke det mest almindelige. Men vil man gerne have en lidt sødlig morgenmad, er de en fin måde at gøre det på uden at hoppe helt til yoghurt-smooothie-mad.
Proteinindholdet bliver dog lavere og kulhydratindholdet lidt højere men det må man jo så kompensere for til de andre måltider, hvis det er vigtigt.
Jeg vil prøve det en aften 🌞. Kan man evt lave en større portion og så gemme resten til næste morgen?
Ja helt sikkert, det kan du sagtens.
Sad lige og kiggede efter inspiration til en nem morgenmad her på min første dag i påske ferien.
Plejer altid at få omelet med grønsager og bacon når jeg har god tid , men det var bare ikke lige det det sku være idag.
Så var der en der i kommentarerne til en anden opskrift nævnte denne og det måtte jeg bare prøve …nemt og såååå lækkert
Jeg havde ingen valnødder men hakkede bare lidt blandet fra en nøddemiks og kom over og så lidt sukkerfri sirup (sweet like syrup fra good good )
Det er ikke sidste gang… Lækkert
Yay hvor godt og virkelig dejlig variation❤️
Den spiste jeg også meget en overgang, men tilføjede blåbær og en lille klat skyr på toppen. Dét var SÅ godt. Men synes jeg er blevet mere til salt om morgenen.. Ved ikke lige, hvorfor det har ændret sig.:)
Uf, mumme!
Disse blev lige min eftermiddagsmad, da jeg ikke havde så meget appetit i frokostpausen – lækkert, kan anbefales! :)
Det bliver så spændende at følge med i alle de ting du finder på! Det er helt sikkert en super beslutning :-)
Jeg synes, at det lyder som en helt fantastisk idé, Jane! Jeg er kæmpe fan af “Do more of what makes you happy”-tilgangen, også selvom det betyder en (midlertidig) lønnedgang. Livsglæden skal nok mere end veje op for det mistede på det punkt – og det er jo uden tvivl det, der betyder noget i sidste ende! :D
Det lyder simpelthen så spændende! Tillykke med den nye titel – håber du vil fortælle mere om det her i den kommende tid – men mon ikke du kan lokkes? ;-)
Det tror jeg da slet ikke jeg ville kunne lade være med. :-)
Tillykke med det nye firma. Seføli skal du skrive mange flere bøger og foredrag lyder da som en fremragende ide!!
Hav en dejlig søndag :)
Tak Diana, og rigtig meget i lige måde :-)
Tillykke! Det lyder som en god og rigtig beslutning :-) Værdien af gode chefer kan ikke undervurderes.
I min virksomhed er det faktisk kun økonomichefen, der kan være lidt bidsk ind i mellem. Til gengæld er HR-chefen en engle, der har fuld forståelse for, hvorfor det nogen gange bare er vigtigere at gå en tur om Dammeren i solskin end at arbejde. Hende er jeg ret pjattet med!
Ha ha, Klumme, you and me both! Her i firmaet accepterer man også gåture i solskin og den slags goder. Til gengæld er der mere aften- og weekendarbejde end jeg lige havde regnet med but well… ;-)
Godmorgen, og hvilken smuk morgen. Spændende læsning og alt det bedste til dig og Madbanditten :-) Her til morgen stod det også på æg hos os, men cowboyæg/m chorizo garneret med en skive ost oven på. Elsker bare det “cowboyæg”. Du skriver ind i mellem – en god grøntsagsjuice – til æggene, nogen gode forslag? Rigtig smuk søndag…….. :-)
Åh cowboyæg, luurve them ;-)
Jeg juicer som regel bare rester fra grøntskuffen. Altid lidt blade (spinat, salat eller krydderurter), forskellige slags kål, agurk eller squash og så en lillesmule æble, citron, ingefær eller andet til at give smag. Her har du en samling af indlæg, hvori der indgår juice: https://www.madbanditten.dk/juice/
Tak :-)
Skønt foto af dig.. og godt interview!
Tillykke med virksomheden, det lyder som et klogt valg.
Tak for det, Stella :-)