Açai Bowl – i en grøn version


Hvis du er på Instagram, er du næsten helt sikkert stødt på den populære og meget hypede Açai Bowl. En slags frugtsmoothie-skål med Açai-pulver, som er en frugt af en art fra fremmede egne med en række mirakuløse egenskaber tilsyneladende og så pyntet med alverdens toppings.

Jeg er alt for skeptisk af natur til at tro på magiske pulvere, men der må alligevel være noget effektiv markedsføring i gang, for jeg ender tit med at købe dem. Hvordan det går til, kan jeg ikke helt forklare.

Men altså, jeg fandt en pose Açai-pulver inde bagerst i mit køleskab. Her stod den sammen med det tørrede havtornpulver, hindbærpulveret og spirulinapulveret. Og hvis jeg skal udstille mig selv lidt mere, så har jeg Lucumapulver og Macapulver i skuffen. De to sidstnævnte smager rigtigt godt, så det kan til en vis grad retfærdiggøre deres eksistens, men det er da lidt pudsigt, ikke?

Ikke desto mindre spiste jeg i går min første Açai Bowl. Og den smagte såmænd da udmærket. Den ville også have smagt udmærket uden Açai-pulveret i, er mit gæt.

Jeg proppede en masse grøntsager i, så det i virkeligheden var en kamufleret greenie bowl. Sådan foretrækker jeg nu engang mine smoothie-bowls.

Açai Bowl - upgraded version with hidden veggies. Even healthier now! Recipe here: MyCopenhagenKitchen.com

Açai Bowl

Føj til favoritter Udskriv Pin
Den grønne variant med skjulte grøntsager.
1
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend hele baduljen til en dejlig cremet is-agtig smoothie.
 • Tilsæt lidt vand, hvis din blender ikke vil arbejde med de frosne grøntsager. Vitamixen er et taknemmeligt bekendtskab og tager det hele, som det er.
 • Pynt med toppings.

Noter

Vigtigt punkt: Pynt med alverdens toppings. Jeg havde dette på: bananskiver, kokosflager, chiafrø, granatæblekerner, kakaonibs. bipollen og hampefrø. Det kan godt være, jeg ikke køber idéen med superfoods, men jeg elsker toppings! ;-)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Den populære Açai Bowl i en endnu sundere variant - denne gemmer nemlig på broccoli og spinat. Find opskriften her: Madbanditten.dk

Hvordan smager den?

Jamen, den smager bare af frugt. Personligt vil jeg hellere have en greenie-bowl. Jeg synes, de smager bedre. Fx min favoritvariant fra MADGLAD (adlink).

Se hvordan du laver den i denne lille video:

Grøn is med broccoli, spinat og mynte. Eller: Sådan får du ungerne til at spise broccoli frivilligt!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Açai Bowl – i en grøn version”

 1. Nyd din pause. ? Må lige huske at fortælle dig og andre… At bagt blomkålsmos med pikant. Er for lækker…. Skulle bruge den til at have med på job,måtte selvfølgelig liiige smage om den var ok. Jaaa dér blev ikke meget til aftensmaden. ?
  Glæder mig til at høre fra dig igen på den anden side af din velfortjente pause. Kh Linda.

  Svar
 2. Jeg tilsætter også altid noget grønt som spinat, broccoli eller grønkål. Og gerne også en avocado og noget ingefær. Jeg har en småtspisende unge på 2 år, og så er det altså rart at kunne give sådan en morgenskål fyldt med vitaminer til ham.

  Svar