Lær mig at kende

Hvem er Madbanditten?

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten.

Jeg er 44 år, gift med Søren, som jeg har kendt i en menneskealder, og mor til Silas og Vega, som er tvillinger, og som nu er 16 år. Jeg er oprindeligt fra Aarhus men har boet i København siden 1999.

Jeg er oprindeligt uddannet cand. mag. i fransk og retorik fra Københavns Universitet og siden hen kostrådgiver med speciale i LCHF og PALEO.

Tidligere har jeg arbejdet mange år i mediebranchen. I 2012 sagde jeg mit job op, og jeg har siden arbejdet fuldtid med bloggen her.

I 2013 udkom min første bog LCHF – Spis dig mæt og glad, som er solgt i mere end 100.000 eksemplarer her i Danmark og udkommet i en række europæiske lande.

Siden har jeg udgivet yderligere tre bøger om LCHF, en bog om sund børne/familiemad (Madglad) og to bøger om KETO til vægttab. Allesammen på Politikens Forlag.

Foruden at skrive bøger, laver jeg forskellige online produkter, som bl.a. mit meget populære 6 ugers online Kickstart-kursus, hvor jeg hjælper mennesker til flotte vægttab.

Hvad handler Madbanditten om?

Her på Madbanditten skriver jeg mest om mad med få kulhydrater. Jeg kalder det lidt i flæng Low Carb, LCHF og Keto. For dem alle gælder det, at det er kost uden kornprodukter og sukker og hvor kød, fedt og grøntsager spiller hovedrollen.

Madbanditten handler først og fremmest om madglæde og om det rare ved at spise mad, som vi er beregnet til at spise.

Et eller andet sted i løbet af de sidste 40-50 år har vores madkultur taget en drejning, så det i dag opfattes som normalt at spise meget forarbejdet mad og unormalt eller endda ekstremt at fravælge den slags og i stedet vælge at spise naturlig, artsegnet mad. Det provokerer mig helt vildt, hvis jeg skal være ærlig.

Jeg skriver også en del om vægttab. Low Carb er nemlig en effektiv måde at gå ned i vægt uden at være sulten hele tiden. Og da mere end 50% af danskerne har for mange kilo på kroppen, er det et emne, som interesserer mange.

Da jeg ikke er eller har været overvægtig, spiser jeg ikke selv Low Carb for at gå ned i vægt men mere for optimalt helbred og velbefindende. Og jeg føler mig meget priviligeret over at være i 40’erne og holde vægten ubesværet uden at skulle tælle kalorier eller ‘passe på’.

Men maden er på mange måder bare en undskyldning for at skrive om livet. Og derfor kan du også finde skriverier om andre dele af sund livsstil (træning, personlig udvikling osv.) og små indblik i mit eget liv.

Min egen mad-historie

Jeg har altid været et meget pligtopfyldende menneske, og jeg har fulgt vores officielle kostanbefalinger i det meste af mit voksne liv. Men jeg var i voldsom mistrivsel. Jeg døjede med ondt i maven, ekstrem oppustethed, fordøjelsesbesvær, humørsvingninger,  konstant sult, svingende vægt, dårlig søvn og en sukkertrang af en anden verden.

For snart 10 år siden stoppede jeg med at spise gluten, og det hjalp på mange af mine symptomer med det fokus alene.

Men jeg havde stadig svært ved at blive mæt, og det var først, da jeg begyndte at skrue yderligere ned for kulhydraterne og mere op for fedtindtaget, at jeg pludselig oplevede, at min krop faldt til ro.

Mange i dag identificerer mig med LCHF eller Keto og det er også sandt, at min kost ofte er i den boldgade. Selv foretrækker jeg at kalde den Low Carb eller slet og ret ‘rigtig mad’. Jeg følger ingen specifikke regler, når jeg spiser men spiser den mad, jeg har det bedst med.

Jeg trives bedst, når jeg spiser godt med protein fra kød/fisk/fjerkræ og supplerer med grøntsager og fedtstoffer fra smør, gode olier og nødder. Jeg oplever stor frihed i ikke at behøve spise hver 2-3. time og jeg oplever, at mit energiniveau, min fordøjelse, mit humør og min søvn er klart bedst, når jeg spiser sådan. Og det er egentlig grund nok for mig.

Min egen kost er økologisk i det omfang det er muligt. Jeg er hverken fanatisk eller dogmatisk anlagt, men jeg prøver at gøre mig umage.

Min mad og mine opskrifter

Jeg er ikke kok, men det er du formentlig heller ikke, og på den måde er vi to jo et fint match. Jeg kan lave enkle, nemme og meget velsmagende opskrifter, så du kan få noget lækker mad på bordet, uden at det skal tage al din tid.

Mange, som ønsker at lægge deres kost om, kommer med en misforstået forestilling om, at der skal være al variation i verden og at man skal spise noget forskelligt til alle måltider med den perfekte rotation af proteinkilder og grøntsager og hvad ved jeg. Jeg bliver helt forpustet ved tanken og kan slet se, hvordan det skal kunne fungere i praksis, og du vil derfor altid høre mig sige ting som ‘keep it simple’. Jo enklere, jo bedre, er min erfaring.

Mad er dejligt, men livet er så meget mere end mad. Du skal spise for at leve. Ikke leve for at spise. Ud og lev det liv! Du har kun det ene!

Du finder i omegnen af 2.000 opskrifter her på bloggen, som du kan benytte helt gratis.

Ønsker du energiberegnede opskrifter, madplaner med hjælp til aftensmadsplanlægning, komplette kostplaner, bøger du kan tage med i køkkenet eller ønsker du min hjælp til at gå ned i vægt, kan du se mine forskellige tilbud her: Keto-produkter

Jane Faerber - Madbanditten

Hvad driver mig?

Jeg er først og fremmest drevet af at give folk oplevelsen af at være i en krop, hvor man ikke længere er slave af trangen til sukker, hurtig energi og hyppige måltider. Det lyder måske lidt banalt, men for mange er det en komplet ny oplevelse at kunne gå mange, mange timer uden at spise og uden at gå sukkerkold og røve en bland-selv-slik-butik i desperation efter hurtig energi.

Personligt er jeg drevet af ikke at lade mig begrænse mig af udefradikterede eller tillærte dogmer.

Morgenmad er dagens vigtigste måltid, man skal spise mange små måltider igennem hele dagen, man skal spise alt med måde, fedt feder, fuldkorn fører til evig frelse’.

Den slags. Jeg kan slet ikke med den slags og jeg nyder at udfordre dem.

Faktisk kan jeg slet ikke lade være og det er nogle gange lidt irriterende, for at være ærlig. Jeg er en typisk Gretchen Rubin-Rebel.

Jeg er heller ikke villig til at acceptere nogle af de ting, vi ofte får serveret som ‘normalt’.

Fyld 40 år og tag 10 kilo på. Det er normalt at have smerter, når man bliver ældre. Ikke at kunne sove hele natten uden at vågne er normalt. Det er normalt at have oppustet mave og brug for en lur efter man har spist. Det er normalt at miste muskelmasse med alderen.

Det bliver et nej tak herfra. Jeg synes, vi har et sygt normalitetsbegreb, og jeg vil gerne melde mig ud af det.

Skal man spise Low Carb for at læse med på Madbanditten?

Nej, for pokker. Du må spise og gøre lige det, du vil, og du er velkommen uanset. Dine valg og præferencer har ikke noget med mig at gøre, og du behøver aldrig forsvare, at du vælger anderledes end mig.

Jeg synes, vi er nødt til at stoppe den her evindelige debat om den bedste kost, den bedste kur osv.

Den bedste kost eller den bedste kur er den, du kan spise dig mæt, sund og slank i, og som du trives med og som du føler, du kan leve med til dine dages ende. Hvilket navn eller hvilken etiket, vi sætter på den, er i denne sammehæng fuldstændigt ubetydeligt.

Lander du i Low Carb/LCHF/KETO-enden af spektret, deler jeg gerne mine erfaringer med dig.

Hvis du derimod synes, at Low Carb er noget fanden har skabt, og at folk bare skulle tage sig sammen og tælle kalorier og spise ‘normal mad’, så fred med det, men så har vi to ikke meget til fælles, og du vil sikkert ikke have lyst til at læse med her.

Mit bedste råd til folk, der gerne vil i gang med Low Carb/Keto

Giv det et forsøg! Men giv det et ærligt forsøg. Nogle gange bliver det nemlig lige skidt, før det bliver rigtig godt.

Så giv det et ærligt og helhjertet forsøg i en sammenhængende periode på fx 4 uger og evaluer så og se, om der er noget, der skal justeres. Vær nysgerrig. Ingen kender din krop som du.

Det vigtigste ved Low Carb er, at du skærer ned på kulhydraterne, men du vil ved samme lejlighed også gerne øge dit fedtindtag. Ellers kommer du simpelthen til at spise for lidt, og du bliver sulten og træt, og det er ikke et særligt godt udgangspunkt for en varig livsstil.

Køb eller lån mine Keto-bøger eller hop ombord i et spændende 6 ugers Kickstart-kursus, hvor jeg guider dig dag for dag og lærer dig alt om, hvad du skal gøre for at lykkes med et varigt vægttab.

Men rigtig varmt velkommen til. Jeg håber, du finder noget, du kan bruge, og at du har lyst til at deltage i snakken.

489 kommentarer til “Lær mig at kende”

Skriv en kommentar

  1. Hej

    Jeg bruger allerede med stor glæde mange af dine opskrifter og overvejer at tage dit 6 ugers kickstart kursus.
    Da jeg desværre ikke er så glad for varm/smeltet ost, hvad kunne et alternativ være til dette så være?

    Mvh

    Svar
    • Hej Betina
      Jeg synes personligt at det er nemmere at lade være med at spise ost/mælkeprodukter (eller andre ting, man ikke tåler eller kan lide) end at tænke i erstatninger. Resultatet bliver oftest bedre af at tænke helt udenom synes jeg. Og du behøver bestemt hverken at spise ost eller mælkeprodukter for at få succes med Keto.
      Prøv evt. at læse her: Keto uden mælkeprodukter (her er også forslag til diverse erstatninger)

      Svar
  2. Hej Jane,
    Jeg er begynder på keto/LCHF
    Startet efter lægeligt råd.
    Har aldrig før i mit liv haft vægtproblemer, men ak ve og vel , vægt fra mine 55 blev til 66 pga af 2 mdr på Predisolon!så midt marts stoppede jeg med Predisolon og har tabt mig til 61.5
    Mit fedt problem er især indre i min mave altså omkring tarme og lever.
    Så der skal virkelig gøres en indsats og begyndte derfor på din kost i lørdags hvad vil du forslå mig?
    Mvh
    Helle

    Svar
    • Hej Helle
      Du er jo allerede på rette spor. Lavkulhydratkost (Low Carb/Keto) med fokus på protein og grøntsager vil gøre det af med både overvægten og fedtet om organerne. Man kan ikke gøre noget særligt for at punktforbrænde fedt eller bestemme hvor fedtet tages fra, så tid og tålmodighed er en faktor her.

      Har du mine Keto-bøger? Ellers synes jeg, du skal anskaffe dig en af dem. Der findes så meget sludder om Keto på internettet, at det kan være vigtigt med et værn mod det. Mine bøger og min Keto-metode taler for at du skal spise rigtig mad (kød og grøntsager) og sikre at det fedt, der forbrændes kommer fra din krop og ikke kun fra din tallerken.

      Rigtig god fornøjelse❤️

      Svar
  3. Hej Jane.
    Når du siger at du er uddannet kostrådgiver, hvad er det helt præcist for en uddannelse? Det er lidt svært at finde ud af hvilken uddannelse du har indenfor ernæring og kost :-)

    Svar
    • Hej Jens
      Det er en svensk uddannelse, som jeg tog i Malmø. Herhjemme kunne jeg på daværende tidpunkt (2013-14) kun finde uddannelse og kurser, der handlede on fuldkorn og fedtfattig mad og det var ikke så relevant for mig. Du kan læs om uddannelsen her: https://www.paleo-institute.se/cert-pi-kost-och-halsocoach

      Jeg har også læst fem år på Københavns universitet og har en kandidatgrad i fransk og retorik. Og jeg har også en projektlederuddannelse. Et MBA modul, jeg tog i forbindelse med mit tidligere job😁

      Svar
    • Hej Claus
      Det gør jeg desværre ikke i øjeblikket. Jeg vil gerne en dag igen men min tid rækker desværre ikke til det lige nu.

      Jeg kan ikke se hvor du har skrevet tidligere så måske er din kommentar blevet slugt :)

      Svar
  4. Jeg har med stor interesse læst dine 2 bøger, og glæder mig til at starte på programmet. Jeg kan se at du bruger rigtig mange æg og advokadoer i din kost, jeg har dog store problemer, når jeg køber advokadoer, oftes er de brune og uspiselige indeni, hvordan kan jeg købe de rigtige advokadoer ? Med venlig hilsen Ritha

    Svar
  5. Hej Jane
    Jeg har nu været på KETO/LCHF i en måned. Min oprindelige motivation for at starte på KETO var egentlig ikke vægttab, men at slippe af med oppustethed og konstante smerter i hele kroppen. Og det er lykkedes, over al forventning – og maden smager jo FANTASTISK! Men nu er jeg gået hen og blevet lidt krævende :-). Det er ingen hemmelighed, at jeg vejer ca. 20 kg for meget, og det ville da være dejligt, hvis noget af det kunne fedforbrændes væk – det sker dog bare ikke, desværre. I starten spiste jeg mig mæt til måltiderne, og var overhovedet ikke sulten. Sådan er det bare ikke længere. Jeg føler mig ofte sulten, men tør ikke gå op i portionsstørrelser, eller spise mere fedt, af frygt for at tage yderligere på. Jeg har overhovedet ikke lyst til at gå tilbage til kulhudrathelvedet, da jeg har så mange andre fordele af KETO-maden, men vægten og sulten bekymre mig. Jeg har ingen ide om, hvor længe min krop har brug for, til at vende sig til min nye livsstil. Jeg har ikke haft skyggen af KETO-flu, som vist ellers skulle være meget normalt? Har du nogle bud på, hvad der evt. kan være galt, eller skal jeg bare have tålmodighed lidt endnu?

    Svar
    • Hej Susanne
      Jeg ved jo ingenting om hvad du spiser nu, men hvis du ikke går ned i vægt, ved vi med sikkerhed, at du spiser i energibalance. Det betyder, at du skal spise mindre, end du gør nu.

      At du er sulten indikerer for mig, at du formentlig spiser for mange kulhydrater. Tæl dem og gå ned til max 20 g pr. dag. Mit næste gæt er også, at du spiser for lidt protein (for det gør stort set alle – især dem, der er sultne). Det skal du have styr på også. Læs dette indlæg: Protein og Keto

      Sidst men ikke mindst spiser du formentlig for lidt salt, hvilket også spiller en rolle for appetitreguleringen.

      Så kort: Styr på kalorier, kulhydrater, protein og salt.

      Overvej 6 uger på Kickstart, så skal du se løjer.

      Svar
  6. Hej Jane
    Tak for inspiration og hjælp til at tackle kampen mod en irritabel tarm… Det er godt nok en kamp. Jeg prøver kræfter med low fodmap-diæten for første gang, men er kommet i tvivl om, hvorvidt jeg kan fortsætte med Vita Biosa under diæten. Jeg har drukket Vita Biosa i knap en uge og har egentlig ikke mærket de store forandringer endnu, men kan jo læse mig til, at mange oplever bedring, og jeg vil helst fortsætte lidt endnu. Omvendt er fermenterede fødevarer vel netop noget af det, der skal helt udelukkes i starten af fodmap-diæten… eller hvad?

    Jeg begyndte på low fodmap i går, så jeg er stadig helt grøn, og vil bare gerne være sikker på, jeg ikke saboterer hele projektet ved at indtage noget, som forstyrrer det store billede. Jeg har prøvet at læse frem og tilbage forskellige steder, men kan ikke helt gennemskue, hvad der er bedst. Håber du, vil hjælpe med et afklarende svar :) Tak

    Svar
    • Hej Mads

      Det ved jeg desværre ingenting om. Jeg har aldrig haft effekt af Low Fodmap men har altid oplevet Low Carb/Keto-kost, hvor det samlede kulhydratindtag begrænses, som langt mere effektivt – og meget nemmere i øvrigt i praksis også.

      Svar
  7. Hej.
    Jeg. Døjer også med udspilede mave og forstoppelse, men et produk du havde brugt-bruger var købt på en Clinik husker ikke navnet nu,på Clinikken, jeg kunne ikke se det inde på deres hjemmeside, de var noget flydende for maven, som virkede. Jeg er på keto mad. Og spiser ikke keto striks, har tabt ca6kg, fra januar i år.
    Mit problem er lige sum dit med forstoppelse og udspilet mave.
    Jeg får medicin for lavt stofskifte, og har prøvet alt muligt,for at få det, bedre. Men ak det går nogle dage so om igen.
    Jeg spiser græsk yogurt, og i morgen spiste jeg svesker til.
    Jeg kommer fra Fredericia.så det er ikke so nemt at blive undersøgt på denne clinik.husker ikke navnet,nu.men hvordan kan jeg få fat i disse dråber, du har.
    Vh
    A.S

    Svar
    • Jeg er slet ikke med. Jeg har ikke døjet med forstoppelse men nærmere det modsatte og jeg har ingen dråber taget eller anbefalet. Er det SIBO-indlægget du har læst? Der beskriver jeg at jeg har fået hjælp hos Roots Clinic men deres protokoller er individuelt sammensatte og ikke nogen, man kan kopiere.

      I dit tilfælde ville en periode uden mælkeprodukter måske være en idé. Det er tit der, man starter. Og svesker er måske ikke det smarteste, hvis du gerne vl spise Keto.

      Læs evt. også om maveproblemer her: Fordøjelse og maveproblemer

      Håber, der er noget af det, der kan hjælpe dig videre❤️

      Svar
  8. Kære Jane
    Tak for din fantatiske blog, som jeg nyder at følge med i. Der er altid relevante emner og fine opskrifter. Jeg har købt din “Keto på 4 uger” bog, og adgang til “Keto Living”, som jeg følger konsekvent, og som jeg er rigtig glad for- jeg trives godt med planer!
    Jeg er kvinde, 37 år og begyndte på Keto for knap 10 dage siden.
    MEN ca. fem dage inde i projektet, fik jeg det skidt med tunge ben, ingen energi, tungt hoved. Bare sådan helt kørt over! Jeg er med på, at det sikkert er Keto Flu, men hvor længe står det på? Jeg sørger for vand, salt og fedt.
    Jeg plejer at gå lange ture hver dag, men det orker jeg ikke.
    I alt har jeg tabt 2,5 kg. Det er ikke så imponerende, da jeg har en del kg., som jeg kan sagtens smide!
    Min fornemmelse er alt er som det skal være, men hvad tænker du? Håber du har mulighed for at give mig et lille klap på skulderen!
    Bedste hilsner fra Camilla

    Svar
    • Hej Camilla
      Jeg synes, det lyder lige efter bogen. Keto flu kan vare alt fra 1-6 uger, dog med forbedringer gradvist undervejs. Jo mindre metabolisk fleksibel man er, jo mere sejlivede er Keto flu-symptomerne. Mit gæt er dog, at dit saltindtag stadig er for lavt, eller at der i hvert fald ikke er noget i vejen for at teste at øge det for at se om det letter symptomerne.

      Jeg tror, du vil have glæde af noget realistisk forventningsafstemning, når du synes at 2,5 kg på 10 dage ikke er imponerende. Eller i hvert fald vil jeg forberede dig på, at det fremover kommer til at gå MEGET LANGSOMMERE. Som i utroligt meget langsommere. Du vil også opleve at din vægt stiger, selvom du gør alt rigtigt. Læs gerne det her indlæg: Vægten på Keto

      Men ellers vil jeg sige: bare klø på. Det hele skal nok blive bedre. De første uger er bare lidt drøje, men det letter som regel betragteligt efter et par uger.

      Svar
      • Tusind tak for hurtigt og brugbart svar!
        Jeg holder fanen højt og klør på! Og prøver med lidt mere salt. Jeg drikker et glas vand hver morgen og hver aften med en 0,5 tsk. salt i . Og derudover sparer jeg ikke på salten i min mad.

        Du har ret mht. vægten- jeg skurer lige lidt på “forventningsknappen”! Den har desværre altid været meget styrende for mit liv. Men den er gemt væk og kommer kun frem én gang om ugen!

        Tak igen!

        Svar
  9. Hej Jane
    Jeg er 63 år. Har som ung og flere gang som voksen været meget slank og pæn.
    Jeg har dog gennem de sidste 10-15 år taget meget på (40 kg). Det har jeg det ikke godt med. Er ked af, at jeg ikke kan passe det tøj, jeg helst vil gå i. Og at jeg har fået mange smerter i knæ og ryg.
    I det hele taget er ALT hårdt, når man har en bagage på 40 kg.
    Jeg har tidligere tabt mig ved Vægtkonsulenterne. Men de eksisterer ikke mere. Fit for Lige var super, da jeg var i 30’erne. Masser af frugt.
    Intet af det virker nu.
    Sidste år spiste jeg sundt i tre måneder, men tabte mig ikke en disse. Nedtur.
    Jeg bor alene og kan få en frygtelig trang til alle søde sager. Is, slik, chokolade og kager.
    MEN så læste jeg om nogen, jeg kender, der har tabt en del på Keto og madbanditten.
    Jeg købte din bog: Keto på 4 uger og en ny vægt Beurer med tilhørende app, der ved hver vejning registrerer vægt, fedtprocent, muskelmasse mm. Og laver kurver og en cirkel med hvor langt man er fra sit mål.
    Alt kan ses på min mobil.
    Søndag inden den 1. marts brugte jeg 1000 kr på at købe alt til de første fire dage. Det var vildt, men der var for over 300 kr af krydderier og andre specielle varer. Besrnaiseessens mm.
    Den 8. marts skulle jeg på vægten efter første uge: minus 3 kg!!! Wow! Siger jeg bare.
    Jeg havde det dårligt de første dage. Drak saltvand. Det hjalp lidt.
    Nu har jeg fået mere energi, er GLAD for st have fundet en vej, der ser ud til at virke på mig.
    Retterne smager virkelig godt. Lækre.
    Det eneste, jeg ikke har brudt mig om til nu, er tærten, hvor der skal bruges Pofiber og mandelmel. Fyldet er lækkert, men bunden var nærmest uspiselig. Så tør! Den har fået et minus i bogen.
    Jeg har nu tabt mig endnu mere. Det kører. Ofte med kun to retter om dagen. Og jeg er mæt.
    I dag talte jeg med en veninde, der også har kæmpet med vægten. Jeg fortalte begejstret om Keto og min nye Beurervægt og app, der går hånd i hånd og nu er mine “venner”.
    “Er du ikke bange for at få en blodprop?”, spurgte hun så. Øh, nej, det håber jeg da ikke. Og så taler hun om det farlige i smør, fløde, bacon og æg. I det hele taget den fede del af kuren og den manglende kulhydrat.
    Hvad skal jeg tro?
    Tak for din supergode bog med flotte billeder af retterne. Tydelige beskrivelser.
    Jeg SKAL i starten have meget præcise menuer for at komme i gang. Ellers begynder jeg bare at opfinde noget, som ikke er heldigt.
    Håber du vil svare mig?
    Og fortælle hvor jeg kan finde flere retter, når jeg har prøvet alle i de fire uger.
    Det gør vel ikke noget, at man plukker rundt omkring i bogen?
    Jeg tænker, jeg bil bruge de varer, jeg har købt – ellers bliver der for meget, der skal kasseres. Hvis ikke det kan fryses.
    Mvh Berit

    Svar
    • Hej Berit

      Hvor lyder det bare godt for dig. Din krop taler sit tydelige sprog, synes jeg.

      Der er desværre ingen garanti for ikke at få en blodprop. Når din veninde siger den slags til dig, er det formentlig fordi det rammer noget i hende, at du ændrer dig for øjnene af hende. Tænk hvad det betyder for dynamikken i jeres forhold hvis du bliver slank og sund.

      Og så er hun bange for det mættede fedt som man tidligere mente var associeret til hjertekarsygdomme. Det var det formentlig ikke og selv hvis det var, gjaldt det i en kontekst af mange kulhydrater og ikke uden.

      Her er et udpluk af studier: Fedt og kolesterol

      Og her er nogle gode sætninger, du kan bruge, når folk vil bringe dig i tvivl om din nye livsstil: Når folk vil diskutere ernæring..

      Du kan fint plukke i retterne i bogen. Vil du have flere opskrifter med energiberegninger, kan du overveje min første Keto-bog.

      Fortsat god fornøjelse.

      Svar
  10. Kære Jane.
    Jeg nyder at læse dine ikke-dømmende indlæg, med fokus på at folk skal finde ud af hvad der er bedst for dem selv og vi jo alle kender os selv bedst og ikke kan eller skal leve ens..
    Og samtidig er det virkelig rart at høre dine og andres erfaringer og overvejelser, som inspiration til mine egne valg. Så tak for det :)
    Du har på et tidspunkt skrevet at du ikke spiste ketokost hele tiden, men istedet et par gange om året, hvor du nød de gode effekter af denne kost og livsstil og at du så resten af tiden spiste med lavt indtag af kulhydrat.
    Kunne du fortælle lidt om, hvor lange dine ketoperioder så typisk er og hvilke overvejelser du har gjort dig ifht. det, og om de måske ligger på bestemte tidspunkter af året? Og jeg er også nysgerrig på, hvor mange kulhydrater ca, der så typisk er i din kost, når du så ikke er på keto..
    Jeg spørger fordi jeg har tænkt at den måde at leve på, nok ville passe mig rigtig godt :)
    Jeg har ihvertfald lyst til at prøve det af..
    Bedste hilsner og god søndag
    Majken

    Svar
    • Hej Majken
      Tak for den søde besked ❤️

      Og jo, det vil jeg egentlig gerne skrive lidt mere om for det er også trættende for mig altid at blive sat i bås som fx ‘kun keto’, selvom jeg synes, jeg har sagt masser af gange at jeg ikke spiser keto året rundt men at jeg bruger det som et redskab efter behov.

      Når det alligevel er lidt svært at skrive om, er det fordi min egen kost ikke er så systemsat. Sådan set over en stor kam, er mit gennemsnitlige kulhydratindtag nok 50-60 g pr dag og med enkelte dage omkring 100 g måske. Noget i den retning, vil jeg tro.
      Det varierer efter humør, velbefindende, årstid, træning, mål osv. Et par gange om året tager jeg en Keto-periode og de varer som regel 2-4 uger. Det er ofte min mave, der dikterer, hvornår det er tid eller mit energiniveau eller min søvn. Alle tre ting har tendens til at gå bedre jo færre kulhydrater, jeg spiser.

      Håber, det giver mening selvom det er lidt løst forklaret :)

      Svar
      • Mange tak for svar..? – det giver rigtig god mening og taler jo ind i, at det er individuelt hvad der virker hvornår..
        Jeg mærker klart den gode effekt keto har på min fordøjelse og min søvn, så jeg vil prøve at lade min krop lede mig på vej.
        Jeg tænker, at når jeg igen kan få lov at komme til spinning og styrketræning, vil mit behov jo ændre sig igen og have betydning for, hvordan kosten så skal sammensættes..
        Lige nu vil jeg fortsætte med det jeg allerede gør – og som fungerer så fint for mig ??
        Og så bare “følge min krop og min kontekst” :)
        Kh

        Svar