Lær mig at kende


Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten.

Jeg er 45 år, gift med Søren, som jeg har kendt i en menneskealder, og mor til Silas og Vega, som er tvillinger, og som nu er 16 år. Jeg er oprindeligt fra Aarhus men har boet i København siden 1999.

Jeg er uddannet cand. mag. i fransk og retorik fra Københavns Universitet i 2004 og har sidenhen taget en (svensk) uddannelse til kostrådgiver med speciale i LCHF og Palæo.

Tidligere har jeg arbejdet mange år i mediebranchen. I 2012 sagde jeg mit job op, og jeg har siden arbejdet fuldtid med bloggen her.

Fra ukendt førstegangsforfatter til bestsellerforfatter

Jeg har udgivet 9 bøger i alt, de første 8 hos Politikens Forlag og min seneste bog KålhydraterGyldendal. Kålhydrater har jeg lavet sammen med farmaceut og ph.d. Anette Sams.

Jeg udgav min første bog LCHF – Spis dig mæt og glad som fuldstændig ukendt førstegangsforfatter i 2013, og den ramte bare 100% plet. Den satte LCHF på dagsordnen i Danmark og solgte i mere end 100.000 eksemplarer. Det kom totalt bagpå mig, og jeg begyndte at blive genkendt på gaden, når jeg gik ud.

Siden har jeg udgivet yderligere tre bøger om LCHF, en bog om sund børne/familiemad (Madglad), to bøger om KETO til vægttab og Madbandittens 10 års jubilæumsbog, De Bedste fra Madbanditten.

Flere af mine bøger er udkommet i en række europæiske lande (Island, Norge, Tyskland, Holland og Belgien)

Alle mine bøger har solgt afsindigt godt og har opnået bestsellerstatus, takket være mine mange loyale læsere her på siden❤️

Hjælp til vægttab og livsstil

Udover at udgive bøger, tilbyder jeg forskellige slags hjælp til vægttab og livsstil. Jeg laver madplaner, som hjælper til at få nem mad på bordet i en travl hverdag, komplette kostplaner til vægttab og jeg har også mit meget populære 6 ugers online Kickstart-kursus, hvor jeg hjælper mennesker til flotte vægttab.

Interviews og podcasts

Igennem årene har jeg givet en lang række interviews og deltaget i Podcasts. To af mine egne favoritter er snakken, jeg havde med Satie i podcasten Underfladisk og snakken jeg havde med Nikolaj på Den danske Keto podcast.

Jeg har også fået lov at tale om min egen sundhedsrejse og dele sundhedstips i Alt for Damerne, Jyllandsposten har bragt en flot artikel om mig og mine opskrifter og ladet mig tale om hvordan jeg har det bedre, når jeg spiser som jeg gør. Fornyligt hjalp JP også med at sætte Kål i fokus sammen med Anette og jeg.

Jeg har også talt om at slippe af med sukkertrangen i Berlingske og delt mine bedste tip til at leve sukkerfrit.

Politiken har også ofte bragt artikler om mig, LCHF/Keto og mine bøger, bl.a. artiklen om hvordan mine bøger har været med til at udfordre fedtforskrækkelsen i Danmark og om det paradoksale ved at tabe sig samtidig med at man spiser fedt .

Hvad handler Madbanditten om?

Her på Madbanditten skriver jeg mest om mad med få kulhydrater. Jeg kalder det lidt i flæng Low Carb, LCHF og Keto. For dem alle gælder det, at det er kost uden kornprodukter og sukker og hvor kød, grøntsager og fedt spiller hovedrollen.

Madbanditten handler først og fremmest om madglæde og om det rare ved at spise mad, som vi er beregnet til at spise.

Et eller andet sted i løbet af de sidste 40-50 år har vores madkultur taget en drejning, så det i dag opfattes som normalt at spise meget forarbejdet mad og unormalt eller endda ekstremt at fravælge den slags og i stedet vælge at spise naturlig, artsegnet mad. Det provokerer mig helt vildt, hvis jeg skal være ærlig.

Jeg skriver også en del om vægttab. Low Carb er nemlig en effektiv måde at gå ned i vægt uden at være sulten hele tiden. Og da mere end 50% af danskerne har for mange kilo på kroppen, er det et emne, som interesserer mange.

Min mad og mine opskrifter

Jeg er ikke kok, men det er du formentlig heller ikke, og på den måde er vi to jo et fint match. Jeg kan lave enkle, nemme og meget velsmagende opskrifter, så du kan få noget lækker mad på bordet, uden at det skal tage al din tid.

Mange, som ønsker at lægge deres kost om, kommer med en misforstået forestilling om, at der skal være al variation i verden og at man skal spise noget forskelligt til alle måltider med den perfekte rotation af proteinkilder og grøntsager og hvad ved jeg. Jeg bliver helt forpustet ved tanken og kan slet se, hvordan det skal kunne fungere i praksis, og du vil derfor altid høre mig sige ting som ‘keep it simple’. Jo enklere, jo bedre, er min erfaring.

Mad er dejligt, men livet er så meget mere end mad. Du skal spise for at leve. Ikke leve for at spise. Ud og lev det liv! Du har kun det ene!

Du finder i omegnen af 2.000 opskrifter her på bloggen, som du kan benytte helt gratis.

For 1 krone om dagen kan vi åbne op for at du kan se energiberegninger på alle mine opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du får færdige madplaner og du slipper for de flimrende annoncer. Jeg kalder det MadbandittenPLUS.

Jane Faerber - Madbanditten

511 kommentarer til “Lær mig at kende”

  1. Hej Jane,
    Her er Carsten og vild med dine opskrifter. Har lavet en #ketoformænd og #mandekur.
    Jeg tror nemlig at rigtig mange mænd går kold i de almindelige slankekure.
    Gætter på at 80% af dine kunder/følgere er kvinder ?
    Os mænd er helt klart et område der mangler belysning – “på en mandemøde” :)

    Svar
    • Hej Carsten – så rigtigt! Men også så dejligt at der de seneste år er kommet flere og flere mænd til. Keto er jo super effektivt for mænd også og ofte mere effektivt end til kvinder. Jeg har enkelte historier fra mænd her på siden også og min nyeste sommerprotokol (Sommerklar med Madbanditten) indeholder en protokol særligt lavet til mænd.

      Og jeg tror ikke du er langt fra med den 80/20-fordeling💪🏼

      Svar
  2. Hej Jane, jeg har været i gang med dine opskrifter og råd siden januar, og også haft god effekt som jeg er tilfreds med, dog oplever jeg at jeg er mat i sokkerne, jeg er vandt til at gå tur før arbejde, i frokostpausen og efter arbejde, det er ikke med den samme energi mere, føler mig træt om eftermiddagen. Jeg troede at jeg var ovre hedeturene i fbm. overgangsalderen, men de er vendt tilbage. Har du et godt råd for at få energien op og hedeturene væk igen? Jeg er 58 år. Ellers vil jeg sige, at dine opskrifter er virkelig gode, nemme at følge og velsmagende😊 Mvh Eva

    Svar
    • Salt salt, salt, salt, salt og så lidt mere salt😅 Du mangler salt. Eller det vil i hvert fald være mit første bud. Salt er nøglen til god energi på Keto og dit behov ligger omkring 1-2 tsk salt pr. dag – foruden at du salte din mad godt.

      Jeg ved jo ikke hvad du spiser, så jeg kan ikke sige, om der er plads til forbedring også, men salt er den jævnligste faktor.

      Læs også om salt her: SALT

      Hedeturene er lidt sværere. Hvornår oplever du dem typisk? Er det i forbindelse med måltiderne eller på tilfældige tidspunkter?

      Svar
      • Hvis salt er løsningen, vil jeg spise mere af det, syns ellers jeg salter min mad godt, men jeg prøver.
        Hedeturene er på forskellige tidspunkter, og dog, når jeg har været på min morgengåtur, er jeg ved at smelte væk, eller hvis jeg laver lidt fysisk hårdt er den også sikker, men jeg plejer ikke at svede sååå meget.
        Kh Eva

        Svar
        • Dit saltbehov på Keto er større end du kan stille gennem maden (uden at fordærve smagen af den), så hvis du ikke allerede supplerer, vil du mærke enorm forskel ved at få det på plads.

          Svedeturene har jeg desværre ikke så meget til. Nogle oplever dem og plejer at forklare det med at det er som om der er ‘skruet op for forbrændingen’. Andre begynder at fryse mere fordi ‘polstringen forsvinder’. Så det er meget forskelligt. Håber de går i sig selv igen :)

          Svar
  3. Hej Jane,
    Kan man anvende vanilje essens eller vanilje ekstrakt i stedet for vanilje pulver ?
    På forhånd tak

    Mvh
    Jane 🙂

    Svar
  4. Hej Jane. Jeg er en af dem som altid har kæmpet med de der 5-6 kilo for meget, og jeg overvejer at prøve dit Keto kursus. Men virker det lige så godt, når man er over 50 og fedtet har sat sig helt anderledes godt fast end før? Især på maven, som en lille ukontrollabel pakke… Med forhåbningsfuld hilsen Jette

    Svar
    • Hej Jette
      Jeg vil sige kæmpe JA. Størstedelen af mine læsere/kunder er +50. Det er ikke et tilfælde, tror jeg. Det skyldes bl.a. at Low Carb/keto er meget velegnet til den alder. Jeg tilskriver det at jeg stadig er normalvægtig/slank til at jeg selv har spist sådan de sidste 12 år. Det er bare nemmere sådan.

      Mange af os oplever at det der med at man lige strammer ballerne i nogle uger og så ryger der 3-4 kilo, som man måske kunne i 20’erne, det kan vi ikke længere. Eller måske er vi blevet for magelige og gider ikke gøre det længere. Det virker i hvert fald ikke længere. Men det kan så absolut lade sig gøre at tabe sig i 40’erne, 50’erne og 60’erne.

      Prøv at læse artiklen her, som har masser af eksempler også: Vægttab og alder ❤️

      Svar
  5. Hej Jane, varmt tak for din indsats og for dine oplysende bøger. Jeg har selv kastet mig ud i en kostomlægning efter at have læst/studeret din bog ‘Keto’.
    Men en ting undrer mig, og det er, at der i din kulhydrattabel ikke står bananer…? Hvordan kan det være?
    Har jeg overset noget?
    Hilsen
    Pia Teller

    Svar
    • Hej Pia
      Godt spørgsmål. Svaret er nok lige delt mellem forglemmelse og mellem at listen ikke er udtømmende men primært til for at vise hvordan grønne grøntsager er mest velegnede i Keto mens frugt ikke rigtigt er det…

      Svar
  6. Hmm jeg kan godt se ideen, men her følger så erfaringen med minus kulhydrater. 3-4-5 gange har jeg prøvet konceptet og resultatet er det samme hver gang. Hvis jeg helt undlader at spise kulhydrater, ja så går min mave i stå. Jeg bliver oppustet, jeg har ikke nogen rytme i hvad der kommer ind og hvad der skal ud, det fungerer bare ikke. Ydermere falder mit blodsukker voldsomt, med voldsomt ubehag til følge. Jeg har DB2 og vil gerne af med det og tabe mig, men sammenholdt med træning, ingen kulhydrater, det er en deroute og jeg tror det er farligt for mig.
    Simon Juul forsøgte noget tilsvarende i en TV-udsendelse og endte på hospitalet.
    Jeg har ganske enkelt brug for kostråd der tager hensyn til min DB2, gør mit blodsukker stabilt og ikke medfører ubehag. KETO gør det ikke, Elementer i det er gode, at begrænse kulhydrat, men udelukke dur ikke, for mig.
    Mit kulhydratforbrug består mestendels af rugbrød, og jeg fatter ikke ikke, at linser fx er no go.
    Reelt set har jeg brug for hjælp, men ved ikke hvad jeg skal gøre?
    Mvh
    Allan

    Svar
    • Hej Allan
      Keto kan godt være farligt under de rette omstændigheder. Det skyldes dog ikke Keto som sådan men brugerens uvidenhed om processen og hvordan det skal gøres.

      Det, jeg hæfter mig ved her, er at du tror, det er farligt og det er faktisk vigtigt, for man skal aldrig udsætte sig selv for noget, man er usikker på om kan være farligt. Måske kunne du have mere glæde af en ‘slow carb’-tilgang, måske à la den Anette Sams beskriver i sin bog Ud af Diabetes 2. Hvis du ikke er bekendt med den, synes jeg, du skal give den et skud. Her er kulhydratindtaget højere men med fokus på masser af fibre og langsomt optageligt kulhydrat (bl.a. fra bønner og linser, som du selv nævner).

      Svar
  7. Hej Jane,
    Jeg har lige tilmeldt mig og har sammen med en veninde startet et KETO forløb, der foreløbig skal vare marts måned ud. For mit vedkommende håber jeg dog, det kommer til at vare meget længere, da jeg har en del kilo, jeg meget gerne vil af med. 😬 Er kun på 3. dagen men synes, det går helt godt. 🙂 Dog kan jeg stadig mærke trangen til noget sødt, især om aftenen foran fjernsynet, men det håber jeg forsvinder med tiden. I går havde jeg lavet en omelet til morgenmad og spiste halvdelen. Resten ville jeg så spise til frokost men “glemte” det helt, da jeg (og min hund 🐶🥰) fik stukket en skive lun flæskesteg 😋 i hånden “ude i byen” og fik først spist den, da sulten igen meldte sig ud på aftenen. 😛 Bare dét ikke at gå og småspise hele tiden er også noget, jeg ikke har gjort i mange år (tror jeg – man tænker jo slet ikke rigtigt over det til sidst!), men det har faktisk ikke været det store problem. Men jeg må indrømme, at jeg også godt kan blive lidt sådan; arh, skal jeg så aldrig spise et stykke chokolade eller en marcipantræstamme igen? 😳 Men lysten/trangen forsvinder forhåbentlig i takt med at vægten går ned, og jeg kan mærke alle de andre både fysiske og mentale gevinster ved et liv uden sukker. 🤞 Tak for din side. Der er rigtig meget spændende læsning! 🤗🙏
    Kh, Naomi.

    Svar
    • Hej Naomi
      Det lyder som en fin start du har fået. Det er ikke spor unormalt at de gamle vaner trækker i en. Det kan de gøre længe. Forskellen er at det er en smule nemmere ikke at handle på dem :)

      Svar
    • Hej Ani
      Det er ok og jeg har gjort det for dig. Du kan dog altid selv styre dit medlemskab under MEDLEMSKAB i den grønne menu.

      For dokumentation og bekræftelse skal du skrive til os på mail og ikke her. Som nu har vi ingen dokumentation på at jeg har hjulpet dig med opsigelsen.

      Svar
  8. Hej Jane

    Først tak for et fedt og brugbart og professionelt koncept. Det har givet mig fantastisk god værdi at følge “Kickstart” samt Plus abb. Jeg fornemmer tydeligt at her er mange gode råd, der er forankret af “mange km i skoene” tak for det.

    Nu til mit spørgsmål. Jeg har inden min tilmelding til Kickstart, undersøgt og set meget materiale omkring keto samt faste. Da jeg elsker at måle og veje og følge min udvikling, har jeg købt et Lumen abb. inkl. en “blæser” hvorved man kan måle hvilke “state” kroppen er i, altså hvad den bruger som energi. Det som Lumen modellen overordnet lægger op til er at træne kroppen til metabolisk fleksibilitet. Pt. er jeg igang med vægttab, og skal tabe ca. 18 kg, hvoraf jeg mangler 9 kg. Dette er jeg i gang med Kickstart. Mit spørgsmål er så: Da jeg nu har erfaret at Lumen faktisk ikke rigtig kan bruges ifbm. keto, hvad tænker du så om at jeg benytter Lumen til at fastholde mig vægt når jeg har nået mit vægtmål, og at Lumen bliver den måde jeg skal regulere mine spisevane på den lange bane? Jeg vil naturligvis basere mig også efter min kickstart, på alle dine gode opskrifter på mit plus abb.

    PS: Dine velmenende betragtninger omkring for meget måling er røget ind på lystavlen, men noget den tendens ligger dybt i mig :O)

    De bedste hilsner
    Tom

    Svar
    • Hej Tom
      Tak for din fine kommentar :)
      Det er et svært spørgsmål at svare på. Fra hvad jeg har læst er Lumen mest noget uvidenskabeligt stads. Det er dog ikke noget, jeg har sat mig dybere ind i.

      Mit overordnede svar vil også her være det samme som med andre målinger, og det tror jeg gælder, uanset om dit mål er vægttab eller vægtvedligehold: 1) de er for upræcise, 2) de viser ingenting om det, du prøver at opnå (god appetitregulering, vægttab uden besvær, godt velbefindende osv.) 3) da det er uvidenskabeligt risikerer målingen at gøre dig i tvivl om de ting, du gør, er de rette. Også selvom du måske er helt på rette spor.

      Du forbrænder hele tiden både glukose og fedt og hvordan splittet mellem de to lige er, er ikke værdifuld viden. ​Kunne den nu fx vise, at det fedt, du forbrænder, er kropsfedt, ville det måske være anderledes relevant, men det kan den jo selvfølgelig ikke.

      En af de nyere og måske mere interessante måleenheder er CGM’en (Continuous Glucose Monitors). De måler dit blodsukker konstant i en 14 dages periode og du kan derved aflæse både hvilke madvarer, der påvirker dit blodsukker, hvilken rolle din træning spiller osv. Der er også en masse faldgruber i den ift. tolkning fordi blodsukkeret jo også bevæger sig uden for vores kontrol, men det er en af dem, jeg godt selv kunne være nysgerrig efter at teste.

      Og nu vi er ved Gadgets. Kender du Oura ring? En slags meget avanceret ring, der tracker søvn, puls, HRV, temperatur og en verden af andre ting. Jeg har ikke været så begejstret for et gadget siden jeg fik min første iPhone. Den kan virkelig anbefales :)

      Svar
      • Hej Jane

        Tak for dit svar på mit spørgsmål. Det vil jeg tage med mig.
        Ja, jeg kender jeg faktisk godt Oura ring. Flere venner har den, og det virker som om den er relativ præcis. Den må jeg have bestilt :o).

        Endnu engang tak for et stærkt site/univers herinde.

        Hilsen Tom

        Svar
  9. Hej Jane

    Når du skriver at man skal have fokus på fedt så er det vel det sunde fedt du mener og ikke fx smør, piskefløde osv.

    Jeg tænker iforhold til hvis man er diabetikere eller hjerte patient det er

    Svar
    • Hej Maria
      Med sundt fedt mener jeg det fedt, der kommer med dine proteinkilder (kød, fisk, fjerkræ, æg) + smør, fløde, cremefraiche, olivenolie, avokado, kokosolie, nøddeolier, mayonnaise lavet på oliven- eller rapsolie, pesto lavet på olivenolie osv.
      Med usunde fedtstoffer forstås margarine og diverse margarineprodukter såsom becel, cremefine og andre fake foods + vegetabilske olier med højt omega 6 -indhold såsom solsikkeolie, vindruekerneolie, tidselolie, osv.

      Der er ingen fedtstoffer, der er obligatoriske at spise. Foretrækker du fx olivenolie fremfor smør og fløde er det super. Det vælger du helt selv.

      Hvis du har brug for input til Keto og sygdomme, har jeg skrevet om det her: Keto og sygdomme

      Svar
  10. Hej Jane,
    Jeg har lige meldt mig ind på din PLUS side – i mail reklamerer du med;
    • adgang til færdige madplaner med indkøbslister
    Er det bare mig der ikke kan finde dem efter betaling og log ind, eller er det de samme madplaner der også er adgang til hvis man ikke betaler og logger ind?

    Svar
    • PLUS-madplanerne og tabeller og guides ligger under MIN SIDE i den grønne menu. Scroll ned under boksene og så er der tre knapper. Sig til hvis du ikke finder det💚

      Svar
  11. Hej

    Jeg bruger allerede med stor glæde mange af dine opskrifter og overvejer at tage dit 6 ugers kickstart kursus.
    Da jeg desværre ikke er så glad for varm/smeltet ost, hvad kunne et alternativ være til dette så være?

    Mvh

    Svar
    • Hej Betina
      Jeg synes personligt at det er nemmere at lade være med at spise ost/mælkeprodukter (eller andre ting, man ikke tåler eller kan lide) end at tænke i erstatninger. Resultatet bliver oftest bedre af at tænke helt udenom synes jeg. Og du behøver bestemt hverken at spise ost eller mælkeprodukter for at få succes med Keto.
      Prøv evt. at læse her: Keto uden mælkeprodukter (her er også forslag til diverse erstatninger)

      Svar
  12. Hej Jane,
    Jeg er begynder på keto/LCHF
    Startet efter lægeligt råd.
    Har aldrig før i mit liv haft vægtproblemer, men ak ve og vel , vægt fra mine 55 blev til 66 pga af 2 mdr på Predisolon!så midt marts stoppede jeg med Predisolon og har tabt mig til 61.5
    Mit fedt problem er især indre i min mave altså omkring tarme og lever.
    Så der skal virkelig gøres en indsats og begyndte derfor på din kost i lørdags hvad vil du forslå mig?
    Mvh
    Helle

    Svar
    • Hej Helle
      Du er jo allerede på rette spor. Lavkulhydratkost (Low Carb/Keto) med fokus på protein og grøntsager vil gøre det af med både overvægten og fedtet om organerne. Man kan ikke gøre noget særligt for at punktforbrænde fedt eller bestemme hvor fedtet tages fra, så tid og tålmodighed er en faktor her.

      Har du mine Keto-bøger? Ellers synes jeg, du skal anskaffe dig en af dem. Der findes så meget sludder om Keto på internettet, at det kan være vigtigt med et værn mod det. Mine bøger og min Keto-metode taler for at du skal spise rigtig mad (kød og grøntsager) og sikre at det fedt, der forbrændes kommer fra din krop og ikke kun fra din tallerken.

      Rigtig god fornøjelse❤️

      Svar
  13. Hej Jane.
    Når du siger at du er uddannet kostrådgiver, hvad er det helt præcist for en uddannelse? Det er lidt svært at finde ud af hvilken uddannelse du har indenfor ernæring og kost :-)

    Svar
    • Hej Jens
      Det er en svensk uddannelse, som jeg tog i Malmø. Herhjemme kunne jeg på daværende tidpunkt (2013-14) kun finde uddannelse og kurser, der handlede on fuldkorn og fedtfattig mad og det var ikke så relevant for mig. Du kan læs om uddannelsen her: https://www.paleo-institute.se/cert-pi-kost-och-halsocoach

      Jeg har også læst fem år på Københavns universitet og har en kandidatgrad i fransk og retorik. Og jeg har også en projektlederuddannelse. Et MBA modul, jeg tog i forbindelse med mit tidligere job😁

      Svar
    • Hej Claus
      Det gør jeg desværre ikke i øjeblikket. Jeg vil gerne en dag igen men min tid rækker desværre ikke til det lige nu.

      Jeg kan ikke se hvor du har skrevet tidligere så måske er din kommentar blevet slugt :)

      Svar
  14. Jeg har med stor interesse læst dine 2 bøger, og glæder mig til at starte på programmet. Jeg kan se at du bruger rigtig mange æg og advokadoer i din kost, jeg har dog store problemer, når jeg køber advokadoer, oftes er de brune og uspiselige indeni, hvordan kan jeg købe de rigtige advokadoer ? Med venlig hilsen Ritha

    Svar
  15. Hej Jane
    Jeg har nu været på KETO/LCHF i en måned. Min oprindelige motivation for at starte på KETO var egentlig ikke vægttab, men at slippe af med oppustethed og konstante smerter i hele kroppen. Og det er lykkedes, over al forventning – og maden smager jo FANTASTISK! Men nu er jeg gået hen og blevet lidt krævende :-). Det er ingen hemmelighed, at jeg vejer ca. 20 kg for meget, og det ville da være dejligt, hvis noget af det kunne fedforbrændes væk – det sker dog bare ikke, desværre. I starten spiste jeg mig mæt til måltiderne, og var overhovedet ikke sulten. Sådan er det bare ikke længere. Jeg føler mig ofte sulten, men tør ikke gå op i portionsstørrelser, eller spise mere fedt, af frygt for at tage yderligere på. Jeg har overhovedet ikke lyst til at gå tilbage til kulhudrathelvedet, da jeg har så mange andre fordele af KETO-maden, men vægten og sulten bekymre mig. Jeg har ingen ide om, hvor længe min krop har brug for, til at vende sig til min nye livsstil. Jeg har ikke haft skyggen af KETO-flu, som vist ellers skulle være meget normalt? Har du nogle bud på, hvad der evt. kan være galt, eller skal jeg bare have tålmodighed lidt endnu?

    Svar
    • Hej Susanne
      Jeg ved jo ingenting om hvad du spiser nu, men hvis du ikke går ned i vægt, ved vi med sikkerhed, at du spiser i energibalance. Det betyder, at du skal spise mindre, end du gør nu.

      At du er sulten indikerer for mig, at du formentlig spiser for mange kulhydrater. Tæl dem og gå ned til max 20 g pr. dag. Mit næste gæt er også, at du spiser for lidt protein (for det gør stort set alle – især dem, der er sultne). Det skal du have styr på også. Læs dette indlæg: Protein og Keto

      Sidst men ikke mindst spiser du formentlig for lidt salt, hvilket også spiller en rolle for appetitreguleringen.

      Så kort: Styr på kalorier, kulhydrater, protein og salt.

      Overvej 6 uger på Kickstart, så skal du se løjer.

      Svar
  16. Hej Jane
    Tak for inspiration og hjælp til at tackle kampen mod en irritabel tarm… Det er godt nok en kamp. Jeg prøver kræfter med low fodmap-diæten for første gang, men er kommet i tvivl om, hvorvidt jeg kan fortsætte med Vita Biosa under diæten. Jeg har drukket Vita Biosa i knap en uge og har egentlig ikke mærket de store forandringer endnu, men kan jo læse mig til, at mange oplever bedring, og jeg vil helst fortsætte lidt endnu. Omvendt er fermenterede fødevarer vel netop noget af det, der skal helt udelukkes i starten af fodmap-diæten… eller hvad?

    Jeg begyndte på low fodmap i går, så jeg er stadig helt grøn, og vil bare gerne være sikker på, jeg ikke saboterer hele projektet ved at indtage noget, som forstyrrer det store billede. Jeg har prøvet at læse frem og tilbage forskellige steder, men kan ikke helt gennemskue, hvad der er bedst. Håber du, vil hjælpe med et afklarende svar :) Tak

    Svar
    • Hej Mads

      Det ved jeg desværre ingenting om. Jeg har aldrig haft effekt af Low Fodmap men har altid oplevet Low Carb/Keto-kost, hvor det samlede kulhydratindtag begrænses, som langt mere effektivt – og meget nemmere i øvrigt i praksis også.

      Svar
  17. Hej.
    Jeg. Døjer også med udspilede mave og forstoppelse, men et produk du havde brugt-bruger var købt på en Clinik husker ikke navnet nu,på Clinikken, jeg kunne ikke se det inde på deres hjemmeside, de var noget flydende for maven, som virkede. Jeg er på keto mad. Og spiser ikke keto striks, har tabt ca6kg, fra januar i år.
    Mit problem er lige sum dit med forstoppelse og udspilet mave.
    Jeg får medicin for lavt stofskifte, og har prøvet alt muligt,for at få det, bedre. Men ak det går nogle dage so om igen.
    Jeg spiser græsk yogurt, og i morgen spiste jeg svesker til.
    Jeg kommer fra Fredericia.så det er ikke so nemt at blive undersøgt på denne clinik.husker ikke navnet,nu.men hvordan kan jeg få fat i disse dråber, du har.
    Vh
    A.S

    Svar
    • Jeg er slet ikke med. Jeg har ikke døjet med forstoppelse men nærmere det modsatte og jeg har ingen dråber taget eller anbefalet. Er det SIBO-indlægget du har læst? Der beskriver jeg at jeg har fået hjælp hos Roots Clinic men deres protokoller er individuelt sammensatte og ikke nogen, man kan kopiere.

      I dit tilfælde ville en periode uden mælkeprodukter måske være en idé. Det er tit der, man starter. Og svesker er måske ikke det smarteste, hvis du gerne vl spise Keto.

      Læs evt. også om maveproblemer her: Fordøjelse og maveproblemer

      Håber, der er noget af det, der kan hjælpe dig videre❤️

      Svar