Det er måske ikke den mest sexede titel, jeg nogensinde har brugt her på bloggen. Den rangerer cirka helt deroppe omkring kiksene med grøntsagsaffald og den svenske børnefavorit: Ovnpølse (fåk, det var klamt, mand!).
Ingredienser
Til 1 fladbrød eller 6 sandwichbrød
- 175 g grøntsagspulp min var fra spinat, broccoli, persillerod, squash og æble
- 70 g hakkede nødder
- 2 spsk hørfrø
- 1 spsk chiafrø
- 1 spsk loppefrøskaller
- 2 æg
- urtesalt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne med en ske og rør massen godt sammen. Lad dejen hvile i små 10 minutter. På den måde giver du hørfrø og chiafrø mulighed for at suge lidt af væsken til sig.
- Klat dejen ud på en bageplade med bagepapir og lav din ønskede form. Jeg lavede en stor oval cirkel. Bag i ovnen i 20-25 min. ved 160 grader.
- Da brødet var færdigbagt, skar jeg det op i seks stykker, som sidenhen kunne gøre sig som sandwichbrød.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Men hør lige. Grøntsagspulp – og for de uindviede er det affaldsresterne fra juiceren – det er bare ikke sexet. Det er jo affald, for pokker. Skrællerne efter råkosten er heller ikke sexede. Men hvis vi kan udnytte dem på fornuftig vis, er der jo ræson i det. Godt så.
Fx kan man så få sig en lækker åben steaksandwich til frokost og samtidig få gavn af nogle af de gode grøntsagsfibre, som morgenjuicen har efterladt tilbage i juicerens affaldsbeholder. Og det er jo helt i den gode Stop Spild af Mad ånd.
I sandwichen er der et lag bearnaisemayo, en rest kalveculotte fra aftensmaden forleden og en halv avokado. Jeg overvejede også at lægge låg på, men jeg synes, det blev for tungt et måltid.
Jeg bliver nok aldrig den store fan af pulpbrød. Jeg synes, det er en trevlet fornøjelse at spise, men jeg anerkender, at det er en god idé at spise det ind imellem alligevel. Mine juices indeholder ofte kål eller broccoli, og deres affald lugter altså. Og den lugt forsvinder jo ikke, fordi man putter det i et brød. Måske man ville have mere held med lidt mindre lugtende affald. Bortset fra rødbede. Det bryder jeg mig altså virkelig heller ikke om i brød. Okay, jeg sælger ikke varen så godt, kan jeg godt høre.
Her kommer opskriften på dette pulpbrød, som måske i virkeligheden ikke var så skidt igen, når nu det skulle være. Jeg tog udgangspunkt i opskriften fra bogen Safter og tog lidt fra og lagde lidt til.
Jeg spiste en til frokost og frøs resten ned til en anden god gang. Det er jo smart!
På den måde kan man tage en op og lige varme den i brødristeren og fx spise den til morgenmad med en rest grøntsagsmos og et spejlæg med ost.
Bedre Halvdel kiggede spørgende på mig og spurgte hvad der var blevet af grøntsagsjuicen. Den ligger under spejlægget, kunne jeg så forklare. Jeg tror ikke, jeg slipper afsted med den igen, må jeg indrømme… :-/
Når nu kiksene primært er lavet af grøntsagsaffald, ved du så om der er mange kulhydrater i, hvis juicen primært er lavet af gulerod og squach? Kan jeg regne med, at der er det samme kulhydrat i, som hvis jeg brugte revet gulerod? Eller er kulhydraterne så mest i juicen?
Det har jeg aldrig spekuleret på. Jeg tæller generelt ikke kulhydrater og slet ikke fra grøntsager. Men en del af dem må være røget ud med juicen, tænker jeg :-)
Det frarådes umiddelbart at spise kernebrød/knækbrød hver dag, men disse kan vel sagtens spises som frokostens “brød” eller hvad siger du?
Det kan godt være, at overskriften ikke er helt go – men det SER lækkert ud :D
Det gjorde det nemlig! :-)
Hej! Hvis nu ikke man har en juicer, kan man så rive det fint på et rivejern, eller har jeg helt misforstået det?
Det kan du sagtens, Mie. Det kan være du skal nøjes med 1 æg så, da friske grøntsager indeholder mere væde. Se også de andre opskrifter på lækre grøntsagspandekager, fx disse: https://www.madbanditten.dk/hvidkalspandekager-med-karry-og-en-snasket-sandwich/
Tak for alle dine super gode opskrifter.
Genbruger du dine fryseposer?