Åben kyllingeburger med chili og avokado


Denne kyllingeburger med chili var et værdigt alternativ til den klassiske okseburger. Og så er den endda lavet med kyllingefars, som jeg ellers har det lidt stramt med.

Kyllingeburger med chili LCHF low carb high fat

Åben kyllingeburger med chili og avokado

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

 • 700 g hakket kyllingekød jeg brugte den fra Hanegal
 • 50 g løg finthakket
 • 200 g bladselleri eller et godt stykke squash, fint revet
 • 50 g æble revet
 • 0,5 øko-citron øko, skal og saft herfra
 • 1 tsk Tabasco
 • 1 håndfuld krydderurter her koriander og basilikum – lidt odd match men fin smag
 • salt og friskkværnet peber
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Rør farsen sammen. Jeg behøvede ikke at putte æg i, den hang helt fint sammen og gav nogle gode, saftige burgerbøffer.
 • Form dem til bøffer og steg dem på panden i godt med smør eller kokosolie.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men at sætte tænderne i en saftig burger er noget af det bedste. Også selvom brødet mangler eller er af en alternativ slags. Det er jo alligevel i bøffen, dressingen og tilbehøret, at  den gode smag sidder.

Kyllingeburger med fars er ellers ikke noget, jeg har gjort det meget i herhjemme, men det skal der måske laves om på. Denne her smagte i hvert fald pænt lækkert!

Inspirationen til denne kyllingeburger med chili fik jeg fra min barndomsveninde Ulla, som er så tjekket at hakke sit eget kyllingekød. Jeg brugte hønsefars fra Hanegal, og det fungerede sådan set også fint, men “hønseburger” lyder bare ikke så sexet, vel? Kan man mon hakke eget kyllingekød i foodprocessor? Det må I lige sige, hvis I har erfaring med, og ellers må jeg jo teste det.

Forslag til tilbehør

Jeg brugte bare et brød til min og lagde min hønsebøf på det. Dækkede den med godt med snask, avokadoskiver og dryppede mere chiliolie over og gik i krig. Viiiirkelig god mad!

Kyllingeburger LCHF low carb high fat

God appetit!

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Åben kyllingeburger med chili og avokado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Endnu en superlækker opskrift. Jeg havde en lille høne i fryseren, som jeg ikke rigtig kunne bestemme mig for, hvad skulle bruges til. Så den fandt anvendelse her. Der var 350 g rent kød på hønen. Det røg i min Assistent kødhakker – ikke så tidkrævende, som man kunne tro. For løg og æble røg med. Problemet, hvis man hakker i foodprocessor er, at man ikke rigtig kan få en ensartet hakning. Så hakkes for meget og andet for lidt. Og så kan jeg jo gå i gang med en lækker suppe/bouillon.

  Svar
 2. Hej Jane.

  Jeg vil så gerne prøve at lave min egen mayonnaise, har du prøvet nogen af de dejlige olier de har Oil and vinegar i spinderiet i Valby. Jeg har en Olivenolie med sort trøffel, som jeg godt kan lide, tror du den kan bruges til mayonnaise jeg har også en lækker en med urter fra Toacana, men det kan være den bliver lidt for krydret til det.
  venlig hilsen Yvonne, Valby

  Svar
 3. Hej Jane.
  Tusind tak for en mega lækker fantastisk opskrift. Mums det smager godt, og det er bestemt ikke sidste gang det bliver lavet her i huset

  Svar
 4. Hej Jane. Jeg prøvede at lave din mayonnaise, men den blev meget tyndt. Hvad har jeg gjorde forkert?
  Hilsen Tanja

  Svar
  • Det kan jeg ikke sådan lige gætte. Min blev cremet og fast. Forskellig temperatur på ingredienserne, for langsom piskning, for meget olie ad gangen… det er nogle bud.

   Svar
  • Hej Tanja
   Jeg har altid haft problemer med en lidt sjasket mayo, hvis jeg rører i hånden. Men så stødte jeg på en opskrift, hvor man pisker æggeblommer med salt, før man hælder resten i og så får jeg den dejligste konsistens – også uden at temperere ingredienserne først.

   Svar
 5. Hej Jane…

  Jeg er meget forvirret og har lige brug for at høre det fra dig.
  Hvis jeg vil tabe mig, skal jeg så ligge i kcalunderskud eller er det ikke formålet med lchf? Jeg ville spise en spejlægstoast med serano og Mozerella – samt avokado og tomat til morgenmad og kan læse fra en af brugerne på lchf Facebooksiden, at jeg ikke vil tabe mig med den morgenmad, medmindre jeg ligger i kcalunderskud??? Er så forvirret nu – synes det er alt for svært med alle de principper

  Svar
  • Det vigtigste er, at du ikke får mad/kostprincip-stress. Hvis du synes, principperne er for svære, synes jeg, du skal droppe dem. Det andet vigtigste er, at du ikke lytter til sludder fra en FB-bruger ;-)

   Det kræver stadig et energiunderskud at tabe sig med LCHF. Spejlægstoasten vil mætte dig i mange timer og minimere din spisetrang/sukkertrang om eftermiddagen og derfor vil den være et rigtig godt og fornuftigt morgenmåltid – også for dig, der vil tabe dig.

   Man kan sige det sådan, at du automatisk kommer til at spise færre kalorier fordi maden mætter mere. Samtidig vil kosten have en let øgende virkning på dit stofskifte, så dit totale kalorieunderskud bliver lidt højere, end hvis du gik ned i kalorier på fedtfattig/kulhydratrig kost. I teorien.

   Spis dig mæt i rigtig mad og spis igen når du er sulten. Rigtig sulten. Ikke kedsomhedsulten eller klokken-er-spisetid-sulten. Det er mit bedste råd til dig :)

   Svar
 6. Der er jo slet ikke plads i maven til brød med alle de lækre sager på den tallerken! Jeg har i øvrigt en kødhakker-indsats til min Kenwood-køkkenmaskine og hakker indimellem mit eget kød. Det kan godt anbefales!
  Vh Louise

  Svar
 7. Hej Jane har lige et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med, hvis man nu har en total yndlings kage opskrift hvori der indgår mel 100 gr hvad kan jeg bytte det ud med? Jeg har både hasselnødemel mamdelmel og den der kokosmel (pulveret) ikke hele kokos stykker.
  Håber du har et godt bud.
  Mange hilsner Pernille

  Svar
 8. Du kan sagtens hakke kyllingekød i en foodprocessor, men personligt synes jeg, det bliver for finthakket og dermed kompakt i det…
  Hønsekødet har meget mere smag i sig, og så er du jo sikker på, det ikke kommer fra mishandlede dyr ;)
  Det de hakker, er såmænd alt det kød, man ikke kan sælge i fine udskæringer. Dvs. alt undtagen bryst (stort set). Det betyder at kødet har et højere fedtindhold end brystfilet, men det plejer jo ikke at være et problem, vel? :D

  Svar
 9. Frk. Sveske – genialt med Magimixen, det vil jeg også prøve i min – for har det på samme måde som dig Jane: man ved ikke hvad det er de har hakket og puttet i emballagen!

  Svar
 10. Hej Jane,
  Jeg hakker altid mit kyllingekød selv, da jeg ikke bryder mig om det færdighakkede fra køleboksen.
  Indtil magimix’en flyttede ind foregik det i minihakkeren – ja, det kunne den faktisk klare, hvis kyllingen blot var skåret i tern. Magimix’en er dog et vidunder og jeg putter blot hele fileter i og bruger pulse-funktionen til det er finthakket efter ønske. Til deller eller anden fars er det blot at tilsætte øvrige ingredienser og køre til fars, vupti!
  Hvordan smager hønsekødet sammenlignet med kyllingekød i øvrigt?
  KH
  – frk. sveske
  P.S. Jeg tror det hakkede også oksekød, der er taget op til i aften, skal forvandles til burger med rigeligt snask! Tak for inspiration.

  Svar
  • Arh men det er jo det, jeg skal gøre næste gang! Jamen hønsekødet smager helt neutralt. Og så er det øko. Til gengæld er jeg altid lidt usikker på, hvad præcis det er, de har hakket, hvis du forstår. Vi har altid både frossent hakket hønsekød og de der hønsebryster fra hanegal i fryseren. de er hurtige at tø op, hvis man har glemt mad en dag :)

   Svar