Året, der gik (2022)


2022 har været et hæsblæsende år her i mit lille firma, og jeg er så glad og taknemmelig for at kunne stå op hver morgen og være så glad for at ‘gå på arbejde’.

Work life balance – glem det!

I virkeligheden flyder mit arbejde og min fritid jo fuldstændig sammen, og jeg arbejder i en eller anden form hver eneste dag året rundt. Men det betyder ingenting, lærte jeg af Morten Albæk tidligere på året. Work-life-balance er et slags eksistentialistisk fatamorgana, siger han, for der er ikke noget ‘work’ og ikke noget ‘life’. Og jo mere, vi jagter noget, der ikke findes, jo mere ulykkelige bliver vi. Det, der er afgørende er at man oplever det, man laver, som meningsfuldt.

Point taken! Den ramte ret meget plet her.

Og mit work/life er ekstremt meningsfuldt . Og det er det pga. alle jer, der bruger mine skriverier, opskrifter eller produkter og som melder tilbage med, hvad det har gjort i jeres liv. Hvordan kan det ikke være meningsfuldt? Det er ekstremt meningsfuldt. Tak❤️

Året, der gik hos Madbanditten

Her på årets sidste dag har jeg lyst til at lave et lille tilbageblik over året, der er gået. Det har fløjet afsted og tempoet afspejler, at jeg ikke længere er alene om opgaverne. Anne, mine faste partner in crime, tager sig af al projektstyring og alverdens praktiske ting bag kulissen, så jeg kan lave flere kreative ting i stedet for kedelige ting, og det er simpelthen en kæmpe fornøjelse ikke at være alene om det.

Lad os prøve at kigge tilbage.

MadbandittenPLUS

Året startede med lanceringen af MadbandittenPLUS, min medlemsklub, som vi havde arbejdet på det meste af 2021 (og 2022 faktisk også).

Jeg kan godt fornemme, at mange er tilbageholdende ift. abonnementsformen – og måske er det rimeligt nok med tanke på hvor meget bondefangeri, der er derude – så jeg er egentlig bare ekstra taknemmelig for hvert enkelt medlem, som viser mig den tillid at være med. 

PLUS er min mulighed for at tilbyde noget ekstra. Både i form af ekstra funktioner direkte på siden (energiberegninger, egen favoritside, mulighed for at lave personlige madplaner med indkøbsliste, reklamefri side) men også i form af færdige madplaner til dem, der ikke gider lave dem selv og i form af hjælp og rådgivning i min nye podcast.

Er du ikke PLUS-medlem men har du lyst til at se det an, kan du prøve det gratis i 7 dage. Her kan du også nappe alle de lækre gaver, jeg har foræret til medlemmerne i adventskalenderen.

Det betalte medlemskab koster i øvrigt kun 1 krone om dagen, hvis du betaler årligt eller 49,- pr. måned, hvis du foretrækker at betale hver måned.

Nye bøger: Kålhydrater & Fix din fordøjelse

I marts udkom Kålhydrater, min og Anette Sams bog om alt det, kål kan. Bogen indtog bestsellerlisten og lå der i månedsvis. Tusind tak for det💚

Imens arbejdede jeg dog på en anden bog, nemlig FIX din fordøjelse, som udkommer d. 4. januar 2023. 

Bogen er endnu et partnerskab, denne gang med Tine Jørgensen, som er en af Danmarks dygtigste på mave-tarm-området. Jeg har selv fået hjælp af hende til min besværlige mave, og det er derfor også en stor fornøjelse, hvis jeg kan hjælpe andre af med deres besværligheder. 

Vi holder i øvrigt et gratis webinar d. 10. januar, hvis du har lyst til at se med og få en masse tarmsunde tips. 

Sommerklar med Madbanditten

I forsommeren hoppede overraskende mange med på udfordringen Sommerklar med Madbanditten, som egentlig var en protokol til vægttab, jeg havde lavet til min søster, som gerne ville af med lidt post-graviditetskilo, men som ikke ville gå helt Keto.

Det kunne mange spejle sig i, og Sommerklar blev et af dette års mest populære produkter.

Og den kan i øvrigt bruges året rundt – Sommerklar er bare et navn :)

Nye online kurser

Jeg fik også lavet to mindre online kurser, som jeg længe havde set et behov for.

Vind over vægten, som igennem 5 uger hjælper deltageren til at opnå et neutralt forhold til tallet på badevægten, så det er slut med selvsabotage, fordi vægten ikke opfører sig som forventet.

At have styr på de følelser, som det tal på vægten kan give, er en absolut forudsætning for at lykkes med et vægttab og før det er på plads, vil man opleve hele tiden at være i gang med at tabe de samme kilo.

I en lidt anden boldgade lancerede jeg også nørdekurset Ketose – Sådan fungerer den fedtforbrændende krop.

Kurset er et videnskursus, der klæder deltageren på med fakta om ketose igennem 8 lektioner og slutter med en quiz, hvor jeg tester din viden. 

Der findes SÅ MEGET sludder om ketose derude på det store internet og en stor del af mit arbejde består efterhånden i at rydde op i sære ting, folk har læst. Kurset er mit svar på det.

Keto er stadig super hot (men Low Carb kan altså også noget)

Dette er et budsskab, som jeg har turneret en del med hele året, men jeg føler ikke, at jeg rigtigt er kommet igennem med det. Så derfor fortsætter jeg med at råbe det ud ved enhver lejlighed.

Hør lige, Keto er superfedt. Det er det virkelig. Men Keto kræver også virkelig noget af en. For mange (inkl. mig) er Keto året rundt ikke realistisk. Jeg er heller ikke sikker på, at det er ønskeligt. Men at man ikke spiser Keto, behøver ikke betyde, at man så vælter sig rundt i kulhydrater. Det kan såmænd bare betyde, at man i en periode spiser Low Carb. 

Hvis flere forstod dette, ville færre blive fanget i det destruktive enten-eller-mindset, hvor man er enten ‘på’ eller ‘af’ og hvor yoyo-vægt er det hyppigste udfald. 

Jeg har lavet Low Carb madplaner til hele året (de er ligesom de populære Keto-madplaner, bare med lidt flere kulhydrater).

Temaer her på siden

Jeg har også skrevet en bunke artikler til Madbanditten. Jeg har prøvet at samle dem i temaer og har blandt andet været igennem et tema med alt om kulhydrater, et om overgangsalder og et om sund fordøjelse.

Jeg fik også lavet en e-bog med strategier til tiden efter vægttabet. Mange har efterspurgt den i årenes løb og med rette. For vægtvedligehold er jo mindst lige så vigtigt som vægttabet, for hvad nytter vægttabet, hvis man alligevel tager det hele på igen?

Og så er det selvfølgelig blevet til et væld af nye opskrifter også.

Modige og seje kursister på Keto Kickstart

Mine modige og seje kursister på mit Keto kursus sparkede r** hele året og jeg er glad og stolt over hver eneste deltager på det kursus. Kurset afspejler nemlig i mine øjne et farvel til Quickfix-mentaliteten og en villighed til at arbejde mere langsigtet med vægttab og livsstil.

Det er nogle gange lidt mere usexet end løftet om at tabe 10 kg på 10 uger men til gengæld er det langtidsholdbart (og vægttabsresultaterne nøjagtigt lige så imponerende!)

Masser af spændende ting i støbeskeen til 2023

Jeg har allerede fyldt kalenderen for det meste af næste år og har en masse spændende projekter, jeg skal arbejde på. Målet er, som det hele tiden har været at tilbyde den bedste og mest seriøse hjælp og støtte til dig, der gerne vil spise Low Carb/Keto.

Og med de ord vil jeg gerne sige tusinde TAK for godt selskab i 2022. Jeg er taknemmelig for, at så mange stadig gider følge med her i mit hjørne af internettet og for al den positive, sjove og gode respons på de ting, jeg laver. Jeg ønsker jer alle det allerbedste nytår✨❤️

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Året, der gik (2022)”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane
  Godt nytår 🥂 og et stort tak fra mig.
  Mit PLUS medlemskab er årets bedste investering. Er vild med din tilgang til Keto og Low Carb. Dine opskrifter er en stor inspiration og jeg nyder at lytte til dine Podcasts, som sætter mange ting på plads i mit hoved.
  Jeg startede 2022 med en vægt på 99,9 kg, nu ligger jeg stabilt mellem 76-79 kg, som passer fint til min 181 cm, mine tarmproblemer er forsvundet sammen med mit forhøjet blodtryk.
  Jeg startede ikke min livsstilsændring hos Madbanditten, men fandt dig heldigvis i løbet af foråret. Du har lært mig, hvordan jeg kan spiser og leve på en måde som er godt for mig, uden stress over spisevinduer, forbudte madvarer og du har lært mig at gå på vægten blot for at konstatere, hvad tal den viser uden at det påvirker mit humør. Tusind tak 🥰
  Kærligst Lone
  Ps. Har lige serveret Gateau Marcel med orangesmag for mine nytårsgæster – hvilken fryd 😇

  Svar
 2. Tak i lige måde😊🎉aldrig har det været nemmere at tabe sig og stadig få dejlig mad🙆selv min bedre halvdel har nærmest kun bedt om kartofler og pomfritter et par gange siden september.
  Tak for dig ❤️
  2023 fortætter med madbanditten❤️
  Hilsen Lea
  14 kg lettere🙆❤️

  Svar
 3. Godt nytår til dig og din familie
  Tusind tak for al den inspiration du giver. Når du fortæller i din podcast får du alting til at lyde så rigtigt og ligetil. Jeg har ikke fortrudt at jeg købte et år på + Jeg tager et år mere med 😊 Tak for dig

  Svar