Året, der gik – højdepunkter og nedture i 2018


Sikke et år!

Traditionen tro har jeg her prøvet at lave et tilbageblik over året, der er gået. Det har været et godt og spændende år for mig. På mange måder et år, hvor jeg har fundet mere ro med mange ting men også et år, hvor  jeg er gået målrettet efter ting, jeg gerne ville og har nået nogle mål, jeg havde sat mig.

Jeg ser tilbage på 2018 som stor taknemmelighed. Herunder kan du læse med i mine højdepunkter og nedture for 2018.

Højdepunkter i 2018

Paris igen-igen

Årets parisertur var endnu et højdepunkt for mig. At tilbringe to uger i byernes by, ganske alene er blevet min bedste vane i nyere tid, og opholdet er allerede booket for 2019, hvor jeg får hele 17 dage dernede – dog kun 12 af dem alene, for Søren, Silas og Vega kommer ned på besøg.

At have to uger om året, hvor det handler om mig, mig og mig alene er utroligt lærerigt. At skrælle alt det udenoms fra og have stilhed og ro til at mærke egne behov og rette sig efter dem, er noget, jeg ønsker for alle mennesker at prøve.

Jeg kommer hjem fra de ophold og har det som om jeg har været på den længste ferie. På trods af at jeg faktisk passer mit arbejde. Jeg slipper bare for al hverdagspraktikken. Jeg elsker at det er muligt, både familiemæssigt og arbejdsmæssigt, at tage afsted på den måde.

I år nåede jeg dog også til at ‘kede mig’. Altså så meget man nu kan kede sig i Paris. Og jeg havde måske endda også en smule hjemve. At Søren og Silas og Vega købte et hus, imens jeg var dernede, gjorde nok også savnet lidt større.

Huskøb og flytning

Et helt år kiggede vi på hus. Det føltes som om alle vores weekender blev brugt på at gå til åbent hus.

Men med to perfektionister var det ikke nemt at finde det helt rette.

Få dage før jeg drog til Paris, så vi på et hus. Et hyggeligt lille hus, murermestervilla med småsprossede vinduer og en stor vild have. Ældgammelt køkken, en rumfordeling, der ikke passede til os og for få kvadratmeter.

Alligevel trak det i os og Søren, som er en visuelle af os to, så straks en masse muligheder.

I dag bor vi i det. Vi overtog huset 1/9, satte en kæmpe renovering i gang af eksisterende hus med ny planløsning, nyt køkken og bad + nybygning af en tilbygning, så vi fik plads nok.

Vi flyttede ind to måneder senere og delte hus med håndværkerne, der havde travlt med at lave resten helt indtil få dage før jul.

Nu bor vi i hele huset. Sådan rigtigt og selvom der stadig er en masse løse ender her og der, er jeg så vild med det. Jeg elsker at være her og kan gå rundt og nusse med ting i timevis.

At være flyttet er nok det største højdepunkt for mit 2018.

Se mere: Vores nye hus (opfølgning følger med den nye del af huset også)

Vores nye hus

KETO og KETO-bogen

At skrive og udgive KETO fortjener også en plads på listen.

På mange måder har der jo stået KETO på mit 2018. I de seneste par år er min egen kost blevet simplere og simplere, og jeg omfavner mine valg langt mere, end jeg har gjort tidligere. Alle mulige tanker og krav, jeg havde om, hvad ‘man kan og ikke kan’ har jeg givet slip på og det er super befriende.

Enkeltheden afspejler sig også i bogen, selvom jeg vil sige, at min egen kost er endnu enklere endnu. Tænk hakkebøf-broccoli-smør-enkelt.

Den enkelthed har flere gange givet anledning til tvivl og nervøsitet, om jeg kunne tillade mig at lave det så enkelt i en bog, som folk skulle betale penge for.

Men jeg holdt fast i, at mit vigtigste fokus her var at vise folk, hvor enkelt KETO er eller kan være. At få succes med KETO til vægttab kræver ingen dyre KETO-produkter, ingen specialingredienser og bestemt ikke timer tilbragt i køkkenet, medmindre du selvfølgelig gerne vil det.

Heldigvis er de første reaktioner utroligt positive og det enkle virker til at give god genklang ude hos læserne. Det glæder mig afsindigt meget.

Som et supplement til KETO-bogen har jeg også lavet online universet KETO Living. Det er tænkt som hjælp til dem, der gerne vil have lidt mere hverdagspraktik end en bog kan tilbyde men som ikke har lyst til/råd til et forløb som Kickstart. Men det skal jeg fortælle meget mere om næste år.

Træning

Jeg synes faktisk også, at træning fortjener en mention igen i år, for selvom træning er blevet dagligdag for mig og noget, jeg gør på linje med at børste tænder, er jeg igen i år forundret over, hvor meget, man faktisk får foræret for sin vedholdenhed.

Jeg styrketræner to gange om ugen med min træner Rasmus (Kelbæk) og set over et helt år, har jeg nok cirka halvdelen af ugerne også trænet en tredje gang selv. At træne to gange om ugen, nogle gange tre, må siges at være en minimal indsats.

Alligevel synes jeg, at jeg får utroligt meget for min indsats. Foruden en stærkere krop og en pænere kropskomposition har jeg i år haft minimalt med rygsmerter, hvilket betyder alt for mig.

Og så er der alt det diffuse som en stærkere krop fører med sig. Et stærkere sind er en af dem. Bedre selvfølelse og større kropstilfredshed – også selvom jeg egentlig ikke scorede specielt lavt på nogle af de ting. Jeg føler mig… stærk. I krop og sind. Og det er ubeskriveligt fedt.

Har du ikke fået taget hul på styrketræning endnu – og er du +40 – vil jeg sige: Kom så i gang. Alt tæller. Bare du gør det uge for uge for uge.

Nedture i 2018

2018 bød ikke på nogle større nedture og tak for det. Her henimod årets slutning kan jeg godt mærke, at jeg har taget munden lidt for fuld i år på arbejdsfronten, men jeg er blevet god til at tage den slags i opløbet og ikke lade det udvikle sig.

På virksomhedssiden har jeg sagt farvel til nogle samarbejdspartnere og velkommen til nogle nye, og det giver altid i øjeblikket lidt uro, men jeg synes, det faldt hurtigt til ro igen.

På familiesiden har vi sagt farvel til en af vores gamle. Det er altid trist, men når tiden er inde, er det jo bare sådan, det er.

Så selvom jeg måske føler mig lidt mere fladmast her i slutningen af året, end jeg plejer, ser jeg mod det nye år med kæmpe begejstring. 2019 bliver et spændende år. Både med KETO men også med de andre projekter, jeg allerede har taget ind.

Og så bliver det mit første hele år som hus- og have-ejer, og jeg satser på hjælp fra alle jer havetyper, når ting begynder at pible op ad jorden.

Rigtig godt nytår derude!

Hvis jeg ikke når forbi bloggen igen, inden året er slut, vil jeg ønske dig et rigtigt godt nytår. Jeg håber, du kommer godt igennem aftenen og så ses vi til et fedt og spændende 2019.

Tusind tak for i år♡

 

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Året, der gik – højdepunkter og nedture i 2018”

Skriv en kommentar

 1. Jeg har lige bestilt ketobogen fordi der flere steder står at opskrifterne er enkle – det er det jeg har brug for :) Jeg er slet ikke interesseret i madlavning men kun i at leve LCHF/ keto, og mange opskrifter derude bliver alt for ambitiøse til mig. Så tak for at lave en bog med enkle opskrifter.

  Svar
 2. Hej Jane
  Tak for KETO bogen. Jeg vil lige kommentere på din betragtning om, hvorvidt du kan tillade dig at tage penge for noget, der er så enkelt. JA i den grad. Det er netop det enkle, der gør det overskueligt og at man går i gang – og at bogen, ikke bare blir endnu en bog, der ryger ned i skuffen. Den er allerede til stor inspiration.
  Tillykke med den.
  M.v.h. Annemarie

  Svar
  • Det er jeg SÅ glad for, du siger. Det var så vigtigt for mig denne gang at lave en bog, der var helt nede på jorden og som gjorde det realistisk at gå i gang. Så tak for den kommentar <3

   Svar
 3. Godt nytår og tak for 2018, det har været enorm lærerigt med hensyn til LCHF og Keto, fik din bog om Keto den 27-12-18 og glæder mig til at komme i gang med den, mit nytårsforsæt vil blive daglig 30 minutter på motionscyklen hver dag, jeg sidder jo i kørestol, derfor har det været svært at håndtere motion, men nu skal det være, har tabt 10 kg. på at være i Keto og tilpasse mit kalorieindtag.

  Svar
  • Jeg er vildt imponeret over dig, Torfin og alt det, du gør, trods dine specielle omstændigheder. Jeg er sikker på, du nok skal nå dit mål.

   Svar
   • Jeg håber at mine ønsker går i opfyldelse, jeg har erfaring med at min krop modarbejder ethvert skridt til vægttab, men jeg tror Keto har vundet kampen. Jeg spiser dine striks LCHF morgenmåltider og springer frokosten over, da jeg ikke er spor sulten ved middagstid. Aftenmåltiderne er er dine striks LCHF opskrifter, men når jeg går igang med din nye bog om Keto, regner jeg med at få horisonten udvidet.

    Svar
 4. Tak for i år kæreste Jane
  Tak for inspiration og et vælg af skønne opskrifter. Og tak for at du tager dig tid til at svare på spørgsmål☺
  Tak for KETO bogen- selv manden min er “med på bølgen”.
  Rigtigt godt nytår? vi ‘Ses’ i det nye???

  Svar