Disse åbne fastelavnsboller er et forsøg på at løse kagecremesproblemet fra da jeg prøvede at komme kagecreme ind i de indbagte gammeldags fastelavnsboller. Således oplyst og klogere – haha! Så her får I åbne fastelavnsboller med kagecreme og hjemmelavet syltetøj.
Åbne fastelavnsboller med creme og syltetøj
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Fastelavnsbolledej
- 1 æg
- 200 g cremefraiche 38%
- 100 g revet mozzarella
- 50 g blødt smør
- 1 dl fløde
- 2 dl pofiber
- 1 dl fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 2 spsk loppefrøskaller
- 0,5 tsk stødt kardemomme
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 2 tsk bagepulver
- 3 æggehvider ca. 60 gram
- 2 spsk Sukrin Gold
Fyld
- 0,5 portion kagecreme uden sukker
- 6 spsk sukkerfri bærsylt
Sådan gør du
- Lav først kagecremen.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom det hele æg, cremefraiche, revet mozzarella, fløde og blødt smør i en skål og blend det sammen med en stavblender.
- I en anden skål blander du de tørre ingredienser; pofiber, mandelmel, loppefrøskaller, vaniljepulver, kardemomme og bagepulver sammen.
- Bland det våde sammen med det tørre.
- I en ny ren skål, pisker du æggehviderne stive sammen med sukrin. Det er mest for at få opløst sukrinen.
- Bland æggehviderne ned i dejen. Jeg brugte hænderne til det, da dejen er ret fast.
- Lav 12 runde boller af dejen og læg dem til side.
- Tag en af gangen, lav dem lidt flade og tryk et hul i midten hvor der er plads til fyldet.
- Fyld halvdelen med kagecreme og den anden halvdel med syltetøj.
- Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og pensl med æg.
- Bag bollerne i ca. 20 minutter til de er gyldne.
- Du kan lave en glasur ud af SukrinMelis og vand/æggehvide og pynte dem rundt om fyldet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Åbne fastelavnsboller med creme og syltetøj
Jeg må indse, at jeg altså aldrig bliver nogen ‘mesterbager’. Jeg ejer simpelthen ikke tålmodigheden til at gøre mine kager detaljerede og smukke. Men her kunne jeg nu godt lige havde pyntet lidt af med en hvid glasur af SukrinMelis og æggehvide. Det havde klædt dem. Det gjorde jeg dog ikke, til dels også fordi jeg ikke rigtig bryder mig om smagen og den kølende fornemmelse fra Sukrinen.
Jeg lavede kun 6 stk, selvom portionen egentlig rækker til 12. Den anden halvdel af dejen brugte jeg til gammeldags fastelavnsboller med marcipan.
Low Carb spandauer…?
Men jeg er vel ikke den eneste, der også kommer til at tænke på sådan en spandauer fra bageren, når jeg kigger på disse?
Det er ikke, fordi kage på morgenbordet er noget, jeg nogensinde rigtig har dyrket, men hvis jeg nu skulle det en dag, fx hvis en havde fødselsdag, kunne jeg godt finde på at lave disse og kalde dem spandauer.
Tip hermed videregivet!
Low carb fastelavnsbolledej
Dejen består af både pofiber, loppefrøskaller, mandelmel og derudover æg, smør, cremefraiche, fløde og mozzarella. Man kan sikkert også godt bruge dejen fra de Gode fødselsdagsboller uden mel (LCHF). På samme måde som at denne fastelavnsbolledej også sagtens kan bruges til at lave en slags low carb grovbolle.
Dejen er ret sammenhængende men knap så smidig. Så den er nemmest at håndtere, hvis man lige kommer lidt koldt vand på hænderne. Så kan de formes og gøres lækre og glatte i overfladen. Men igen kræver det noget af det der tålmodighed…
Hej Jane, kan de laves dagen før? Og hvis ja, hvordan anbefaler du at de skal opbevares?
Disse synes jeg bliver lidt kedelige næste dag. De kan jo ikke rigtigt genopvarmes pga. fyldet.
Men skulle jeg opbevare dem, ville jeg vælge enten køleskab eller fryser.
Hei Jane! Takk for super oppskrift. I oppskriften står det ikke når man skal ta i dl fløte. Det er kanskje sammen med det våte? ☺️
På forhånd takk for svar!
Hilsen norsk madbanditten-fan
Hov godt spottet, Edel. Tak :)
Jeg har straks rettet det i opskriften og ja netop, det skal i med de andre våde ingredienser.
God fornøjelse❤️
Med creme, glasur og et drys kokosmel, så er det norske skoleboller.
De ser lækre ud og de skal helt sikkert prøves.
Ser megalækre ud 🤩 Links til den kogte creme virker desværre ikke 🤔
Ps: dont worry over spandauer-ligheden, det er helt fint/‘autentisk’ – sådan nogle sælger bagerne også (blandt mange typer) som fastelavnsboller)
God weekend🤗
Uj godt du så det! Jeg har straks rettet linket. Tak❤️