Åben kyllingeburger på grill med aioli


En god kyllingeburger grillet på grillen og med en fed aioli til skal man altså ikke kimse af. Det gav os i hvert fald virkelig lækker aftensmad.

Åben kyllingeburger med grøntsagsbrød, aioli og broccolifritter. Genial grillmad! --> Madbanditten.dk

Åben kyllingeburger på grill med aioli

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bank kyllingefileterne flade og grill dem på grillen eller steg dem på panden.
  • Anret det optøede (og evt. lunede) grøntsagsfladbrød på tallerkenen og smør den med et lag aioli. Placer salatblad ovenpå, burgergrønt og øverst den grillede kyllingefilet.
  • Server med broccolifritterne og ekstra aioli til dyppelse.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Først og fremmest tak for alle jeres sjove og gode kommentarer i går, til indlægget om helt almindelig hverdagsmad. Det er helt sikkert noget, jeg vil tage op igen!

Madblogger uden filter

En af de ting, jeg nogle gange oplever som sværest ved den slags “uden filter” indlæg er, at det også altid forvirrer nogen.

Der er altid nogen, der synes, jeg spiser for store portioner, for små portioner, for mange kulhydrater, for få kulhydrater, for meget fedt, for lidt fedt etc.

Og det, synes jeg altid, er lidt svært at håndtere. Dels fordi jeg synes, det puster til idéen om, at jeg skulle være en eller anden perfekt rollemodel ift. en livsstil, som kun kan se ud på en bestemt måde, og dels fordi det holder liv i idéen om, at man bare kan copy paste et andet menneskes måltid eller livsstil over i sit eget liv.

Men sådan hænger livet ikke sammen.

Jeg er jo bare et menneske, som det meste af tiden spiser den mad, der lige er der.

Jeg måler, tæller eller vejer ingenting (undtagen når jeg laver opskrifter til bøger, og lige den del er ærligt talt en pine!), og jeg prøver ikke at få min mad til at gå op med en foruddefineret makronæringsstoffordeling.

Jeg forstår godt, at det ville virke trygt, hvis den perfekte rollemodel fandtes, så man bare kunne gøre præcis som den og så ville alt være ok, men det kunne ikke være fjernere fra mit liv.

Inspiration kan vi hente hos hinanden, helt sikkert. Men ingen universalløsning, desværre.

Svingende appetit

Min appetit er heller ikke den samme hver dag. Den svinger alt efter aktivitet, tid på måneden, sæson, temperatur, hvad jeg spiste i går, hvad jeg spiste i øvrigt den dag, hvordan jeg har sovet, etc.

Der findes ikke én rigtig portionsstørrelse, som passer til alle. Du og jeg er ikke ens jo.

Det er også det sværeste ved at lave kogebøger, for her er jeg jo nødt til at lægge mig fast på en eller anden form for portionsstørrelse.

Men der er jo forskel på, om man spiser 2 eller 3 måltider på en dag, eller om man spiser 5-6 små måltider, ligesom der er forskel på, hvor meget en stor aktiv mand på 100 kg har brug for at spise, og hvad en lille inaktiv dame på 60 kg har. Det kan de fleste heldigvis også godt selv regulere.

Lyder de her ord bekendte, er det måske, fordi jeg tidligere har luftet dem i indlægget MAN KAN IKKE VÆRE ALT FOR ALLE

Det havde jeg lige brug for at få sagt!

Kyllingeburger på grillen med aioli og broccolifritter

Og nu til noget lækkert mad. Når jeg laver brødfrie burgere, er der altid nogen, der siger, at så er det ikke nogen burger. Fint nok, så er det ikke det. Men det kalder jeg det bare alligevel. Fordi det lyder bedre end grillet kyllingesalat lagt på brødlignende substans og dynget til i dressing. Selvom det nu egentlig også lyder rimelig ok.

Det taknemmelige ved sådan en servering her er, at jeg har forberedt de fleste ting i forvejen, fordi de er en del af mit normale repertoire.

Hvad der indgår i det, har jeg også planer om at skrive et indlæg om snarest. Men her er det fx grøntsagsfladbrødene og aioli (eller anden mayobaseret dressing), som vi altid har i hhv. fryser og køleskab. Og så er det jo en smal sag at bikse sådan en burger her sammen på ingen tid.

Hvis du hellere vil have en burger med oksekød, kan du tage et smut over til den virkelig snaskede keto-burger med chorizo og guacamole.

Åben kyllingeburger med grøntsagsbrød, aioli og broccolifritter. Genial grillmad! --> Madbanditten.dk

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Åben kyllingeburger på grill med aioli”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Lækkert og nemt ?jeg har for første gang i mit liv spist knudekål (og jeg er 49?)forklæd som burger bolle. Jeg skrællede kålet og skærte den i tykke skiver og stegte dem på panden, næste gang vil jeg prøve at panere dem med sesam.

    Svar