En hyldest til 80’er mad


Jeg fik pludselig sådan lyst til 80’er mad? Sådan vaskeægte retro mad fra 1980’erne. Os, der er født i 70’erne (eller før) er jo vokset op med de klassiske 80er retter, og det er sjovt at se, hvordan mange af dem bare stadig holder!

Noget, der kendetegner maden i 80erne, var, at det skulle være billigt og nemt. Og ikke så mange dikkedarer. Og selvom mange af opskrifterne måske vil betegnes som retro, synes jeg stadig, de holder 100%. Det er simpelt og lækkert og rigtig familiemad.

Low Carb versioner af populære 80’er opskrifter

Igennem årene har jeg lavet mange Low Carb-nyfortolkninger af de gode gamle klassikere fra 80erne. Faktisk så mange at det blev helt svært at vælge, hvilke retter skulle med i denne hyldest til 80’er mad.

10 retter fra 1980’erne

4 skønne 80’er forretter

4 lækre hovedretter

2 retro-desserter

Nogen af dem der ikke kom med er blandt andet Low carb lasagne, Hjerter i flødesovs og Helstegt kylling i ovn aka Lørdagskylling. Nu fik du dem lige med alligevel…

Hvilke 80’er retter mangler på min liste? Fortæl mig det i en kommentar herunder, så jeg kan få sat dem på min liste.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “En hyldest til 80’er mad”

Skriv en kommentar

  • Ja!! Det har jeg faktisk længe ville lave men jeg har ikke kunne forene med mig brød-delen. Men jeg husker det så tydeligt fra min barndom. ELSKEDE det!

   Svar
 1. Jeg elsker dette indlæg🥰. Det er alle retter fra mit barndomshjem. Min mor lavede altid tunmousse med flødeskum, den var bare go, må vist se om jeg kan finde den opskrift frem, den er også low-carb så vidt jeg husker. Og citronfromage det fik vi når det skulle være rigtig fint. Min mor var suveræn til at lave mad😊det var hyggeligt lige at blive lidt nostalgisk👏

  Svar