En hyldest til 80’er mad


Jeg fik pludselig sådan lyst til 80’er mad? Sådan vaskeægte retro mad fra 1980’erne. Os, der er født i 70’erne (eller før) er jo vokset op med de klassiske 80er retter, og det er sjovt at se, hvordan mange af dem bare stadig holder!

Noget, der kendetegner maden i 80erne, var, at det skulle være billigt og nemt. Og ikke så mange dikkedarer. Og selvom mange af opskrifterne måske vil betegnes som retro, synes jeg stadig, de holder 100%. Det er simpelt og lækkert og rigtig familiemad.

Low Carb versioner af populære 80’er opskrifter

Igennem årene har jeg lavet mange Low Carb-nyfortolkninger af de gode gamle klassikere fra 80erne. Faktisk så mange at det blev helt svært at vælge, hvilke retter skulle med i denne hyldest til 80’er mad.

10 retter fra 1980’erne

4 skønne 80’er forretter

4 lækre hovedretter

2 retro-desserter

Nogen af dem der ikke kom med er blandt andet Low carb lasagne, Hjerter i flødesovs og Helstegt kylling i ovn aka Lørdagskylling. Nu fik du dem lige med alligevel…

Hvilke 80’er retter mangler på min liste? Fortæl mig det i en kommentar herunder, så jeg kan få sat dem på min liste.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “En hyldest til 80’er mad”

    • Ja!! Det har jeg faktisk længe ville lave men jeg har ikke kunne forene med mig brød-delen. Men jeg husker det så tydeligt fra min barndom. ELSKEDE det!

      Svar
  1. Jeg elsker dette indlæg🥰. Det er alle retter fra mit barndomshjem. Min mor lavede altid tunmousse med flødeskum, den var bare go, må vist se om jeg kan finde den opskrift frem, den er også low-carb så vidt jeg husker. Og citronfromage det fik vi når det skulle være rigtig fint. Min mor var suveræn til at lave mad😊det var hyggeligt lige at blive lidt nostalgisk👏

    Svar