Jeg fik pludselig sådan lyst til 80’er mad? Sådan vaskeægte retro mad fra 1980’erne. Os, der er født i 70’erne (eller før) er jo vokset op med de klassiske 80er retter, og det er sjovt at se, hvordan mange af dem bare stadig holder!
Noget, der kendetegner maden i 80erne, var, at det skulle være billigt og nemt. Og ikke så mange dikkedarer. Og selvom mange af opskrifterne måske vil betegnes som retro, synes jeg stadig, de holder 100%. Det er simpelt og lækkert og rigtig familiemad.
Low Carb versioner af populære 80’er opskrifter
Igennem årene har jeg lavet mange Low Carb-nyfortolkninger af de gode gamle klassikere fra 80erne. Faktisk så mange at det blev helt svært at vælge, hvilke retter skulle med i denne hyldest til 80’er mad.
10 retter fra 1980’erne
4 skønne 80’er forretter
- Skinkestang med blomkålsbrød
- Tarteletter med høns i asparges
- Tunmousse – den originale med smør
- Rejecocktail med hjemmerørt Thousand Island dressing
4 lækre hovedretter
2 retro-desserter
Nogen af dem der ikke kom med er blandt andet Low carb lasagne, Hjerter i flødesovs og Helstegt kylling i ovn aka Lørdagskylling. Nu fik du dem lige med alligevel…
Hvilke 80’er retter mangler på min liste? Fortæl mig det i en kommentar herunder, så jeg kan få sat dem på min liste.
Landgangsbrød
Ja!! Det har jeg faktisk længe ville lave men jeg har ikke kunne forene med mig brød-delen. Men jeg husker det så tydeligt fra min barndom. ELSKEDE det!
Fuldstændig out of this world
Jeg elsker dette indlæg🥰. Det er alle retter fra mit barndomshjem. Min mor lavede altid tunmousse med flødeskum, den var bare go, må vist se om jeg kan finde den opskrift frem, den er også low-carb så vidt jeg husker. Og citronfromage det fik vi når det skulle være rigtig fint. Min mor var suveræn til at lave mad😊det var hyggeligt lige at blive lidt nostalgisk👏
Tunmousse med flødeskum lyder legendarisk. Det tror jeg næsten jeg er nødt til at prøve😅
Værsågod 😅 https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23898/laekker-tunmousse
Hahahaaa fedt tak! must try!